Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Εφαρμογή ασφάλειας για κινητά με Android



Άμεση αποστολή καταγγελίας σε περίπτωση παράνομου περιεχομένου

Μια νέα εφαρμογή, με την ονομασία SafeLine MOBILE, που αφορά κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα Android, βοηθά τον χρήστη στην άμεση αποστολή καταγγελίας από τη συσκευή του, μόλις εμφανιστεί παράνομο περιεχόμενο, ιδίως σε σχέση με την παιδική πορνογραφία.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη SafeLine, τον επίσημο εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE (www.inhope.org). Η ελληνική ανοικτή γραμμή SafeLine, που ιδρύθηκε το 2003 και δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου, συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη του προγράμματος «Safer Internet» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ελληνική γραμμή SafeLine είναι το πρώτο μέλος του INHOPE που δημιουργεί μια τέτοια εφαρμογή καταγγελιών. Αφορμή της δημιουργίας αυτής της εφαρμογής υπήρξε η αποστολή καταγγελιών παιδικής πορνογραφίας από κινητά στο report@safeline.gr. 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή από την ιστοσελίδα www.safeline.gr.

Μέσω της εφαρμογής SafeLine MOBILE, ο καταγγέλλων έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ηλεκτρονικά καταγγελία από το κινητό του την στιγμή που συναντά το παράνομο περιεχόμενο. Η διαδικασία είναι εύκολη και φιλική προς τον χρήστη, ο οποίος μπορεί να επιλέξει την ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία βρέθηκε το παράνομο περιεχόμενο από το ιστορικό του λογισμικού πλοήγησης (browser) και να αποστείλει ανώνυμα την καταγγελία. Επίσης, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον καταγγέλλοντα να προσθέσει κάποιο σχόλιο στο ανάλογο πεδίο.

Με τη λήψη της καταγγελίας, η SafeLine θα την επεξεργαστεί και, αν κρίνει ότι είναι αναγκαίο, θα την προωθήσει στην Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών της χώρας προέλευσης του περιεχομένου, καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την απομάκρυνση του παράνομου περιεχομένου

Η SafeLine υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ) και το Ελληνικό Όργανο Αυτορρύθμισης (Safenet) για το περιεχόμενο του Διαδικτύου και είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου