Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι μπαχαλάκηδες και οι κολλητοί της Δήμητρας Λιάνη


Οι μπαχαλάκηδες και οι κολλητοί της Δήμητρας Λιάνη
Ο κολλητός της Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου, εκλεκτό μέλος της παρέας της Εκάλης και φίλος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας σαν κομματάρχης κλαδικής του ΠΑΣΟΚ του ΄80, τα έβαλε με τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν χθες σε όλη την Ελλάδα.  
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς προσέβαλλε τους πολίτες που επέλεξαν να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον Καρχιμάκη «το μπάχαλο και οι μπαχαλάκηδες ποτέ δεν ωφέλησαν. Μπαχαλάκηδες ήταν και οι γκοτζαμάνηδες σε μια άλλη περίοδο που οδήγησαν στην δικτατορία.
Μπαχαλάκηδες και νεογκοτζαμάνηδες είναι οι υποκινητές που παίζουν με την αγωνία των ανθρώπων».
Αυτά είπε ο ανιστόρητος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ενεργειακά αυτόνομη Κρήτη σε 15 χρόνια

Την αντίθεσή της με την προοπτική διάθεσης εκτάσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας...



στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη στα πλαίσια της εκποίησης δημόσιας περιουσίας μέσω του προγράμματος “HELIOS” εκφράζει η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου, που κατέθεσε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος.



Με τη μορφή του κατεπείγοντος, η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου, κατέθεσε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, το θέμα της διάθεσης εκτάσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, στα πλαίσια του προγράμματος «ΗELIOS”(το πρόγραμμα προβλέπει την εκποίηση δημόσιας περιουσίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που θα παράγει ενέργεια η οποία θα εξάγεται στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη.



Η Εναλλακτική Κίνηση ταυτόχρονα με την αντίθεσή της εκφράζει μια σειρά προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν την Κρήτη σε ενεργειακή αυτάρκεια με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

Το κείμενο, που υπογράφει ο επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης, Γιώργος Βλαστός έχει ως εξής:



«Στις 20/10/2011 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης έστειλε επιστολές σε όλους τους Δημάρχους της χώρας και στον Δήμαρχο Ρεθύμνου, ζητώντας να προταθούν από τον Δήμο δημοτικές εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας άνω των 500 στρεμμάτων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη (δηλ. στη Γερμανία) στα πλαίσια της εκποίησης δημόσιας περιουσίας μέσω του προγράμματος “HELIOS”.

Αλλάζει η ώρα αύριο



Πρέπει να γυρίσετε τους δείκτες μία ώρα πίσω

Τα ξημερώματα της Κυριακής θα υποδεχτούμε τη χειμερινή ώρα και όλοι οι πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε., θα πρέπει να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα πίσω.

Στις 4 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείξουν 3 το πρωί προσφέροντάς μας μία επιπλέον ώρα ύπνου.
newsbeast.gr

Παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και θέλει να τον χειροκροτήσουμε κιόλας…


Δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας. Δύο μνημόνια. Δεκάδες φόροι και βάρβαρα μέτρα. Χιλιάδες απολύσεις και χιλιάδες λουκέτα. Μόνιμη επιτροπεία, δηλαδή μόνιμη εγκατάσταση γκαουλάιτερ στον κρατικό μηχανισμό. Κι άλλα πολλά μέσα σε δύο χρόνια από την κυβέρνηση των μνημονίων, για να γυρίσουμε στο 2009!!

 Δηλαδή εξόντωσαν το λαό και σήμερα πανηγυρίζουν: πρώτον γιατί απέτυχαν οικτρά αυτά τα....

 δύο χρόνια που κυβερνούν τον τόπο. Και δεύτερον γιατί μετά από δέκα και βάλε χρόνια θα γυρίσουμε στο 2009, όταν το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ.
 Και γι΄ αυτό οι κυβερνώντες, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, θέλουν να τους… χειροκροτήσουμε!
 Βρε, δε πα να… κουρευτείτε όλοι μαζί!!!
 ΥΓ. “Η αναδιάρθρωση θα γινόταν εις βάρος της αξιοπιστίας της χώρας μας και της υγείας του εθνικού και ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Θα οδηγούσε στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και θα προκαλούσε μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε μεγάλο αριθμό άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Επιπλέον, μια αναδιάρθρωση θα σήμαινε την άμεση και ουσιαστική οικονομική ζημία των συνταξιοδοτικών Ταμείων στην Ελλάδα, τα οποία έχουν επενδύσει τις οικονομίες των συμπολιτών μας σε κρατικά ομόλογα. Πρόκειται για ένα τίμημα πολύ βαρύ. Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, των ελληνικών τραπεζών, των Ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Με λίγα λόγια, η αναδιάρθρωση δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Ελλάδας και της Ευρώπης”.
 Αυτά έλεγε τον περασμένο Μάιο ο πρωθυπουργός, που σήμερα πανηγυρίζει για την αναδιάρθρωση.
 Τα συμπεράσματα δικά σας…

http://apneagr.blogspot.com/

«Τρέμουν» τις εκλογές


Μια ιδιότυπη εσωτερική διαμάχη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες δέκα ημέρες στα υψηλά πατώματα της κυβέρνησης.

Χωρίς να υπάρχουν «φωνές» ή εντάσεις, από τη μια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι προετοιμάζει το έδαφος, αν όχι σπρώχνει τα.....
πράγματα, για τη διεξαγωγή μιας άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Από την άλλη συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου απορρίπτουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: ο Γιώργος Παπανδρέου σταθερά δυο χρόνια τώρα, αρνείται κάθε συζήτηση για προσφυγή στις κάλπες. Το έχει αποδείξει πολλές φορές. Ακόμα και τον Ιούνιο που άνοιξε μια συζήτηση συγκυβέρνησης με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, την άνοιξε στη βάση της μη προσφυγής στις κάλπες. Μάλιστα, για όσους θυμούνται, η διαφωνία ήταν αυτή ακριβώς: ο Σαμαράς έλεγε η κυβέρνηση συνεργασίας να έχει ζωή το πολύ τρεις μήνες, ο Παπανδρέου επέμενε να είναι μακράς πνοής.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει εκλογές. Τελεία και παύλα.

Από τη μεριά της Ζαλοκώστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει ότι μέρα με τη μέρα το πολιτικό του κεφάλαιο εξαντλείται σε μια προσπάθεια να κάνει τα στραβά που πήρε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ίσια. Αντ’ αυτού δεν του έχει βγει τίποτα. Ξεκίνησε με την ορμή μιας νέας διαπραγμάτευσης, όπως ο ίδιος δήλωνε, και κατέληξε να υποστηρίζει την πολιτική Παπακωνσταντίνου, όταν η Τρόικα τον άφησε στα κρύα του λουτρού και αποχώρησε για ένα μήνα από την Ελλάδα. Ο Βενιζέλος επιθυμεί διακαώς εκλογές. Προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους του για την αναγκαιότητα ψήφισης στη Βουλή της νέας συμφωνίας με 180 βουλευτές.

Σύμφωνα με το «Το Βήμα» το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ιστορικά χαμηλά και δημοσκοπικά έχει πέσει στο 14%! Μπορεί να δεχτεί ο υπουργός Οικονομικών να παρασυρθεί στο σπιράλ πολιτικού θανάτου μαζί με τον πρωθυπουργό; Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς καλά τον Βενιζέλο για να πει πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ότι μέσα διαθέτει, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα κάνει τα πάντα για να πάει η χώρα σε εκλογές. Ήδη το σύνθημα «άλλο Βενιζέλος και άλλο βενιζελικοί» λειτουργεί προς αυτό το σκοπό. Η παραδοσιακή ομάδα βουλευτών που έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να εμφανιστεί ότι έχει αποκοπεί από αυτόν, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να τον απεγκλωβίσει χωρίς να θεωρηθεί ότι εφαρμόζουν δικά του σχεδιάσματα. «Έχουν γνώση οι φύλακες», απαντούν οι προεδρικοί βουλευτές.

Ότι και να γίνει, το λυπηρό είναι πως στην κρισιμότερη στιγμή της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια, οι πολιτικοί που έχουν αναλάβει το βάρος της σωτηρίας, δρουν στη βάση προσωπικών στρατηγικών.
on-news.gr

Προσοχή: Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής



Τελευταία ενημέρωση: 29.10.2011 | 20:18
Πρώτη δημοσίευση: 26.10.2011 | 22:40
     

    Στις 4:00 οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω. 

    Τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου, όλοι οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα πίσω.

    Στις 04:00 τα ξημερώματα, λοιπόν, τα ρολόγια πρέπει να δείξουν 03:00 προς... τέρψη όσων αναζητούν λίγο ύπνο παραπάνω.

    Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

    Δημήτρης Δαλαμάγκας «Ότι έκανα το έκανα και για το αγέννητο παιδί μου»


    Δήλωση του Δημήτρη Δαλαμάγκα για την γροθιά στον Βουλευτή Τρικάλων του ΠαΣοΚ Χρήστο Μαγκούφη 
    Ήμασταν ένα πλήθος αγανακτισμένων πολιτών στην καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όλοι μαζί ζητούσαμε να παρακολουθήσουμε την παρέλαση δίχως την παρουσία των πολιτικών, λόγω των πολιτικοοικονομικών συγκυριών. Κανένας δεν είχε κανένα λόγο να σταθεί εμπόδιο στην έναρξη ή στην εξέλιξη της παρέλασης.

    Να σημειώσω ότι όλοι οι παραβρισκόμενοι συμπολίτες ήταν όλων των ηλικιών και όλων των πολιτικών αποχρώσεων και είχαμε ακριβώς την ίδια άποψη! Τελικά οι πολιτικοί της πόλης μας μεταξύ αυτών και ο κ. Μαγκούφης άργησαν να αποχωρήσουν όπως ήταν η επιθυμία του κόσμου. Έτσι το κλίμα φορτίστηκε έντονα, έπειτα, εμείς ως αγανακτισμένοι πολίτες σπάσαμε τον αστυνομικό κλοιό θέλοντας να δείξουμε ακόμη περισσότερο την αγανάκτησή μας. Εκεί έχουμε και το περιστατικό της προσωπικής μου επίθεσης προς τον κ. Μαγκούφη.

    Θέλω να επισημάνω ότι η επίθεση αυτή έχει να κάνει πρωτίστως με την κακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που προσωπικά την θεωρώ προδοσία! Είναι αντιλαϊκή και θεωρώ ότι γίνετε ξεπούλημα της χώρας μου!

    Ο κ. Μαγκούφης ήταν εντελώς τυχαίο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι στόχος οποιοσδήποτε έβαλε την υπογραφή του, στο μνημόνιο και στην καταστροφή της χώρας μου! Επίσης θέλω να σημειώσω ότι τον κ. Μαγκούφη τον γνωρίζω όπως γνωρίζω και τους υπόλοιπους κατά καιρούς, υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, διότι είμαι μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων από το 2008.

    Και αυτά διότι αποπροσανατολιστικά ειπώθηκαν ότι η επίθεση ή οι επιθέσεις γίνονται από ακροδεξιά στοιχεία ή ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε άλλο φαντάζονται!

    Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Μαγκούφης και πολλοί άλλοι πολιτικοί είναι ότι ο λαός βγήκε στους δρόμους σύσσωμος και απαλλαγμένος από κομματικές ταυτότητες. Και αν θέλετε οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ ας μου επιτρέψετε είναι οι πιο προδομένοι απʼ όλους διότι μας κορόιδεψαν, μας ξεγέλασαν! Δώσαμε τους αγώνες μας για τα πολιτικά μας πιστεύω και αυτοί καρπώθηκαν την εξουσία και τα προνόμιά της!!!

    Μη δίνοντας σημασία στις ανάγκες των πολιτών και στο αβέβαιο μέλλον τους!!!

    Στην ερώτηση του κ. Μαγκούφη που είπε «Ποιος τον οδήγησε ως εκεί ;» ας μου επιτρέψει να απαντήσω ο ίδιος.. Είμαι ένας άνεργος νέος εδώ και πολλούς μήνες και περιμένω από μέρα σε μέρα να γεννηθεί το παιδί μου και δεν έχω στην τσέπη μου ούτε ένα ευρώ!!!

    Έχω την ευθύνη να συντηρήσω την οικογένειά μου και δεν έχω την δυνατότητα να έχω μια εργασία! Αυτός είμαι!

    Έχω ξεχειλίσει από θυμό και αγανάκτηση το μέλλον μου είναι αβέβαιο! Εμένα δεν με ενδιαφέρουν πλέον, προφανώς και όλη την Ελλάδα, οι κομματικές σημαίες ή ταυτότητες παρά μόνο η στήριξη της οικογένειάς μου και το μέλλον του αγέννητου παιδιού μου!

    Δημήτρης Δαλαμάγκας 

    Φοβούνται για εκτεταμένα επεισόδια την ημέρα του Πολυτεχνείου


    Συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει στο Ίδρυμα.
    Η Σύγκλητος που συνεδρίασε στις 14 Οκτωβρίου εξέδωσε απόφαση την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, και διευκρινίζει ότι για “την πρόληψη ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση”.
    briefingnews.gr

    Ελεύθεροι οι συλληφθέντες στο Λασίθι μετά τα χθεσινά επεισόδια


    Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου έξω από το γραφείο της εισαγγελέως Λασιθίου στη Νεάπολη, όπου είχαν μεταχθεί...
    οι συλληφθέντες (πατέρας και γιος) από τα χθεσινά επεισόδια στον Άγιο Νικόλαο έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Από νωρίς το πρωί μέλη της ΕΛΜΕ Λασιθίου συγκεντρώθηκαν στη Νεάπολη ζητώντας την απελευθέρωση των κρατουμένων. Όπως δηλώνει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου Βασίλης Καλιμάντζαλης «η σύλληψη των δύο έγινε ενώ διαδήλωναν αποκλείοντας την είσοδο στο ξενοδοχείο για τους βουλευτές και άλλα στελέχη που προσέρχονταν για το δείπνο. Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα με χημικά στους διαδηλωτές και χτύπησε με βάναυσο τρόπο τον αγωνιστή Μαθιό Φιλιππάκη όταν εκείνος έχασε την ισορροπία του, όπως και τον γιο του που προσέτρεξε σε βοήθεια».

    Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και οι δύο και να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

    Η εισαγγελέας έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης και τους άφησε ελεύθερους ορίζοντας τακτική δικάσιμο την 1η Δεκεμβρίου 2011. 

    Αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος επικρατεί ηρεμία, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

    Υπενθυμίζεται οτι ένταση επικράτησε χθες όταν μερίδα από τους 400 περίπου διαδηλωτές προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοίο που έχει στηθεί στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο ενώ ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να φτάσουν στο κτίριο περνώντας μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται γύρω από το κτίριο.



    ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χώρο που γίνεται η Σύνοδος και προέβησαν στις 2 συλλήψεις και τις 15 προσαγωγές.

    Οι συγκεντρωμένοι, μέλη συνδικαλιστικών φορέων όπως του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου των εργαζομένων, του νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ Λασιθίου, φώναζαν συνθήματα είναι ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ζητούσαν την προσφυγή στις κάλπες και αποδοκίμαζαν την παρουσία όλων των επισήμων που βρισκόταν στο συνέδριο.

    Εν τω μεταξύ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες κι ενώ βρίσκονταν ακόμα έξω από το ξενοδοχείο περίπου 100 άτομα οι αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να έχουν προκληθεί, με τη χρήση χημικών απομάκρυναν τους διαδηλωτές από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου που πραγματοποιείται η συνεδριαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Άνδρες των δυνάμεων της Αστυνομίας έχουν σχηματίσει αλυσίδα γύρω από το κτίριο. Τις δυνάμεις της Αστυνομίας της Κρήτης έχουν ενισχύσει τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν αποσταλεί από την Αθήνα ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

    Μήνυμα για τα επεισόδια στις παρελάσεις

    Σαφέστατο μήνυμα κατά του αυταρχισμού με αφορμή τα σημερινά επεισόδια απηύθυνε το απόγευμα από τον 'Αγιο Νικόλαο, Λασιθίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλωσορίζοντας τους συνέδρους στη διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Ο κ. Παπανδρέου με αφορμή τα όσα σημειωθήκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις τόνισε το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους , διακόπτοντας παρελάσεις».

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε αυτούς, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι τραυματίζουν τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

    Το πρόγραμμα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    Ο Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα προεδρεύσει στις εργασίες της Επιτροπής που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο στη 1.00 μ.μ.

    Η συζήτηση στην Επιτροπή θα επικεντρωθεί στις παρακάτω θεματικές:

    1. Προκλήσεις και ευκαιρίες από τη μετάβαση στη δημοκρατία: οι εναλλακτικές προοπτικές.

    2. Τα κινήματα για την αλλαγή: διαμορφώνοντας κοινές προσεγγίσεις και στόχους.

    3. Ενδυναμώνοντας τους νέους πρωταγωνιστές και μεταρρυθμίζοντας παλιούς θεσμούς.

    4. Τι ρόλο μπορεί να έχει η σοσιαλδημοκρατία. Λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα της περιοχής και διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα δράσης.
    Στο περιθώριο της συνάντησης της Επιτροπής διοργανώνεται συνάντηση ακτιβιστών-bloggers από διάφορες χώρες του Αραβικού κόσμου που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στην «Αραβική Άνοιξη».
    flashnews.gr

    28η Οκτωβρίου και ο πρωθυπουργός στην Κρήτη...


    Είναι δυνατόν την ημέρα της Εθνικής γιορτής των Ελλήνων 28 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός της χώρας να μεταβαίνει... στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όχι για τιμήσει με την παρουσία του τους ήρωες του 40, αλλά για να προεδρεύσει στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Αραβική Ανοιξη. Μετά την Ελληνική Άνοιξη έχει σειρά και η Αραβική....

    Να φύγετε, να πάτε αλλού!


    Κυρίες και κύριοι της Βουλής των Ελλήνων, μηδενός εξαιρουμένου, καταλάβετέ το επιτέλους. Δεν σας θέλουμε. Όντως, το μνημόνιο και το κάθε μνημόνιο που επιχειρεί να βάλει τάξη στο χάος που εσείς δημιουργήσατε, το καταλαβαίνουμε και το αποδεχόμαστε. Τον κάθε ξένο που προσπαθεί να επιβάλλει τα μέτρα που οφείλατε να έχετε πάρει και να σώσει την χώρα που οφείλατε να έχετε σώσει, όχι μόνο τον καταλαβαίνουμε και τον αποδεχόμαστε αλλα τον θεωρούμε και σύμμαχό μας. Διαλύσατε την Ελλάδα και ανοίξατε την κερκόπορτα για την διάλυση της Ευρώπης. Να φύγετε, κύριοι, να πάτε αλλού. Δεν είσαστε ικανοί για τίποτα. Δεν μας εκπροσωπείτε. Είστε αναξιόπιστοι και ανεπιθύμητοι, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    Όχι, δεν είναι οι Έλληνες τεμπέληδες και ανίκανοι. Και μπορούν και θα φτιάξουν την Ελλάδα. Χωρίς εσάς. Μαζέψτε τα μπογαλάκια σας και δρόμο. Ότι φάγατε φάγατε, ότι κοροιδέψατε κοροιδέψατε. Δεν σας πιστεύει κανείς, ότι και να πείτε. Ούτε εσάς ούτε τους παπαγάλους σας και τα κομματικά σας όργανα. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να φύγετε ειρηνικά. Σταματήστε να προκαλείτε, ζητήστε συγνώμη για το κακό που κάνατε και αποχωρήστε όσο είναι καιρός. Τα έκτροπα που θα δημιουργήσει η παραμονή σας δεν θα μπορέσετε να τα εκμεταλλευτείτε με κανέναν τρόπο. Μην ελπίζετε σε εμφύλιους και άλλα τέτοια γραφικά, δεν πρόκειται να συμβούν. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι και δεν σας θεωρούν ούτε τμήμα τους ούτε εκπροσώπους τους. Αφού δεν εγκρίνετε την γνώμη και την άποψη του Ελληνικού λαού που σας αποδοκιμάζει, να πάτε να εκλέξετε άλλον λαό να εκπροσωπήσετε. Εδώ είχαμε, έχουμε και θα έχουμε δημοκρατία, είτε σας αρέσει είτε όχι.

    Αναγνώστης

    Η σημερινή κυβέρνηση οδηγεί την χώρα ολοταχώς σε εμφύλιες πολεμικές καταστάσεις


    Όσοι υποστηρίζουν οτι αμαυρώθηκε η σημερινή επέτειος από την διακοπή των στρατιωτικών παρελάσεων... ας αφησουν τα πολιτικαντικα κορκοδυλεια δακρυα και ας προσπαθησουν να αγγιξουν την ουσια των πραγματων.  Η μεγαλη πλειοψηφια του λαου υποφερει και δινει ΜΑΧΗ επιβιωσης γιατι οσοι ηταν τοσα χρονια "υπευθυνοι" οχι μονο δεν εκαναν την δουλεια τους σωστα, αλλα τουναντιον οδηγησαν στην σημερινη τραγικη κατασταση. Επειδη η κυβερνηση αποφασισε να μας κανει δουλους των αγορων εμεις θα πρεπει να το δεκτουμε? Προφανως και ΟΧΙ!

    Αναγνώστης

    Παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα



    Οι Έλληνες πρέπει να πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν
    Τα βασικά σημεία των γνωστών ερμηνειών της κρίσης χρέους της Ελλάδας και των επίκαιρων εξελίξεων στην ευρωζώνη, δια τις...
    οποίες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ήδη έχει προσπαθήσει πολλές φορές να "απολογηθεί" στην κοινή γνώμη της χώρας για την πολιτική ακραίας λιτότητας που διεξάγει η κυβέρνηση του, ο κ. Μπόικο Μπορίσοφ είχε την ευκαιρία να επαναλάβει σήμερα.

    Ως βήμα για να εξηγήσει ο πρόεδρος του κυβερνώντας κόμματος, γιατί η μεγάλη πλειονότητα των Βούλγαρων πρέπει να αισθάνεται ευτυχής για το πάγωμα των αποδοχών από την ανάληψη της εξουσίας αλλά και ως το τέλος της διακυβέρνησης του, ο κ. Μπορίσοφ χρησιμοποίησε αυτή τη φορά το τηλεοπτικό κανάλι "Νόβα Τελεβίζιγια" (Νέα Τηλεόραση).

    Κατά τη συνέντευξη "εφ'όλης της ύλης", ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος προσπάθησε εκ νέου να πείσει τους κατοίκους της φτωχότερης χώρας της Ευρώπης, ότι πρέπει να ξεχάσουν τις άδειες τσέπες τους και την αδιάκοπη απεγνωσμένη μάχη επιβίωσης που δίνουν, κυριολεκτικά, κάθε μέρα τα τελευταία δύο χρόνια, ώστε να ανανεώσουν, αμέριμνοι, την εμπιστοσύνη στους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών και των δημοτικών εκλογών στη Βουλγαρία την ερχόμενη Κυριακή, 30 Οκτωβρίου.

    Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, οι σημερινοί Βούλγαροι πρέπει να συνεχίζουν να δείχνουν κατανόηση για την "ανάγκη" να θυσιάζουν κάθε ελπίδα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου τους στο ορατό μέλλον στο βωμό της δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ώστε να αποτρέψουν το βύθισμα της πατρίδας τους στη δίνη της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την Ευρώπη, κατά την άποψη του.

    Σε απάντηση της ερώτησης του παρουσιαστή της "Νέας Τηλεόρασης" γιατί ο κ. Μπορίσοφ προγραμματίζει να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Βουλγαρίας στο 2012 μέχρι το επίπεδο του 1,3 % του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) αφού με το περιθώριο μέχρι το 3 % του ΑΕΠ, που συνιστούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσπαθήσει να ελαφρύνει κάπως την ανυπόφορη κατάσταση, τουλάχιστον των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Μπορίσοφ μεταχειρίστηκε και πάλι την απειλή της κρίσης.

    Και παρομοίως σε αρκετές άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, επιχείρησε να "δικαιολογήσει" τους ισχυρισμούς του με το "αρνητικό παράδειγμα' της Ελλάδας.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, όταν ο παρουσιαστής ρώτησε τον κ. Μπορισόφ, γιατί οι Έλληνες ζούνε καλύτερα από τους Βούλγαρους μέχρι σήμερα, παρά τη σκληρή δοκιμασία της κρίσης χρέους;, απάντησε: «Ποιος ζει καλύτερα; Εκείνοι έβαλαν φωτιά στην Πολιτεία τους, βρε άνθρωπε μου. Άντε να πάει κανείς στην Ελλάδα σήμερα: δεν ξέρει αν θα μπορέσει να κάτσει, ούτε να απογειωθεί. Έβαλαν φωτιά στις πόλεις τους…Γι'αυτό θα πληρώνουν όσο ζούνε. Και τώρα η σωτήρια λύση τους είναι να πουλήσουν όλα τα υπάρχοντα τους. Όλα, ότι έχουν και δεν έχουν, πρέπει να τα πουλήσουν για να πληρώσουν τα χρέη τους».

    Συνεπώς, οι Βούλγαροι θα πρέπει να σφίξουν τα ζωνάρια τους ως την τελευταία τρύπα και εντός του 2012, ερωτήθηκε ο κ. Μπορισόφ.

    "Μα και φυσικά", απάντησε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, καταφεύγοντας σε λεπτομερείς εξηγήσεις για τα μεγάλα, κατά τον ίδιο, έξοδα του Δημοσίου για εξυπηρέτηση ομολογιακών δανείων, για οπλικά προγράμματα κ.α. παρόμοια στα επόμενα δύο χρόνια. Έξοδα, η ευθύνη για τα οποία ανήκει στις προηγούμενες και όχι στη σημερινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας, όπως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ο κ. Μπορίσοφ

    Υπάρχει, άραγε, ελπίδα, ότι κάποια μέρα οι Βούλγαροι θα διαισθανθούν κάποιο έμπρακτο αποτέλεσμα του σημερινού υστερήματος τους υπό τη μορφή της βελτίωσης της ζωής τους, ερωτήθηκε στη συνέχεια, για να απαντήσει:

    "Οι επόμενες γενιές θα πούνε "Ευχαριστώ, Μπόικο, ότι έκανες οικονομία και δεν άφησες να σπαταλήσουν το χρήμα, ώστε να ζούμε εμείς σήμερα σε μεσαία ευρωπαϊκή χώρα. Είμαι πεπεισμένος γι'αυτό" .

    Στο μεταξύ ο σημερινός Τύπος δίνει στο μεταξύ ευρεία δημοσιότητα, στα παράπονα του Μπόικο Μπορισόφ, μετά το τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών , ότι η Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δίνουν προσοχή στις "πειθαρχιμένες χώρες της ΕΕ" ενώ "για ανεξήγητους λόγους όλοι, από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη έσπευσαν (σ.σ. να βοηθήσουν ) την Ελλάδα", όπως είπε ο κ. Μπορίοφ στη σημερινή συνέντευξη του στη "Νέα Τηλεόραση",

    "Μπορίσοφ: "Έλληνες, να παγώσετε τους μισθούς σας!" είναι ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος, υπό τον οποίο η εφημερίδα της Σόφιας "24 Ώρες" δημοσιεύει τη σύσταση του Βούλγαρου πρωθυπουργού "οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πρόβλημα χρέους και δημοσιονομικής πειθαρχίας να προχωρήσουν σε πάγωμα μισθών και συντάξεων, παρομοίως στη Βουλγαρίας", όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
    newsbeast

    Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

    «Δεν υπάρχει κράτος»


    Τι δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης για τα σημερινά γεγονότα

    Εθνική ντροπή χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,προσκεκλημένος στο στούντιο του ΒΗΜΑ Fm.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε τη λύπη του και χαρακτήρισε εξευτελισμό την επιστροφή του προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα μετά τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης.

    Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στη κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει κράτος και υπεύθυνη γι’ αύτη την κατάσταση είναι η ηγεσία της χώρας.

    Τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας με επικεφαλής έναν τεχνοκράτη ενώ δήλωσε αντιθέτως στην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
    newsbeast.gr

    Τη Δευτέρα πέφτουν οι υπογραφές για τον ΠΑΟ


    Τη Δευτέρα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στην πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και εκείνη του Αλ Σαούντ όσον αφορά το 54,7% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από την Τρίτη θα αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος του "τριφυλλιού", μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες.



    Ως εκ τούτου η Γενική Συνέλευση των μετόχων που επρόκειτο να γίνει στις 4 Νοεμβρίου μετατέθηκε στις 24 του ίδιου μήνα, αφού χρειάζεται να τελειώσει η παραπάνω διαδικασία. Στη συνέχεια, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας θα είναι έτοιμος να μπει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ.

    Στη χθεσινή συνάντηση των δικηγόρων του Αλ Σαούντ και του Βαρδινογιάννη αποφασίστηκε να μπουν τα 15 εκατ. ευρώ σε έναν λογαριασμό τραπέζης, όπου θα είναι δεσμευμένα υπέρ της "πράσινης" ΠΑΕ και μόλις γίνει στις 24 Νοεμβρίου η μεταβίβαση μετοχών, θα μπουν την ίδια στιγμή τα χρήματα στον σύλλογο. Υπενθυμίζεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβουλίου θα οριστεί από την πλευρά του 26χρονου πρίγκιπα.

    Όπως γράφει η "SportDay", και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, η πλευρά του Αλ Σαούντ έχει στόχο να ενεργοποιήσει τον Αντώνη Αντωνιάδη με συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα (όχι σαν απλό μέλος του Δ.Σ.).
    on-news,gr

    Βαθύ Κρήτης, 28 Οκτωβρίου 2011


    εν Αθήναις μυρίζει …γιαούρτι
    Θωμάς Άπιστος ιστόρησε

    Σε υπερχλιδάτο ξενοδοχείο της Κρήτης η συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...



    ΦΩΤΟ - Θερμή "υποδοχή" ετοιμάζουν κάτοικοι και φορείς του Λασιθίου στον Πρωθυπουργό.

    Τελικά λεφτά υπάρχουν. Οχι για μισθούς και συντάξεις αλλά για τις χλιδάτες συνεδριάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνους τα μέλη...
    ... της οποιας θα φιλοξενηθούν στο υπερ - πολυτελές ξενοδοχείο GRAN MELIA στο Βαθύ του Καλού Χωριού στο Λασίθι της Κρήτης.




    Ένα φτωχό δωμάτιο για τους κοινωνικά ευαίσθητους σοσιαλιστές
    Ένα φτωχό δωμάτιο για τους κοινωνικά ευαίσθητους σοσιαλιστές

    Και πριβέ πισίνα γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι...
    Και πριβέ πισίνα γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι...

    Και για να μην πουντιάσουν οι σοσιαλιστές ηγέτες υπάρχει και η εσωτερική πισίνα
    Και για να μην πουντιάσουν οι σοσιαλιστές ηγέτες υπάρχει και η εσωτερική πισίνα

    Για τους πιο τολμηρούς και γυμνασμένους υπάρχει και η παραλία
    Για τους πιο τολμηρούς και γυμνασμένους υπάρχει και η παραλία

    Μετά από τόσο κολύμπι να μην απολάυσουν και ένα σοσιαλιστικό σπα;
    Μετά από τόσο κολύμπι να μην απολάυσουν και ένα σοσιαλιστικό σπα;

    Και για το τέλος ένα λιτό...σοσιαλιστικό δείπνο
    Και για το τέλος ένα λιτό...σοσιαλιστικό δείπνο

    Κάτοικοι και φορείς του Λασιθίου, μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο και η ΕΛΜΕ της πόλης αλλά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καλούν τους πολίτες να "υποδεχτούν" τον πρωθυπουργό θερμά...
    newsit 

    Nεαρός πολίτης φώναξε στον υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο "Συλλαμβάνεσαι για εσχάτη προδοσία. Πρόδωσες το Ελληνικό Κράτος και την πατρίδα"


    Με το σύνθημα «Συλλαμβάνεσαι για εσχάτη προδοσία. Πρόδωσες το Ελληνικό Κράτος και την πατρίδα»! νεαρός συμπολίτης μας που εργάζεται σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην...
    Κοζάνη, αποδοκίμασε τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης κατάθεσης στέφανων στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του kozan.gr



    Μια διαφορετική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θήβα


    Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετατράπηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου  σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από  την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και επεισόδια σε αρκετές πόλεις της χώρας.
    φωτο αρχείου
    Και στη Θήβα οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους επίσημους και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Στην εξέδρα των επισήμων και στις άδειες θέσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων τοποθετήθηκαν χαρτιά γράφοντας ΑΠΩΝ, ενώ ο Δήμαρχος  Θήβας  Σ.Νικολάου και ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας  Γ. Μουλκιώτης παρακολουθούσαν αμήχανοι.
    Κατά τη διάρκεια της παρέλασης και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων υπήρχε πανώ που σήκωσαν οι αγανακτισμένοι της Θήβας και οι οποίοι μετά το τέλος της παρέλασαν και οι ίδιοι φωνάζοντας συνθήματα.

    Πάμε για νέα 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ



    Την επόμενη Τρίτη συνεδριάζει το συντονιστικό της ΓΣΕΕ  και της ΑΔΕΔΥ για νέες κινητοποιήσεις.  Η πρόταση  που έχει πέσει στο τραπέζι κάνει λόγο για   48ωρη απεργία  ενώ ήδη δάσκαλοι και καθηγητές έχουν αποφασίσει  απεργίες διαρκείας.
    Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί ξανά μπροστά στη λαϊκή οργή καθώς από τον  Νοέμβριο έρχονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

    Ξύπνησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ - Στον κόσμο τους οι πολιτικοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνετε! Δείτε τι έγινε σε όλη την Ελλάδα


    Πρωτοφανείς εικόνες με τους πολίτες να πετούν αυγά στις εξέδρες των επισήμων, να διώχνουν τους πολιτικούς ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος...

    Στον Πύργο, ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε τους πιο θερμόαιμους που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας. Η παρέλαση ξεκίνησε αλλά διεκόπη, από πρωτοφανή επεισόδια.

    Μία από τα ίδια και στην Καλαμάτα. Η παρέλαση ξεκίνησε αλλά κάποια στιγμή, περίπου 200 συγκεντρωμένοι πήγαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και άρχισαν να πετούν αυγά και ντομάτες

    Στα Τρίκαλα, ομάδα εξαγριωμένων πολιτών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκε στην εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.

    Στην Τρίπολη, οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά βουλευτών και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Οι μαθητές την ώρα της παρέλασης κοίταζαν αλλού, όταν περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης φυγαδεύτηκε από αστυνομικούς για να μην πέσει στα χέρια διαδηλωτών

    Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

    Τα επεισόδια έντονα γιουχαρίσματα ξεκίνησαν την ώρα που οι πολιτικοί κατέθεταν στεφάνι. Ο κόσμος όταν άκουγε το όνομά τους από τα μεγάφωνα, φώναζε: ''Προδότες, κλέφτες, απατεώνες,, η Τρόικα είναι χούντα''!

    Κλίμα έντασης επικρατεί και στην Πάτρα όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση. Οι πολιτικοί... φυγαδεύτηκαν, ενώ απλοί πολίτες κάθισαν στην εξέδρα των επισήμων. Τελικά παρέλασαν μόνο οι μαθητές και όχι ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας.

    Στη Σύρο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τη ματαίωση που είχε ζητήσει, ο αρμόδιος περιφερειάρχης κ.Πουσσαίος. Στην εξέδρα των επισήμων, ανέβηκε ο μοναδικός εν ζωή αντιστασιακός του νησιού κ.Βαμβακάρης μαζί με μικρά παιδιά. Παρέλασαν κανονικά πρόσκοποι, σωματεία και μαθητές. Ο κόσμος κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

    Στο Μεσολόγγι, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους. Στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε κανένας βουλευτής αλλά παρόλα αυτά οι αποδοκιμασίες στους γενικούς γραμματείς ήταν έντονες.

    Στη Χίο, η παρέλαση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, γιατί ο κόσμος ζητάει να αποχωρήσουν οι επίσημοι. Αυτή τη στιγμή στην εξέδρα των επίσήμων έχουν μείνει ο ταξίθαρχος και ο Μητροπολίτης. Ζητούν από τον βουλευτή της ΝΔ, Κων/νο Μουσουρούλη να φύγει για να αφήσουν να γίνει η παρέλαση.

    Στο Βόλο η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά. Μία ομάδα 300 και πλέον ατόμων, απλοί άνθρωποι  αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως ''έξω οι κλέφτες και οι λωποδύτες''.

    Στη Λάρισα, ομάδα πολιτών ύψωσε πανό διαμαρτυρίας αλλά παρόλα αυτά η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά. Οι μαθητές όταν φτάνουν στην εξέδρα των επισήμων γυρίζουν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.

    Στην Κέρκυρα, οι πολίτες έδιωξαν τους πολιτικούς, αλλά παραμένουν στο σημείο και ζητούν να γίνει η παρέλαση

    Στη Λαμία το παρών έδωσε ο βουλευτής κ.Σταϊκούρας, που... τα άκουσε από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί. Ζητούν να αποχωρήσουν οι επίσημοι για να ξεκινήσει η παρέλαση.

    Στο Ηράκλειο, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους και στο τέλος ο κόσμος πέταξε αυγά στην εξέδρα των επισήμων.

    NEWSIT

    ΚΡΗΤΗ: Αυγά, πέτρες, αποδοκιμασίες, μια παρέλαση που δεν έγινε ποτέ και "γιούχο' [video]


    Μορφή διαμαρτυρίας απέκτησαν οι παρελάσεις στην Κρητη, καθώς μαθητές αλλά και πολίτες εξέφρασαν με διάφορους τρόπους την έντονη αντίθεση τους στηη πολιτική της κυβέρνησης...
    Ηράκλειο
    Παρουσία μόνο πολιτών και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου πραγματοποιηθηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

    Ειδικότερα κι έπειτα από έντονες αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους πολίτες σε βάρος των βουλευτών Ηρακλείου, , κκ Μ. Στρατάκη, Μ. Κεφαλογιάννη και Μ. Σκραφνακη, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αποχώρησαν, ενώ καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.  Στις εξέδρες των επισήμων έμειναν μόνο πολίτες, και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.




    Μετά την παρέλαση ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Ηρακλείου. Στα Χανιά Με το κεφάλι να στρέφεται αντίθετα από τις εξέδρες των επισήμων πέρασαν οι μαθητές στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές των σχολείων της πόλης διαμαρτυρήθηκαν με το δικό τους τρόπο για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση τους, στην παρουσία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Μάλιστα τα τύμπανα σιγούσαν επιδεικτικά, καθώς περνούσαν τα σχολεία μπροστά από τις θέσεις των επισήμων, ενώ οι μαθητές επιδοκιμάζονταν από τους Χανιώτες.

    Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με διαμαρτυρόμενους πολίτες που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο χώρο των επισήμων, κρατώντας πανό για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στους πολιτικούς αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και αψιμαχίες μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης από την οποία δεν έλειψαν και μικροεπεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και ακροδεξιών που είχαν κάνει από νωρίς σήμερα αισθητή την παρουσία τους στα Χανιά.

    Επίσης επίθεση από άγνωστους, δέχθηκε νωρίτερα στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, εκπαιδευτικός που μεταφέρθηκε με τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Χανίων. Στο Ρέθυμνο, πριν από την παρέλαση πραγματοποιήθηκε πορεία εκπαιδευτικών και γονέων στο κέντρο της πόλης.
    Πηγή: flashnews.gr

    Αλλάζει η ώρα την Κυριακή


    Γυρίστε τους δείκτες μία ώρα πίσω

    Ο Οκτώβριος οδεύει προς το τέλος του και έφτασε ο καιρός να υποδεχτούμε τη χειμερινή ώρα.

    Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 30 Οκτωβρίου, όλοι οι πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε., θα πρέπει να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα πίσω.

    Στις 4 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείξουν 3 το πρωί προσφέροντάς μας μία επιπλέον ώρα ύπνου.
    newsbeast.gr

    Τζίμης Πανούσης: Ναζί τα φάγανε!


    Σπαρταριστή, αλλά και οργισμένη συνέντευξη του Τζίμη Πανούση στο Πρώτο Θέμα:

    -Άν είχαν ψήγματα τσίπας θα έπρεπε να είχαν αυτοκτονήσει Παπανδρέου – Σαμαράς
    ....


    - Η περίφημη φράση του Πάγκαλου έχει ένα γραμματικό λάθος. Η σωστή φράση είναι «Ναζί τα φάγανε!»

    - Τον Γιωργάκη ετοιμάζονται να τον αποχωρήσουν δια της αναβαθμίσεως. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα φύγει από τη χώρα αναβαθμισμένο σε υπουργό Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    - Ο Γιωργάκης ήταν ένα προβληματκό παιδί, ένα χαζό παιδί χαρά γεμάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει νοσηλευτεί σε ίδρυμα απροσάρμοστων παιδιών στην Ελβετία!

    - Ο Πάγκαλος θα μείνει στην ιστορία σαν το σούμο του Κινήματος
    on-news.gr

    Η φωτογραφία της ημέρας


    Ο λαός είπε το μεγάλο ΟΧΙ στους πολιτικούς


    Το μήνυμα που έδωσε σήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο ήταν το μήνυμα που θα έδιναν όλοι αυτοί οι Έλληνες που έδωσαν το αίμα τους για αυτή την χώρα, για να είμαστε τώρα ελεύθεροι!!!

    Όχι κύριε Παπούλια, όχι κύριοι πολιτικοί, δεν ήταν ορισμένοι αυτοί που σας είπαν το ΌΧΙ σήμερα, είναι όλος ο λαός, να σας ενημερώσουμε ότι ο κόσμος είναι υπέρ της σημερινής κίνησης και όλα τα μηνύματα που διαβάζουμε είναι εναντίων σας....
    ζητάνε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ !!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!!

    Σταματήστε να ρημάζετε αυτό τον τόπο και αν υπάρχει ακόμα μέσα σας το Ελληνικό πνεύμα, αντισταθείτε και πείτε όχι στην υποδούλωση της χώρας μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας χωρίς της Τρόικα και τους Ευρωπαίους, είμαστε ευλογημένη και πλούσια χώρα... είναι κρίμα να μας ρημάζουν με αυτό τον τρόπο!!!

    On-news.gr