Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Νέες απεργίες την επόμενη εβδομάδα


Ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Η πρώτη 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να εξαγγελθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να λάβει την έγκριση και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματίων.
Απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί – που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στα φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ – αποφάσισαν και οι μεταφορείς.
Παράλληλα, σήμερα Σάββατο αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους δάσκαλοι και καθηγητές. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει τριήμερες κυλιόμενες απεργίες από 24 Οκτωβρίου και η ΔΟΕ πενθήμερες απεργίες με έναρξη μεθαύριο Δευτέρα.
Τέλος, υπό κατάληψη συνεχίζει να τελεί η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται εκκαθαριστικά σημειώματα, ενώ έως την ερχόμενη Πέμπτη απεργούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 3-0

ΠΑΟ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0

Τριάντα δύο βουλευτές ζητούν μείωση των τιμών


Πρωτοβουλίες από τέσσερις υπουργούς ζητούν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρξει δραστική μείωση των τιμών στο «καλάθι της νοικοκυράς». Συγκεκριμένα, η κίνηση ανήκει στην βουλευτή Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Μίχου η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς....


κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Κώστα Σκανδαλίδη. Το κείμενο, το οποίο υπογράφουν 31 ακόμα βουλευτές, επισημαίνει τις «ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα κάθε πολίτη» και την «Η βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού» για να προτείνει πως «μια αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση είναι η εφαρμογή μιας ενιαίας πολιτικής μείωσης των τιμών σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μιας ελληνικής οικογένειας. Μια μείωση η οποία θα είναι ανάλογη της μείωσης των εισοδημάτων που σημειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια».

Επιπροσθέτως, οι βουλευτές τονίζουν στους 4 υπουργούς ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο «για μια νοικοκυρά να καλύψει τις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού της. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι βέβαιο ότι πάρα πολλές οικογένειες δεν θα μπορούν να καλύψουν ακόμα και βασικές καθημερινές ανάγκες.Η εφαρμογή μιας συνολικής πολιτικής δραστικού περιορισμού των τιμών στα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς» αποτελεί την μοναδική διέξοδο στην διαρκώς αυξανόμενη λιτότητα. Μειώσεις στα τρόφιμα, την ένδυση, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τα ενοίκια, την ενέργεια».

Οι 32 βουλευτές καταλήγουν με ερώτηση προς τους υπουργούς που αναφέρει « Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε οι δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων και χαμηλοεισοδηματιών να αντισταθμιστούν από τις αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς;»

protothema.gr

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-0

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 0-0

Στη Super League Λεβαδειακός και Δόξα


Είναι οριστικό... Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας είναι οι δύο ομάδες που θα πλαισιώσουν τις υπόλοιπες 14 στη φετινή Super League, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής.

Όπως ανακοινώθηκε μετά από κλήρωση, στο πρόγραμμα της πρώτης τη τάξει κατηγορίας, η ομάδα Α΄ θα είναι οι «μαυραετοί» και η ομάδα Β΄ θα είναι οι Βοιωτοί.

Όπως αποφασίσθηκε οι δύο ομάδες θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα από την 10η αγωνιστική στις 19 Νοεμβρίου.
Αναλυτικά η απόφαση της Super Legue:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τα εξής:

Με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά (ψήφοι υπέρ ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και 2 λευκά, την εγγραφή ως μελών του συνεταιρισμού των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός , οι οποίες θα αρχίσουν να αγωνίζονται από την 10η αγωνιστική και μετά (ήτοι την αγωνιστική, που σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, έχει οριστεί για την 19η και 20η Νοεμβρίου 2011).

Κατόπιν κλήρωσης που διεξήχθη ενώπιον του Δ.Σ., τις θέσεις των ομάδων Α και Β (όπως αυτές ορίστηκαν στην από 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος Super League), έλαβαν αντίστοιχα οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός.

10 τρελά ουρητήρια


...γιατί κάνει την διαφορά ο χώρος... πως να το κάνουμε..
Βρήκαμε τα 10 πιο παράξενα και τρελά ουρητήρια όπου μπορεί κανείς να ανακουφιστεί αλλά και απλά να θαυμάσει....
Δείτε τα...




01. θερμοχρωμικό ουρητήριο




Κανείς δεν ξέρει ποιός δημιούργησε και σχεδίασε αυτό το ουρητήριο, που όντως κάνει την διαφορά, αφήνοντας διάφορα χρώματα και σχέδια.
Ο τοίχος δουλεύει με την θερμότητα και σε αυτή την περίπτωση το μπλε γίνεται πορτοκαλί..


02. Το ουρητήριο ματάκιας




Άνοιξε το 2005 στη Νέα Ζηλανδία, το Sofitel ουρητήριο έχει σχεδιαστεί για να έχουν την αίσθηση μιας γυναίκας που παίρνει μάτι και την έκφραση της!! Έτσι όσοι χρησιμοποιούν το ουρητήριο δεν αισθάνονται ντροπή αλλά απολαμβάνουν τα γυναικεία βλέμματα…


03. Το ουρητήριο Explicit




Για άνω των 18 ετών…


04. Ουρητήριο κούκλων βιτρίνας




Αν νομίζατε ότι ούρημα στο Sofitel Queenstown ήταν παράξενο ... αυτό πρόκειται να τινάξει το μυαλό σας. Το εμπορικό κέντρο Sao Joao da Madeira στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας έχει ένα μπάνιο διακοσμημένο με θηλυκά μανεκέν που κρύβονται πίσω από παράξενα ουρητήρια.


05. Τα ουρητήρια της Commerzbank




Η Commerzbank είναι μια γερμανική τράπεζα. Η έδρα τους βρίσκεται στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Η θέα από αυτό το ουρητήριο είναι εκπληκτική..


06. Δημόσιο ουρητήριο




Για έκτακτες ανάγκες…


07. Τζορτζ Μπους ουροδοχείο




Αυτό είναι η απόλυτη περιφρόνηση στο πρόσωπο του Μπους..
Σχεδιασμένο από τον γλύπτη Clark Sorensen, μοναδικό στο είδος του και βρίσκεται σε ατομική έκθεση με τίτλο "Down The Drain - The Legacy of George W. Bush."
Δεν γνωρίζω αν οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν..


08. Λουλουδιασμένο ουρητήριο




Ο Clark Sorensen δημιούργησε μερικά από τα πιο καταπληκτικά και όμορφα ουρητήρια που μπορείτε να δείτε ποτέ (όπως αυτή του Μπους που αναφέρθηκε παραπάνω). Αυτές οι μεγάλης κλίμακας λουλούδια και κοχύλια, επιδέξια κατασκευασμένα από υψηλή πορσελάνη, είναι όμορφα και δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη νότα ανάμεσα στην ομορφιά και την λειτουργικότητα.


09. Καταρράκτης ουροδοχείο




Το Madonna Inn είναι ένα kitchy μοτέλ που βρίσκεται στην πόλη του San Luis Obispo , της Καλιφόρνιας. Είναι γνωστό όχι μόνο για θεματικά δωμάτια και over-the-top διακόσμηση αλλά και για τα ουρητήρια του. Αυτή είναι η μπροστινή όψη αυτού του παγκοσμίου φήμης ουρητηρίου, όπως φωτογραφήθηκε το 2000. Αυτό το ουρητήριο μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα.


10. Ιερό ουροδοχείο




Αν είναι δυνατόν!! Σοβαρά τώρα, πώς θα μπορούσατε να ουρήσετε μπροστά της;

Αγρίνιο: Σχολικό κυλικείο με ούζα και μπύρες!



Τα πρώτα πρόστιμα επιβλήθηκαν πριν από λίγες μέρες, από το Τμήμα Εμπορίου, αλλά και τον ΕΦΕΤ σε σχολικό κυλικείο του Αγρινίου, καθώς βρέθηκε να έχει μπύρες και ούζα!

Ξεκίνησαν μετά τις καταλήψεις και πάλι οι έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία της περιοχής.

Όπως αναφέρει το thebest.gr σε κυλικείο Γυμνασίου στο Αγρίνιο, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για έλλειψη τιμοκαταλόγου και διάθεση απαγοερευμένων προϊόντων (κρουασάν, σοκολάτες, πίτσες κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr στον πρώτο έλεγχο που είχε γίνει στο συγκεκριμένο κυλικείο, βρέθηκε να έχει μπύρες και ούζα!

Για τις ίδιες παραβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε πρόστιμο και από τον ΕΦΕΤ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Διεύθυνση του σχολείου, φαίνεται πως δεν ασχολήθηκε καθόλου και σαφώς έχει ευθύνες.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αλλά αυτό που τονίζεται είναι πως και οι Διευθύνσεις των σχολείων, έχουν σαφώς ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των κυλικείων και καλούνται να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή.

newsit

Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Στερεά Ελλάδα



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, έχει πάρει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και αγγίζει το 23%.

H Στερεά είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε ανεργία με ποσοστό....

(22,7%), ενώ ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (18,5%), η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία (18,1%).

Σε πανελλαδικό επίπεδο η ανεργία τον Ιούλιο, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε στο ποσοστό- ρεκόρ του 16,5%, έναντι 12% τον ίδιο μήνα του 2010.

Η ανεργία τον Ιούλιο άγγιξε το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί, παρά την εποχικότητα που παρατηρείται τον συγκεκριμένο μήνα λόγω τουριστικής σεζόν και είναι υπερδιπλάσια του ποσοστού που είχε καταγραφεί πριν από μόλις μια τριετία (Ιούλιος 2008).

Το ποσοστό μεταξύ των γυναικών ξεπέρασε το φράγμα του 20% αγγίζοντας το 20,3% ενώ μεταξύ της ηλικιακής ομάδας 15 – 24 ετών έφτασε στο 42,4%. Άνεργος είναι επίσης πάνω από ένας στους πέντε ηλικίας από 25-34 ετών (23,3%).

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2021


Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί εκ νέου στις χρηματαγορές πριν από το 2021, παρά την οικονομική βοήθεια που θα... λαμβάνει από την ΕΕ, γράφει στο αυριανό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έκθεση της "τρόικας" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, σήμερα, μετά από την τέταρτη έκθεση της "τρόικας" "η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί". Η Bild εδώ και μήνες διάκειται εχθρικά στη δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Bild, που επικαλείται προγενέστερη έκθεση της "τρόικας", (σ.σ. δεν δημοσιοποιούνται αυτές οι εκθέσεις) σε σύγκριση με τον Ιούλιο ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι 7,25 μονάδες κατώτερος.

Επίσης, το έτος 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύει το 152% του ΑΕΠ της Ελλάδας, αναλογία που θα μετατραπεί στο 130% το έτος 2030.

Σύμφωνα με την Bild το σκέλος της έκθεσης της "τρόικας" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους δόθηκε "με τρόπο εμπιστευτικό" στη γερμανική κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα.

Όμως παραδόθηκε σήμερα στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και η έκθεση της Επιτροπής των Βρυξελλών, για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Χαμός στα social media με τη φωτογραφία του "ροζ αστυνομικού"



Χιλιάδες χρήστες του Facebook έχουν ήδη βάλει profile pic την φωτογραφία του αστυνομικού των ΜΑΤ που έχει δεχτεί επίθεση από ροζ μπογιά με αποτέλεσμα η στολή του να αλλάξει χρώμα εντελώς. Χαμός και στο Twitter.


Οι πιο ευφάνταστοι χρήστες και καλοί χειριστές του photoshop προχώρησαν τη φωτογραφία ένα βήμα παραπέρα (μπορεί και περισσότερα), δίνοντας το σλόγκαν Batsie (αντί για Barbie) κάτω από τη φωτογραφία.
Κάποιοι ακόμα πιο εφευρετικοί δημιούργησαν μια φανταστική συνομιλία του αστυνομικού με τους (υπόλοιπους) Power Rangers.

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης


Ως και 40% ακριβότερο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό το πετρέλαιο
Πρεμιέρα τιμή έναρξης τα 91 λεπτά το λίτρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία φτάνουν ως τα 96 λεπτά στην περιφέρεια, καθώς επίσης με λίστες αναμονής, λόγω των παραγγελιών που έχουν συσσωρευτεί τη τελευταία εβδομάδα εξαιτίας των απεργιών, έκανε χθες το πετρέλαιο θέρμανσης.
Οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση από 30% ως και 40% πάνω από τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, όταν το πετρέλαιο αγοραζόταν περίπου στα 71 λεπτά το λίτρο. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο "φούσκωμα" των φόρων (ΕΦΚ, ΦΠΑ) και κατά δεύτερο στην άνοδο των διεθνών τιμών.
Πρακτικά, μια οικογένεια με διαμέρισμα 100 τ.μ. στην πρωτεύουσα και κατανάλωση περίπου 2.000 λίτρων για τη χειμερινή περίοδο, θα κληθεί να πληρώσει κατά μέσο όρι 1820 ευρώ, σε αντίθεση με πέρυσι που είχε πληρώσει 1400 ευρώ. Και αυτό το παράδειγμα, με την προϋπόθεση ότι οι τωρινές τιμές δε θα αυξηθούν εκ νέου κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν...
24h NewsRoom

Έρχονται αλλαγές στο Google+


Η Google ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η νεότευκτη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google+ θα αλλάξει σημαντικά, λαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό υπόψιν τα παράπονα που έχουν διατυπώσει τον τελευταίο καιρό οι χρήστες της υπηρεσίας.

Μιλώντας στη σύνοδο Web 2.0 που λαμβάνει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο, ο συνιδρυτής της εταιρείας Sergey Brin και ο αντιπρόεδρος Vic Gundotra δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την πορεία του Google+, το οποίο ήδη αριθμεί 40 εκατομμύρια χρήστες. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τρεις σημαντικές εξελίξεις. Πρώτον, θα επιτραπεί στους χρήστες να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα στους λογαριασμούς τους. Έτσι, εισακούονται όλοι όσοι έχουν παραπονεθεί τον τελευταίο καιρό, επειδή δε μπορούν να βάλουν ένα όνομα πέρα από το πραγματικό τους. Δεύτερον, αναμένεται σύντομα πλήρης συνεργασία του Google+ με τα Google Apps. Τέλος, σε λίγες βδομάδες θα κάνουν ντεμπούτο και οι brand pages, δηλαδή οι σελίδες εταιρειών κατά τα πρότυπα των fan pages στο Facebook.

Παρά την ανάπτυξή του, το Google+ βλέπει ακόμα «με το κιάλι» το Facebook. Είναι, βέβαια, πολύ νωρίς για να απειληθεί ο απόλυτος κυρίαρχος των social networks.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Real.gr - Πολιτική - Στα δύο το ΠΑΣΟΚ – Επιστολή 28 βουλευτών

Real.gr - Πολιτική - Στα δύο το ΠΑΣΟΚ – Επιστολή 28 βουλευτών

Πολύτιμη τροφή τα αβγά



Το αβγό συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ματιών. Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στα αβγά κάνουν καλό στα μάτια μας.

Αυτά τα δύο αντιοξειδωτικά από την καροτενοειδή οικογένεια προστατεύουν τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης του καταρράκτη και την πρόληψη του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Και οι δύο σχετίζονται με οφθαλμικές διαταραχές που οφείλονται στην ηλικία.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από το Beaver Dam-Eye, μελέτη του Πανεπιστημίου του Wisconsin Medical School που διεξήχθη σε 3.684 άτομα κατά τη διάρκεια περιόδου 10 ετών. Η μελέτη ανακάλυψε ότι το σώμα απορροφά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη καλύτερα, όταν οι ουσίες αυτές παρέχονται από τα αβγά και όχι από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο.

Αλλες μελέτες, που δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής, επιβεβαίωσαν επίσης αυτές τις διαπιστώσεις. Η δρ Suzen Μ. Moeller και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, στο Κέντρο Ερευνας Διατροφής του Ανθρώπου, έχουν δείξει ότι μια δίαιτα πλούσια σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη κατά 20% και τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας κατά 40%.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η λουτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία των ματιών μας και δρα σαν «εσωτερικά γυαλιά ηλίου», καθώς φιλτράρει το φως και προστατεύει τα μάτια μας. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως τα καροτενοειδή, όπως η λουτεΐνη, συμβάλλουν στη διατήρηση της πυκνής δομής του μελαγχρωστικού επιθηλίου, αποτρέποντας την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, τα άτομα που καταναλώνουν αυξημένες ποσότητες λουτεΐνης διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καταρράκτη.

Ακόμα, σύμφωνα με τον δόκτορα Donald McNamara, η λουτεΐνη αποτελεί συστατικό της μεμβράνης των κυττάρων και η αντιοξειδωτική της δράση προστατεύει τα κύτταρα από τις επιβλαβείς συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Είναι απαραίτητη για τα νεύρα και το συντονισμό τους με τους μυς, για τη μεταφορά της χοληστερόλης ενώ είναι συστατικό που ενεργοποιεί το μεταβολισμό του οργανισμού. Επιπλέον βελτιώνει την ανάπτυξη του εμβρυακού εγκεφάλου, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στήθους αλλά και ασθενειών της καρδιάς και μειώνει την πρόοδο του Alzheimer.

Τέλος, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πως η λουτεΐνη είναι εξίσου ωφέλιμη και για το δέρμα μας. Φαίνεται πως βελτιώνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του και προστατεύει την οξείδωση των λιπιδίων του, που είναι απαραίτητα για την καλή μας όψη.

Το μυστικό είναι στον κρόκο

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη βρίσκονται στον κρόκο. Κατά μέσο όρο, ένας κρόκος αβγού περιέχει 30 mg/ 100 g λουτεΐνης και 25 mg/ 100 g ζεαξανθίνης. Σύμφωνα με τον δόκτορα Donald J. McNamara, διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Egg Nutrition, η έρευνα έδειξε ότι η προσθήκη 1,3 κρόκου αβγού την ημέρα στη διατροφή, αυξάνει τα επίπεδα της λουτεΐνης κατά 38% και της ζεαξανθίνης κατά 128%. Οταν το δούμε προσεκτικά, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι τα αβγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που υπάρχουν. Και αν κοιτάξουμε ακόμα πιο κοντά, θα ανακαλύψουμε ένα από τα θαύματα της φύσης. Με οποιοδήποτε τρόπο και να τα δούμε, μπορούμε να αγαπήσουμε τα αβγά!

πηγή:mednutrition.gr

Το κρασί ωφελεί τα οστά

Ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως οστεοπόρωσης, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες. 

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν για την σχέση διατροφής και οστικής μάζας, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μέτριες ποσότητες κρασιού μπορεί να διαφυλάξουν την υγεία των οστών.

Ωστόσο, δεν φάνηκε να ασκούν την ίδια προστατευτική δράση άλλα οινοπνευματώδη ποτά, όπως η μπύρα και το ουίσκι.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 1.000 ζεύγη διδύμων, μέσης ηλικίας 55 ετών. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας και το King’s College του Λονδίνου, κατέγραψαν τη διατροφή των εθελοντριών τους και τις παρακολούθησαν για να διαπιστώσουν πως συσχετιζόταν η διατροφή τους με τα κατάγματα που τυχόν θα πάθαιναν.

Επιπλέον, τις υπέβαλλαν σε μετρήσεις οστικής πυκνότητας στο ισχίο, την σπονδυλική στήλη και την κεφαλή του μηριαίου οστού.

Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN), δείχνουν πως λίγο κρασί ασκεί θετική δράση στην οστική πυκνότητα.

Δεν είναι σαφές πως ακριβώς επηρεάζει το κρασί την οστική μάζα, αλλά προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως παίζουν ρόλο οι πολυφαινόλες του – μια ομάδα χημικών ουσιών, οι οποίες υπάρχουν στην φλούδα των σταφυλιών.

Πηγή: ygeia.tanea.gr

Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα η κατανάλωση του τσαγιού δεν έχει την θέση που του αρμόζει. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι έρευνες που διεξάγονται, σχετικά με την ύπαρξη και δράση των συστατικών που περιέχει το τσάι, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Που σημαίνει ότι ολοένα και περισσότερες ερευνητικές ομάδες πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να ανακαλυφθούν σε αυτό το φυσικό αφέψημα.

Για να δούμε πρώτα τους 11 λόγους που σας προτρέπουν να πίνετε το τσάι:

1. Αντιοξειδωτική δράση κατά των ελεύθερων ριζών. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού είναι 4 φορές πιο δραστικά από την βιταμίνη C (αντιοξειδωτικό αναφοράς) και απορροφώνται εύκολα από το γαστρεντερικό σωλήνα.

2. Χημειοπροστατευτική δράση. Η ουσία με την ονομασία γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) φαίνεται να εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προωθούν τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση) στα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων με το να αναστέλλουν τον παράγοντα νέκρωσης όγκου (TNFα) και με την προώθηση άλλων αντικαρκινικών δράσεων. Μελέτες σε ανθρώπους έχουν παρατηρήσει συσχέτιση της κατανάλωσης τσαγιού με βελτίωση της πρόγνωσης σε μερικά είδη καρκίνου του στήθους. Επιπρόσθετα οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του τσαγιού φαίνεται να περιορίζουν την καταστροφή του φυσιολογικού ιστού κατά την έκθεσή του σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία περιορίζοντας την καρκινογένεση.

3. Αντιβακτηριακή και αντιιική δράση. Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν διάρροια και των ιών που προκαλούν γρίπη. Κλινική έρευνα υποδεικνύει ότι η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) στο πράσινο τσάι εμποδίζει το βακτήριο H. Pylori, το οποίο αναπτύσσεται στο στομάχι.

4. Μεγάλες πληθυσμιακές μελέτες δείχνουν την ύπαρξη συσχέτισης ανάμεσα στην κατανάλωση τσαγιού και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων. Παρατηρήθηκε μείωση της χοληστερόλης και κυρίως της οξείδωσης των χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL), παρεμπόδιση της συσσώρευσης αιμοπεταλίων (αντιθρομβωτικός μηχανισμός) και τέλος μείωση της αρτηριακής πίεσης.

5. Το τσάι περιέχει δύο από τα σπουδαιότερα για τον ανθρώπινο οργανισμό μεταλλικά άλατα, μαγγάνιο και κάλιο. Το μαγγάνιο είναι βασικό συστατικό για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων και των μυών. Η πρόσληψη του είναι επίσης σημαντική για τα οστά και τους χόνδρους και θεωρείται ότι βοηθά στην πρόσληψη και τον έλεγχο της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας. Επίσης το κάλιο ρυθμίζει τα επίπεδα των υγρών στο εσωτερικό των κυττάρων.

6. Το τσάι περιέχει ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) και νιασίνη (Β3) δύο βιταμίνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό και εμπλέκονται σε διάφορες μεταβολικές διαδικασίες όπως στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και στο μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών.

7. Προστασία από τη νόσο του Πάρκινσον και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, διότι οι πολυφαινόλες του εμποδίζουν τον τραυματισμό των νευρικών κυττάρων από νευροτοξίνες και δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες στις, οποίες οφείλονται οι παραπάνω ασθένειες.

8. Άλλες μελέτες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι το πράσινο και μαύρο τσάι ενισχύουν τη δράση της ινσουλίνης, δηλαδή η αντιδιαβητική δράση του τσαγιού οφείλεται στο φαινολικό συστατικό του EGCG, το οποίο αυξάνει την ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη και αναστέλλει τη δράση του ενζύμου α - αμυλάση (διασπά υδατάνθρακες).

9. Πρόληψη του πολλαπλασιασμού των βακτηριδίων, που ευθύνονται για την τερηδόνα. Μαζί με τις τανίνες, οι κατεχίνες και άλλες φαινολικές ουσίες ενισχύουν την προστασία του σμάλτου από τα οξέα – ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το φθόριο.

10. Βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού. Σύμφωνα με πληθυσμιακές έρευνες, οι Βρετανοί προσλαμβάνουν περίπου το 40% των υγρών που καταναλώνουν από το τσάι, πίνοντας κατά μέσο όρο τρία φλιτζάνια την ημέρα.

11. Μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης οστεοπόρωσης. Τα φυτοοιστρογόνα του τσαγιού είναι αυτά που επηρεάζουν θετικά την οστική πυκνότητα και προλαμβάνονται έτσι τα οστεοπορωτικά κατάγματα)

Και 2 νέοι λόγοι για να αυξήσετε την συχνότητα κατανάλωσης τσαγιού:

1. Το τσάι περιέχει τη θειανίνη, ένα αμινοξύ που προκαλεί πνευματική χαλάρωση, χωρίς όμως να προκαλεί νύστα. Επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση. Επιστημονικές μελέτες για τη δράση της θειανίνης δείχνουν ενίσχυση των εγκεφαλικών κυμάτων Άλφα, τα οποία έχουν καταγραφεί όταν ο εγκέφαλος είναι χαλαρός, αλλά σε εγρήγορση. Αυτή θεωρείται η βέλτιστη εγκεφαλική δράση, καθώς το μυαλό λειτουργεί χωρίς άγχος ή κούραση. Τα εγκεφαλικά κύματα Α έχουν συνδεθεί με την ικανότητα εστίασης της προσοχής.

2. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν όντως, ότι μια συστηματική και ικανοποιητική κατανάλωση κατεχινών του τσαγιού, αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους (οξείδωση των λιπών), μεταβάλλει την κατανομή του λίπους (κατανομή/ σύσταση στο σώμα) και μειώνει το λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς. Επιπρόσθετα, αποτελεί το ιδανικό αντικατάστατο θερμιδογόνων ροφημάτων, καθώς, αν δεν εμπλουτιστεί με ζάχαρη και γάλα, έχει μηδενική θερμιδική αξία.

Ποσότητα

Επιδημιολογικές μελέτες αναφέρουν ότι 2-5 φλιτζάνια ημερησίως επαρκούν για την λήψη των θρεπτικών συστατικών του τσαγιού, παρόλο που δεν υπάρχει τελική άμεση συσχέτιση κατανάλωσης και αποτελεσμάτων. Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι η προσθήκη γάλακτος, λεμονιού, ζάχαρης ή κάποιου άλλου γλυκαντικού δεν αλλοιώνει την αντιοξειδωτική δράση του τσαγιού, ούτε δυσχεραίνει την απορρόφηση της καφείνης που εμπεριέχει.

Αντενδείξεις

Δεν υπάρχουν γνωστές αντενδείξεις, αλλά βασιζόμενοι στις ενδεχόμενες φαρμακευτικές δράσεις των πολυφαινολών (π.χ. η ικανότητα τους να εμποδίζουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων), το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή από ασθενείς με ιστορικό αιμόλυσης ή αιμοστατικών δυσλειτουργιών. Είναι πιθανώς προτιμότερο να διακοπεί η χρήση του 14 ημέρες πριν από οποιαδήποτε εγχείρηση, ακόμα και οδοντιατρική. Θεωρητικά, οι αιμορραγικές τάσεις μπορεί να επιδεινωθούν με αντιθρομβωτικά, ασπιρίνη και αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις έλλειψης σιδήρου σε υγιή άτομα που πίνουν τσάι και ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών. Παρ’ όλα αυτά άτομα με χαμηλό σίδηρο, καθώς επίσης ομάδες με υψηλό κίνδυνο όπως γυναίκες που κυοφορούν, παιδιά και έφηβοι θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τσαγιού με το φαγητό και να μην πίνουν τσάι μια πριν το γεύμα τους.

Εξίσου σημαντικό συστατικό στο τσάι είναι η καφεΐνη – τεΐνη (δύο ονόματα του ίδιου μορίου), ένα αλκαλοειδές του οποίου η συγκέντρωση είναι διαφορετική στο τσάι από τον καφέ. Ο καφές περιέχει [100 mgr] δύο περίπου φορές περισσότερο καφεΐνη από ό,τι το τσάι[40 mgr] ίσου βάρους. Στον οργανισμό, η τεΐνη μεταβολίζεται στο ήπαρ, ενώ απορροφάται αποτελεσματικά από το γαστρικό σωλήνα.

Αν και το συγκεκριμένο συστατικό έχει κατηγορηθεί για αύξηση της πιθανότητας αποβολής κατά την κύηση όπως επίσης και για τη γέννηση λιποβαρών βρεφών, οι μέχρι τώρα έρευνες σχετικά με το τσάι δείχνουν ότι δεν εμφανίζεται κανένα αρνητικό αποτέλεσμα στην λειτουργία της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Επίσης ορισμένα άτομα είναι αλλεργικά στο πράσινο τσάι.

Συμπερασματικά

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι όσον αφορά οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού δεν πρόκειται για θεραπευτικές ιδιότητες σε συγκεκριμένες παθήσεις, αλλά για μια προληπτική δράση και μια υγιεινή ζωή. Επίσης δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για την ασφάλεια των συμπληρωμάτων πράσινου τσαγιού, παρόλο που το πράσινο τσάι καταναλώνεται στην Κίνα για παραπάνω από 3000 χρόνια.

Περαιτέρω επιδημιολογικές μελέτες σε επιλεγμένες ομάδες πληθυσμού, αλλά και κλινικές μελέτες σε ασθενείς με καρκίνο είναι απαραίτητες για τη διερεύνηση της πιθανής αντικαρκινικής δράσης και πρόληψης άλλων ασθενειών, του πράσινου τσαγιού στον άνθρωπο.

Πηγή: mednutrition.gr

Άσκηση για τσουνάμι σε Ηράκλειο και Χανιά



Άσκηση για τσουνάμι θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο και την Τρίτη στα Χανιά, όπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Είναι η άσκηση επιχειρήσεων (full scale exercise) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EU POSΕIDON, το οποίο συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Το σενάριο

«Η πραγματική άσκηση EU POSEIDON 2011 θα εξελιχτεί με σενάριο τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό στη Μεσόγειο. Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης εξομοιώνει τον καταστροφικό σεισμό του 365 μ.Χ. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η άσκηση EU POSEIDON 2011 - η οποία συμπίπτει με τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί ιστορικά εντός της Ε.Ε. με σενάριο τσουνάμι, ενώ μια σειρά από καινοτομίες, όπως η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών έγκαιρης προειδοποίησης του πληθυσμού και ηλεκτρονικής διαλογής, θα δοκιμαστούν επίσης για πρώτη φορά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συμμετοχές

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν, σε πραγματικούς επιχειρησιακούς χρόνους, στο στρατηγικό επίπεδο, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος, ως επικεφαλής του κέντρου λήψης αποφάσεων, στο οποίο και θα λάβουν μέρος ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, οι διοικητές των αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών δυνάμεων της Κρήτης, ο διοικητής της 5ης Μεραρχίας, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, καθώς και ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης, η ερευνητική ομάδα του οποίου προσομοίωσε με ιστορικά στοιχεία για πρώτη φορά διεθνώς το σεισμό του 365 μ.Χ. 

Τελικά... Σούπερ Λίγκα με 16!


 

Τρεις μέρες μετά την πρόταση της για πρωτάθλημα 18 ομάδων, η διοργανώτρια αρχή άλλαξε άποψη και τελικά αυτό θα διεξαχθεί με 16 ομάδες. Έντονη αντίδραση από Πηλαδάκη: “Λυπάμαι που υπήρξα πρόεδρος”. Το Σάββατο η απόφαση για τις 2 ομάδες.
 


Οι άνθρωποι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως κάνουν ότι μπορούν για να απαξιώνουν συνεχώς το άθλημα που υπηρετούν. Πριν τρεις μέρες στην γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε να γίνει πρόταση για πρωτάθλημα 18 ομάδων μετά από πρόταση που έκαναν οι ΠΑΕ Λάρισα, Λεβαδειακός, Πανσερραϊκός και Δόξα Δράμας. Μάλιστα, αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο χρειαζόταν η έγκριση της ομοσπονδίας.
 
Κι όμως στο ΔΣ της Παρασκευής η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να πάρει πίσω την προηγούμενη απόφαση της και να μείνει το πρωτάθλημα με την συμμετοχή 16 ομάδων.
 
Η απουσία του ΠΑΟΚ από την συνεδρίαση, αλλά και η αποχώρηση της Ξάνθης δεν κατέστησαν δυνατή την απόφαση για τις δυο ομάδες που θα αγωνιστούν στη λίγκα την Παρασκευή.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε το Σάββατο να πραγματοποιηθεί έκτακτο ΔΣ, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν απόφαση, όσες ομάδες δώσουν το «παρών» στην συνεδρίαση.
 
Βγαίνοντας από την Γ.Σ. της Λίγκας ο πρόεδρος της Λάρισας εμφανώς εκνευρισμένος σχολίασε πως «πετύχαμε τόσα χρόνια με μεγάλο κόπο να έχουμε μια επικερδή συμφωνία στην κεντρική διοίκηση. Όλα αυτά που κάναμε ήταν για το καλό του ποδοσφαίρου.
 
Σήμερα, τρεις ημέρες μετά από μια ομόφωνη απόφαση, κάποιοι έβαλαν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα πάνω από την απόφαση. Υπήρχε σύμφωνη γνώμη από την ΕΠΟ και τη Nova για τα τηλεοπτικά, καθώς δεχόταν την αύξηση των ομάδων σε 18. Σε ορισμένους θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να μιλάνε για το καλό του ποδοσφαίρου».
 
Εκτός αυτού υποστήριξε ότι «έχουμε τόσα πολλά δεδικασμένα, όπως του Αστέρα Τρίπολης, το αντίστοιχο έχουμε και στη Β' Εθνική, καθώς η Καλλιθέα ορθώς παίζει. Ο ΟΦΗ έπαιξε το καλοκαίρι στα πλέι οφ με χαρτί της UEFA. Όποτε θέλουμε υπολογίζουμε την UEFA;
 
Έμαθα μια μειοψηφία ομάδων όχι των δημοφιλών αντέδρασε. Τρεις μέρες πριν είχαμε πάρει απόφαση. Το γιατί κάποιοι άλλαξαν άποψη και έκαναν στροφή 180 μοιρών δεν το ξέρω. Ορισμένοι έκαναν κωλοτούμπα και δεν ξέρω το γιατί. Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιες ομάδες θα πλαισιώσουν τις 13. Κάποιοι που αποφασίζουν έχουν δεδικασμένα στα χέρια τους».

Οδηγίες για να μην σας κλέψουν με το πετρέλαιο θέρμανσης


 

 Την προσοχή των καταναλωτών κατά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης εφιστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και παραθέτει τις συμβουλές της.

Η ένωση προτείνει οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στα εξής θέματα:

- Έρευνα αγοράς: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία. Απαραίτητο επίσης, είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας πριν παραγγείλουμε.

- Απαραίτητη είναι η ογκομέτρηση της δεξαμενής, για να υπολογίσουμε τη χωρητικότητα της. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος. Εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεων της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 μας δίνει τη χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα.

- Καθαρισμός της δεξαμενής: Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και να τον ρυθμίσουμε, ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.

- Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης βαρύνει από κοινού πολυκατοικίες-διπλοκατοικίες κ.λπ. και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση, στις αποδείξεις λιανικής πώλησης οι οποίες είναι από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη, αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που ασκεί την επαγγελματική διαχείριση και το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του εκπροσώπου εκ των συνιδιοκτητών ή ενοίκων του κτιρίου που έχει συναποφασισθεί και οριστεί ως συνδιαχειριστής. Επίσης αναγράφεται ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διεύθυνση, η ώρα παράδοσης, η ποσότητα, η συνολική αξία και ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικού ή δημοσίου κ.λπ.).

- Το χρώμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι κόκκινο και περιέχει κατάλληλο ιχνηθέτη, ώστε να μπορεί να ανιχνεύεται εύκολα η τυχόν παρουσία του στο πετρέλαιο κίνησης και στις βενζίνες.

- Σε ό,τι αφορά στον προμηθευτή πρέπει να μην είναι παραποιημένος ο μετρητής βυτιοφόρου. Φυσιολογικά ο μετρητής είναι κατασκευασμένος έτσι που να μετρά μόνο τη ροή του πετρελαίου. Ο μεταφορέας, όμως, μπορεί να επέμβει στον μετρητή κατά τρόπο που να μετράει εκτός από τη ροή του καυσίμου και την ταυτόχρονη ροή του αέρα ,που με κανονικές συνθήκες ο αέρας πρέπει να φεύγει από μια βαλβίδα εξαέρωση προτού φθάσει στον μετρητή. Έτσι μπορεί να παραδίδεται μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης και αέρας.

- Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου. Αν η μάνικα είναι άδεια πριν από την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορέας καρπούται το περιεχόμενό της που μπορεί να είναι δεκάδες λίτρα, ανάλογα με το μήκος και τη διατομή της μάνικας, δηλαδή μας γίνεται κλοπή πετρελαίου.

- Παράδοση με προμέτρηση. Να είστε παρόντες στην παράδοση, εάν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο και να ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες της παράδοσης. Βεβαιωθείτε ότι στην προμέτρηση, το μέτρο πρέπει να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.

- Ελέγχετε ώστε το μέτρο να μην λυγίζει και ότι κατά την επιμέτρηση τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή και στο ίδιο περίπου σημείο τόσο κατά την προμέτρηση όσο και κατά την επιμέτρηση.

- Να έχετε δική σας βέργα μέτρησης, καθώς και ένα σωστό μέτρο. Στην ανάγκη μια απλή ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα και ένα μέτρο για την ογκομέτρηση της δεξαμενής.

- Έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης: Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση έχουμε δικαίωμα να γράψουμε πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» και να ζητήσουμε την παρέμβαση οργάνωσης καταναλωτών, ή του υπουργείου Ανάπτυξης ή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Αλλάζει χέρια ο Παναθηναϊκός – Συμφωνία Τζίγγερ με Πρίγκιπα


 

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποδέχτηκε τους τρεις όρους που έθεσε ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ και η συμφωνία των δύο πλευρών είναι οριστική. Διαβάστε την πρόταση του Πρίγκιπα.


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά το ραντεβού που είχαν την Παρασκευή οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους δικηγόρους του Σουλτάν Αλ Σαούντ. Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, Βλάσης Τσάκας προανήγγειλε την συμφωνία των δύο πλευρών και έδωσε στην δημοσιότητα τις δύο εγγυητικές του Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του κ. Γεωργόπουλου, δικηγόρου στο γραφείο που έχει τις μετοχές Βαρδινογιάννη, προς τον κ. Πετρόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του Αλ Σαούντ.


Αξιότιμε κ. Πετρόπουλε,

Αναφέρομαι στη κατόπιν προφορικού σας αιτήματος σημερινή συνάντηση μας κατά την οποία μου αναπτύξατε τα σχόλια σας επί του μη δεσμευτικού MOU, το οποίο σας παρέδωσα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου εν σχεδίω και προς συζήτηση . Με το email αυτό σας επιβεβαιώνω τα κάτωθι σχόλια σας και τις απαντήσεις μου σε αυτά.

Το πρώτο σχόλιο αφορά την διενέργεια Νομικού Ελέγχου που επιθυμείτε να διεξαχθεί πριν ο πελάτης σας συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου που θα αποφασιστεί από την μετ? αναβολή Γενική Συνέλευση της 4ης Νοεμβρίου. Ο ισχυρισμός σας ότι ο χρόνος που έχετε στη διάθεση σας δεν είναι επαρκής, φοβούμαι πως δεν είναι ορθός αφού την τελευταία διετία έχουν διεξαχθεί δύο Νομικοί και Οικονομικοί έλεγχοι λόγω των αντίστοιχων αυξήσεων του κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ( βλέπετε πορίσματα ενημερωτικών δελτίων). Για αυτούς τούς λόγους σας διαβεβαιώνω ότι ο νομικός και οικονομικός έλεγχος θα είναι εξαιρετικά σύντομος.

Το καταστατικό που ζητήσατε και το πρακτικό της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης μπορούν να σας δοθούν οποτεδήποτε.

Η παρατήρηση σας ότι η προθεσμία των δύο ημερών για την καταβολή της αυξήσεως των 15.000.000 Ευρώ μετά την λήψη αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως, θα έπρεπε να αντικατασταθεί με την προθεσμία 3 εργάσιμων ημερών, νομίζω ότι είναι εύλογη.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη σας ότι θα έπρεπε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αντικατασταθούν από μέλη της επιλογής του πελάτη σας πριν από την καταβολή του ποσού της αύξησης. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να προγραμματιστεί αλλαγή των μελών του Δ.Σ συγχρόνως με την κατάθεση των 15.000.000 Ευρώ. Εξάλλου με την ανάληψη του συνόλου της αυξήσεως του κεφαλαίου κατά 15.000.000 Ευρώ και την εξαγορά του 54,7% των μετοχών των πελατών μου, θα έχει αποκτηθεί από τον πελάτη σας τέτοια πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να προβεί σε ότι αλλαγές θέλει.

Επισημάνατε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η συνέχιση της χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων της Παιανίας και ότι επιθυμείτε να γνωρίζετε τους όρους υπό τους οποίους θα παραχωρηθεί η χρήση για μια τριετία. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Η παρατήρηση αυτή θα μεταφερθεί στο πελάτη μου και θα απαντηθεί σε κατάλληλο χρόνο.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσω ότι δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε προσκομίσει το πρωτότυπο πληρεξούσιο του πελάτη σας θεωρημένο από αρμόδια αρχή που είναι γνωστή και αποδεκτή από της Ελληνικές αρχές.


Σας ευχαριστώ

Λεωνίδας Κ. Γεωργόπουλος


Διαβάστε την πρόταση του Σουλτάν Αλ Σαούντ:

"Πρόταση για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών

Σε συνέχεια του εκπεφρασμένου ενδιαφέροντος για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών (54,7%) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και ως ο πληρεξούσιος του επενδυτή, της Μεγαλειότητας Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Σαούντ, με αυτό το έγγραφο σας παρουσιάζω όπως ακολουθεί την πρόταση του πελάτη μου για την παραπάνω συναλλαγή.

1. Ο επενδυτής ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 54,7% των εκκρεμών μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

2. Με την υπογραφή του συμβολαίου για τη μεταβίβαση του παραπάνω ποσοστού των μετοχών, ο επενδυτής θα προσκομίσει ως εγγύηση καλής εκτέλεσης το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελεσμένη στο όνομα του Παναθηναϊκού.

3. Το προαναφερόμενο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα κατατεθεί προκειμένου να αυξήσει το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας.

Με βάση τα παραπάνω και μετά από πρωτοβουλία του σημερινού κατόχου της πλειοψηφίας των μετοχών (οικογένεια Βαρδινογιάννη), η Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου του 2011, πρέπει να αναβληθεί.
Ο νέος κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών, μετά τη μεταβίβαση τους, θα υποχρεωθεί να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση με θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, την κατάθεση του παραπάνω ποσού και την εκλογή νέου ΔΣ της εταιρίας.
Είναι κατανοητό ότι κατά την κατάθεση των κεφαλαίων για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η Εγγύηση καλή εκτέλεσης, που είχε δοθεί ως ασφάλεια, δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ και επιστρέφει στον εκδότη της.

4. Εκτός από τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ο επενδυτής θα τοποθετήσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την ποδοσφαιρική σεζόν 2012-2013, με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη της εταιρίας.
Το ποσό αυτό θα κατατεθεί τον Μάιο του 2012 μέσω της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας. Ως απόδειξη επ' αυτού, κατά την υπογραφή της μεταβίβασης του 54,7% των μετοχών, ο επενδυτής θα παρουσιάσει εγγυητική τράπεζας, στο όνομα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

5. Όσον αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας, η συνεχής χρήση της από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητείται για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο ώστε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό της προπονητικό κέντρο.
Για τη χρήση των προπονητικών εγκαταστάσεων, τα συμβαλλόμενα μέρη, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, θα συμφωνήσουν στο εύλογο τίμημα.

Επίσης, αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει όλες τις θυγατρικές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Σε ότι αφορά τα περαιτέρω θέματα της ΓΗΠΕΛ, χρειαζόμαστε πλήρη ενημέρωση, προκειμένου να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για το σχεδιασμό του νέου γηπέδου της ομάδας.

6. Κατόπιν συμφωνίας των παραπάνω, προτείνουμε την υπογραφή του Memorandum of Understanding (Mou) για τους όρους και τις διαδικασίες που θα τηρηθούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

7. Μετά την υπογραφή του MoU και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουμε το νομικό και τον οικονομικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία"
 

Μαθητές πέντε σχολείων του Ρεθύμνου δε θα παρελάσουν


Χωρίς τη συμμετοχή τεσσάρων λυκείων και ενός γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για το 1ο λύκειο, το 2ο λύκειο, το Πειραματικό λύκειο, το ΕΠΑΛ και το 2ο γυμνάσιο, οι μαθητές των οποίων προχώρησαν σε πολυήμερη κατάληψη και επομένως «αποκλείονται» από την παρέλαση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η εγκύκλιος του υπουργείου που διαβιβάστηκε στα σχολεία και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει ότι στις μαθητικές παρελάσεις δεν θα συμμετάσχουν όσα σχολεία βρίσκονταν σε κατάληψη περισσότερες από τέσσερις ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι στο νομό Ρεθύμνου τα σχολεία είναι τα πέντε που προαναφέρθηκαν, καθώς τα υπόλοιπα έμειναν «κλειστά» για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέα Τσξάκη, οι διευθυντές των πέντε σχολείων του Ρεθύμνου έχουν αποδεχτεί την απόφαση του υπουργείου και οι μαθητές τους δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη, συζήτησαν το ζήτημα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Αποδοκίμασαν τον υπουργό Δικαιοσύνης


Αποδέκτης ειρωνικών χειροκροτημάτων και της αγανάκτησης των εργαζομένων στο υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.Κατά την είσοδο του στο υπουργείο ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ήρθε αντιμέτωπος με εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που άρχισαν να τον χειροκροτούν ειρωνικά και να τον ευχαριστούν για τη θετική του ψήφο στο Πολυνομοσχέδιο που έσωσε τη χώρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε αμηχανία στάθηκε στην είσοδο και ένας από τους εργαζόμενους τον πλησίασε και του είπε «ντρέπομαι κύριε υπουργέ. Μας εξαντλήσατε, μας εξοντώσατε, μας διαλύσατε».

Άλλοι του φώναζαν «μπράβο. Δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο. Φτάνει», ενώ εργαζόμενοι ανέφεραν και περιπτώσεις συναδέλφων τους που πουλούν το σπίτι και το αυτοκίνητο τους για να τα βγάλουν πέρα.

Στη συνέχεια ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αποχώρησε εν μέσω των ίδιων ειρωνικών χειροκροτημάτων.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

tromaktiko: Έμεινες με 153 βο(υ)λευτές. Θα τηρήσεις ΜΙΑ φορά τ...

tromaktiko: Έμεινες με 153 βο(υ)λευτές. Θα τηρήσεις ΜΙΑ φορά τ...: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, Γεώργιος Α. Παπανδρέου «Αν μείνω με 153 βουλευτές , θα προσφύγω αμέσως στις κάλπες» Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, Γεώρ...

Ποιοι απεργούν σήμερα


Ψηφίστηκε χθες βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και εργασιακές σχέσεις.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με απεργίες και....
στάσεις εργασίας.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, μέχρι και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των ναυτεργατών έληγε σήμερα στις 06:00 το πρωί, όμως οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Στις 11:00 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Συνεχίζουν και σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τον νέο φορέα ΕΟΠΥΥ αλλά και για τις περικοπές μισθών και τις απολύσεις. Οι γιατροί θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Μετά την πολιτική επιστράτευση που αποφάσισε η κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή βγήκαν στους δρόμους σε ορισμένες περιοχές και μάζεψαν τα σκουπίδια. Ωστόσο η Ομοσπονδία αποφάσισε να συνεχίσει και σήμερα τις κινητοποιήσεις.

. . Ξυπνήστε ρε ! . _ . Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Να γιατί μας δάνειζαν!Γερμανοί και Γάλλοι μας τα ΄...

. . Ξυπνήστε ρε ! . _ . Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Να γιατί μας δάνειζαν!Γερμανοί και Γάλλοι μας τα ΄...: Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά και καλό θα είναι κάποιος να τα θυμίσει στους κ.Παπανδρέου και Βενιζέλο,πριν ταξιδέψουν για να συναντήσουν το...

. . Ξυπνήστε ρε ! . _ . Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ στους χάρτες της Google

. . Ξυπνήστε ρε ! . _ . Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ στους χάρτες της Google: Ένα πρωτοποριακό και χρήσιμο εργαλείο Στο διεθνές δίκτυο των 471 πόλεων, των οποίων τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εμφανίζονται...

"Θερμόαιμος" έδειρε τους γιατρούς στο Βενιζέλειο!

"Θερμόαιμος" έδειρε τους γιατρούς στο Βενιζέλειο!
Τον δικό τους...Γολγοθά ζουν οι γιατροί του ΕΣΥ..

Δεν τους έφταναν τα τόσα προβλήματα, έχουν και τους...θερμόαιμους να τους πλακώνουν στο ξύλο!

Ναι, καλά διαβάσατε!

Ένας θερμόαιμος άνδρας ξυλοφόρτωσε το βράδυ της Πέμπτης,  δύο γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου επειδή τον έβγαλαν έξω για να εξετάσουν τον αδελφό του, που είχε τραυματιστεί νωρίτερα σε τροχαίο που σημειώθηκε.

Ο νεαρός "παληκαράς" ήθελε ντε και καλά να μπει μέσα στο δωμάτιο στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, οι γιατροί του το αρνήθηκαν και τότε εκείνος άρχισε να τους...χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές!

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας και ζητήθηκε από τους γιατρούς να υποβαλουν μήνυση, εάν το επιθυμούσαν.

Ωστόσο, οι γιατροί που εφημερεύουν, τους εξήγησαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει απόψε, γιατί θα πρέπει να αφήσουν ακάλυπτο το νοσοκομείο.

Το παράλογον του πράγματος είναι ότι, μετά τη δυσκολία των γιατρών, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως επίσης και..ο δράστης!

Τα κινητά μας γερνούν;


Προβλήματα στα χέρια, την όραση ... και εξανθήματα!


Τα κινητά μας γερνούν;
Είχατε φανταστεί ποτέ ότι το κινητό σας θα σας προκαλούσε ρυτίδες; Ναι, καλά ακούσατε, όταν κοιτάζεις με τις ώρες μια μικρή οθόνη το πρόσωπό σου συνοφρυώνεται, δημιουργώντας μια περιοχή έντασης γύρω και ανάμεσα στα φρύδια και κατά συνέπεια λεπτές ρυτίδες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, ας δούμε τι άλλο μπορεί να προξενήσει η κατάχρησή τους:

Τενοντίτιδες των SMS

Ανήκουν στα σύνδρομα υπερχρήσης και εκδηλώνονται στο μεγάλο δάχτυλο του χεριού, εξαιτίας της μονότονης κίνησης που συνεπάγεται η συγγραφή των SMS.

Εξάνθημα του κινητού

Εμφανίζεται εξάνθημα στο πρόσωπο, στα σημεία όπου το κινητό έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Οφείλεται σε αλλεργία στο νικέλιο, το οποίο αρκετά συχνά χρησιμοποιείται για την κατασκευή των επιφανειών των κινητών.

Σύνδρομο της όρασης της οθόνης

Προκαλείται ξηροφθαλμία σε όσους δεν βλεφαρίζουν αρκετά, όταν κοιτάζουν μια μικρή οθόνη. Έχει παρατηρηθεί και σε χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Με διακοπές- πάλι- η κυκλοφορία μέσω Τεμπών!

Με διακοπές- πάλι- η κυκλοφορία μέσω Τεμπών!
Οσο θα γίνονται οι διακοπές στην κυκλοφορία μέσα στην κοιλάδα δεν θα πληρώνονται διόδια στους σταθμούς Γυρτώνης, Μακρυχωρίου, Πυργετού Λεπτοκαρυάς και Κλειδίου ενώ στους σταθμούς Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς το αντίτιμο θα είναι μειωμένο.

Οι διακοπές στην κυκλοφορία θα είναι δίωρες:
Στις 1, 3, 7, 9 και 11 Νοεμβρίου από τις 6 π.μ. μέχρι τις 8 π.μ.
Από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου για δύο μέρες και για δύο ώρες, από τις 6 π.μ. μέχρι τις 8 π.μ. 

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων διαδρομών που θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

Οσο διαρκούν οι διακοπές στην κυκλοφορία, δεν θα καταβάλλονται διόδια στους σταθμούς Γυρτώνης, Μακρυχωρίου, Πυργετού Λεπτοκαρυάς και Κλειδίου ενώ στους σταθμούς Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς το αντίτιμο θα είναι μειωμένο.