Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Aκόμα πιο κοντά στο νέο smart fortwo


Καθολικά αναβαθμισμένο για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, το επόμενης γενιάς smart fortwo έρχεται το 2013 στοχεύοντας και πάλι στον άτυπο τίτλο του «Άρχοντα της Πόλης».
Το πρωτότυπο forvision της φετινής έκθεσης της Φρανκφούρτης μας έφερε ακόμα πιο κοντά στην επόμενη γενιά του smart fortwo, την οποία αναμένουμε το 2013. Με βάση λοιπόν το νέο αυτό concept, αποκαλύπτεται ότι, το επόμενο μοντέλο της smart θα αποκτήσει ένα αρκετά πιο στρογγυλοποιημένο σχήμα από το τωρινό, με αντίστοιχα περισσότερες καμπύλες να χρησιμοποιούνται και στο εσωτερικό του.
Αυτό διαφαίνεται και από τις πιο πρόσφατες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, οι οποίες αποτυπώνουν με πιο γλαφυρό τρόπο από το concept car, την τελική μορφή του μελλοντικού μίνι μοντέλου. Σε αυτό αναμένεται να υπάρχουν και πάλι αποκλειστικά 2 θέσεις επιβατών, με ένα μικρό αποθηκευτικό χώρο πίσω από τα καθίσματα.
Παράλληλα, στην κατασκευή του, στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει ελαφριά υλικά (ενισχυμένο και ειδικά επεξεργασμένο πλαστικό, ανθρακονήματα κ.λπ.) για να επιτύχει τη μείωση του συνολικού βάρους. Υπό αυτό το πλαίσιο, είναι σίγουρο ότι, θα υπάρξει έκδοση που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην τωρινή εκδοχή του smart.
Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι ακόμη πιο αποδοτικός και σίγουρα, η μπαταρία θα προσφέρει περισσότερη αυτονομία κίνησης από τα 140 χλμ. που έχει το τωρινό ηλεκτρικό smart.
Πηγή:www.autotriti.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου