Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ακόμη και στη …Μαλαισία “παίζουν” οι ελληνικές εκλογές!




«Προς το τέλος του δικομματισμού οδεύει η Ελλάδα»… κάπως έτσι ξεκινά τηλεγράφημα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων Ansa λίγες ημέρες
πριν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το εκλογικό αποτέλεσμα θα φέρει δέκα κόμματα στη Βουλή, ενώ δημοσιεύει και ποσοστά για την Νέα Δημοκρατία που φέρεται να συγκεντρώνει 22,3%, το ΠΑΣΟΚ 17,8% και τρίτο κόμμα τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου με 9,9%. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται δημοσίευμα του Reuters που βλέπει τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν μαζί μόλις 38%. Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις οικονομολόγου ο οποίος δεν κατονομάζεται που υποστηρίζει ότι η μόνη επιλογή για τη χώρα είναι να φύγει από το ευρώ.

Το al-jazeera από την άλλη κάνει εκτενή αναφορά στην «νέα δεξιά» όπως αποκαλεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου, το ΛΑΟΣ αλλά και την Χρυσή Αυγή για την οποία προβλέπει ότι θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. 

Η είδηση των ελληνικών εκλογών όμως έχει φτάσει ακόμα και στη Μαλαισία με την ιστοσελίδα thestar.com.my να αναφέρεται στο ραντεβού της 6ης Μαίου. 

Πέρα από τη Μαλαισία ωστόσο ακόμα και η Ινδία μέσω των Times of India αλλά και η Gleaner της Τζαμάικα κάνουν λόγο για την οικονομική κρίση με αναφορά στο κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τι ρόλο παίζουν σε αυτή την εκλογική μάχη. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου