Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Εμβολιάζουν για τη γρίπη ανασφάλιστους πολίτες



08.00 με 13.00 στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης ο εμβολιασμός, σήμερα και αύριο




Την δυνατότητα να εμβολιαστούν θα έχουν άνεργοι και άποροι, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη με πρωτοβουλία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηρακλείου.

Άποροι και ανασφάλιστοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν το εμβόλιο κατά της γρίπης προσερχόμενοι απευθείας στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προσκομίζοντας μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα.

Συγκεκριμένα, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης έχοντας στη διάθεση της 600 συνολικά αντιγριπικά εμβόλια, θα προχωρήσει στον εμβολιασμό των ανασφάλιστων στο ισόγειο της υπηρεσίας, στο χώρο του ΚΕ.ΠΥ.Κ.Α. στην οδό Σμύρνης 26, τις πρωινές ώρες από τις 8.00 έως 13.00.

Σε περίπτωση που η έλευση των ανασφάλιστων είναι μικρότερη από τον αριθμό των εμβολίων, το πλεόνασμα θα διατεθεί στα Κέντρα Υγείας.

Η ιατρική πράξη, θα γίνει υπό την επίβλεψη του κ. Νεοφώτιστου Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης.

«Πολλοί είναι εκείνοι που χρειάζεται να εμβολιαστούν, οι εποχές είναι δύσκολες και η ΔΥΠΕ θα κάνει ότι είναι δυνατό. Αν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση για εμβόλια, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες» αναφέρει ο Διοικητης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηρακλείου, Αντώνης Γρηγοράκης.

Ο δωρεάν εμβολιασμός, θα γίνει σε συνεργασία με τους επιστήμονες υγείας ως ακολούθως:

Την Δευτέρα 21.01.2013

κ. Δρακωνάκη Νίκο, Ιατρό -Δ/ντή Κ.Υ. Χάρακα

κα Σπανάκη Αθηνά, Γενική Ιατρό Π.Ι. Χουμεριάκου Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης

κα Έφη Βογιατζιδάκη, Νοσηλεύτρια ΠαΓΝΗ- Εθελόντρια Νοσηλεύτρια & μέλος Δ.Σ. στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου-Γ. Γραμματέας Ιατρών Αιγαίου ΠΑΓΝΗ-Αναπλ. Γραμματέας Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Την Τρίτη 22.01.2013

κα Σπανάκη Αθηνά, Γενική Ιατρό Π.Ι. Χουμεριάκου Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης

κα Ειρήνη Πανακάκη, Εθελόντρια Νοσηλεύτρια στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου.

Η ενέργεια υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας που αναπτύσσει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, μέσω της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, με βασική όπως επιδίωξη την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, και την πρόληψη όπως υγείας του πληθυσμού.


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου