Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Στα χαρακώματα οι Λασιθιώτες για ΤΕΙ και νοσοκομεία



Αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα μέχρι τελικής πτώσης είναι οι Λασιθιώτες που ανοίγουν νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας ανατροπή στα ...



σχέδια κατάργησης των τμημάτων ΤΕΙ και των νοσοκομείων του νομού.

Με απόφαση της ανοιχτής επιτροπής αγώνα οι Ιεραπετρίτες προχωρούν σήμερα σε αποκλεισμό της εφορίας του Αγίου Νικολάου ενώ ακολουθεί δυναμική συνέχεια σε συνεργασία με τις επιτροπές αγώνα Αγίου Νικολάου και Σητείας.

Όπως τονίστηκε στα πλαίσια της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν θα πρέπει:

Να απαιτηθεί από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, παραιτήσεις τις οποίες έχουν ανακοινώσει αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει (με την εξαίρεση της μείζονος αντιπολίτευσης). Να απαιτηθούν, επίσης οι παραιτήσεις όλων των αιρετών του νομού μας.

• Να προχωρήσουμε, έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς.

• Στήριξη του Πανκρήτιου Φοιτητικού Συλλαλητηρίου την Πέμπτη 14/3 στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού (έχει ήδη παρθεί απόφαση από την Επιτροπή Αγώνα του Αγίου Νικολάου).

Δυναμικά και ο Άγιος

Εντωμεταξύ σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά και η κοινωνία του Αγίου Νικολάου. Όπως αποφασίστηκε την Τρίτη η επιτροπή αγώνα προχωρά σε κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου (κτίριο πρώην Νομαρχίας Λασιθίου), στις 7:30 το πρωί και μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσει νέα κατάληψη αυτή τη φορά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Δεικτάκη.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ευάγγελο Καπετανάκη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Ελευθέριο Ζούρο.


prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου