Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Super League: Η παρωδία συνεχίζεται

Super League: Η παρωδία συνεχίζεται

Κι άλλα επεισόδια αναμένεται να έχει στο σίριαλ με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Football League και πόσες θα ανέβουν από την αμέσως μικρότερη κατηγορία στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.




Αυτό το λέμε, καθώς η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τη Football league στο συγκεκριμένο θέμα δεν καλύφθηκε ούτε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής κι από τη στιγμή που και η ΕΠΟ έχει «πετάξει το μπαλάκι» στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο, ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Στη διάρκεια του δ.σ. της Τρίτης δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα, καθώς στην πλειοψηφία τους οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας απείλησαν να μη παραστούν οι εκπρόσωποί τους στη διαδικασία, με συνέπεια να συνεχιστεί η... παρωδία. 

Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση το προσεχές Σάββατο (18/01), ενώ το διαιτητικό δικαστήριο θα εκδικάσει την υπόθεση την Τρίτη (21/01).

Δια στόματος του προέδρου του συνεταιρισμού, Γιάννη Μώραλη, έγινε γνωστό πως εκπρόσωποι της Λίγκας θα δώσουν κανονικά το παρών στη διαδικασία, παρά την άποψη που επικρατεί ότι η ΕΠΟ όφειλε να είχε δώσει λύση στην υπόθεση. 

«Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία για να σκεφτούμε το σενάριο πως θα αργήσει κι άλλο η απόφαση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μώραλης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να γίνει η σέντρα του νέου πρωταθλήματος στις 23 Αυγούστου.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας:
1. Η Super League, σε συνέχεια της απόφασης της ΕΠΟ, εμμένει στη θέση της περί υποβιβασμού δύο (2) και ανόδου δύο (2) ομάδων, την οποία και θα υποστηρίξει στο τακτικό Διαιτητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το Αγωνιστικό και Τηλεοπτικό Πρόγραμμα 26ης-34ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2013-2014.

3. Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ 2014-2015 να ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου 2014.

4. Η τελική φάση (Final 4) του Πρωταθλήματος Υποδομής Κ17 θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, σε συνέχεια ομόφωνης αποδοχής σχετικής πρότασης της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

5. Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ στην ελληνική Οικονομία θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

6. Σε συνέχεια σχετικής απόφασης, επιτροπή της Super League θα επιλέξει το προσεχές διάστημα διεθνώς αναγνωρισμένο Οίκο για τη διεξαγωγή έρευνας ανταγωνιστικότητας, εμπορικότητας και άλλων παραμέτρων του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου