Τραγωδία στο Λουτράκι: Δύο νεκρές και μια τραυματίας έπειτα από σοβαρό τροχαίο στη Λίμνη Βουλιαγμένης    Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε βορειοανατολικό Αιγαίο, Επτάνησα, Κρήτη – Αναλυτική πρόγνωση    Πειρατεία: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα πρόστιμα - Ποινικό αδίκημα πλέον η παράνομη πρόσβαση των απλών χρηστών    Φέρι μποτ προσάραξε σε ξέρα: Εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα     Σπανούλης: «Η εθνική είναι όλων των Ελλήνων»    Αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό ο Βαγιαννίδης: «Αφήνω την ομάδα της καρδιάς μου!»    Σχολεία: Οι αλλαγές, τα νέα μαθήματα, τα ηλεκτρονικά βιβλία και η μείωση της διδακτέας ύλης τη νέα σχολική χρονιά    Ο Παναθηναϊκός έτοιμος να κλείσει τον ΝΒΑer Ρίσον Χολμς    Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην κατηγορία U17 ILCA 6 Youth!    Ναυαγοσώστης φύλακας – άγγελος έσωσε τη ζωή 20χρονου που κινδύνεψε να πνιγεί      

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Το πολύτιμο για την υγεία μας φρούτο του Αυγούστου



Το σύκο είναι ένα φρούτο που απολαμβάνουμε όλο το χρόνο, στην αποξηραμένη του μορφή, ως σνακ ή ως συστατικό που δίνει γλυκιά γεύση στα πιάτα ή τις σαλάτες μας.






Ωστόσο, προς το τέλος του καλοκαιριού, έχουμε την ευκαιρία να το καταναλώσουμε και φρέσκο. Πρόκειται για ένα φρούτο με χαρακτηριστική γλυκιά γεύση και υφή, πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Τα σύκα είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και γι’ αυτό το λόγο συστήνονται συχνά για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ περιέχουν και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Η διατροφική αξία του σύκου οφείλεται και στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Ειδικότερα, οι ποικιλίες σύκων με έντονη κόκκινη σάρκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

Όσον αφορά το θερμιδικό περιεχόμενο, δύο μέτρια σύκα (περίπου 100 γραμμάρια) αποδίδουν γύρω στις 75 θερμίδες και μπορούν, πάντα με τον κανόνα του μέτρου, να αποτελέσουν κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής.

Τέλος, επειδή τα σύκα έχουν ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα σε σχέση με άλλα φρούτα, καλό θα ήταν να καταναλώνονται με μικρότερη συχνότητα από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαγορεύονται. Επίσης, άτομα που πάσχουν από διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή κολίτιδα, θα πρέπει να τα καταναλώνουν με προσοχή, καθώς τα σπόρια που περιέχονται στον καρπό ενδεχομένως να προκαλέσουν ενοχλήσεις.



Πηγή:neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου