Κρήτη: Η πρόσφατη χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες και ελιές    Τένις: 'Εχασαν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη    Ειδικοί συνιστούν απαγόρευση των οθονών για παιδιά κάτω των έξι ετών    Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε μέχρι 50.000 ευρώ    Ορίστηκαν οι ημιτελικοί του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ – Τι ισχύει για το Παναθηναϊκός – Προμηθέας    Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό: Ανθυπολοχαγός έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εκπαίδευσης    IRIS: Από 1η Νοεμβρίου άμεσες πληρωμές χωρίς προμήθεια σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα    Σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητή και στην Αττική Σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ στην Εύβοια    Καιρός: Ισχυροί βοριάδες, νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα     Έρευνα: Αυτοκίνητα ηλεκτρικά ή υβριδικά; – Οι διαφορές στο κόστος χρήσης      

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Νέο Banking Trojan σε Android συσκευές



Ένα νέο banking Trojan που στοχεύει χρήστες Android, ανακαλύφθηκε πρόσφατα και μπορεί να λάβει οδηγίες μέσω sms, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο εισβολέας μπορεί να παρακολουθεί της δραστηριότητα των κατόχων των συσκευών.


Ανάμεσα στον κατάλογο των δυνατοτήτων είναι και η δυνατότητα να υποκλέψει τα SMS, εισερχόμενα και εξερχόμενα, και να αντιγράψει τη λίστα επαφών που αποθηκεύεται στη συσκευή. Επίσης μπορεί να διακόπτει τις εισερχόμενες κλήσεις και να τερματίσει μια συνομιλία.

Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από τη μολυσμένη, με το Banking Trojan, Android συσκευή, παραδίδονται σε ένα C&C server, του οποίου η διεύθυνση είναι κωδικοποιημένη μέσα στο κακόβουλο λογισμικό.

Οι ερευνητές ασφαλείας του Zscaler, έχουν παρατηρήσει ότι οι απατεώνες στοχεύουν χρήστες κινητής τραπεζικής στην Κίνα. Μετά την ανάλυση της απειλής, η οποία φαίνεται ως μια app τυχερού παιχνιδιού, παρατήρησαν ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στο διακομιστή C & C, παραδίδονται στον εισβολέα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο ίδιο report αναφέρεται ότι, κάποια δεδομένα μπορούν να επιλέγονται και να παραδίδονται μέσω SMS σε κινεζικό τηλεφωνικό αριθμό που βρίσκεται και αυτό κρυπτογραφημένος στο script του banking Trojan. Ο λόγος για αυτό είναι ότι, ο απομακρυσμένος διακομιστής αναλύει τα κείμενα που παραλαμβάνει σύμφωνα με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και αποστέλλει μόνο τα μηνύματα που περιέχουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Ως μέτρο ασφαλείας, πολλές τράπεζες έχουν υιοθετήσει τον ελέγχου ταυτότητας με τη μέθοδο one-time password (OTP), για να εξασφαλιστεί κάπως ότι η πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό γίνεται από τον πραγματικό κάτοχο. Ως εκ τούτου, πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό επαλήθευσης μετά το όνομα χρήστη και το κωδικό πρόσβασης, ώστε να συνδεθεί στο λογαριασμό του.



Πηγή: SecNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου