Πειραματικά σχολεία: Την Παρασκευή η κλήρωση – Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα    Καιρός: Ο Μάιος κάνει «ποδαρικό» σήμερα με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους – «Καλοκαίρι» από την Παρασκευή    Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας    Εργατική Πρωτομαγιά: Πώς καθιερώθηκε ο ιστορικός εορτασμός – Η ματωμένη εξέγερση στο Σικάγο    Ο πράσινος εφιάλτης του Μπάνκι και το ξυπνητήρι του Ντίνου    Αταμαν: «Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και την Παρασκευή για να προκριθούμε»    Εφές Αναντολού – Παναθηναϊκός 77-81: «Απάντηση» πρωταθλητή Ευρώπης στην Τουρκία και 1-2 στα πλέι οφ της Euroleague    Τραγωδία στη Γαύδο: Αναζητούσαν ηλικιωμένο και τον βρήκαν πεσμένο σε γκρεμό με το αυτοκίνητό του    Συστάσεις της ΔΙΠΥΝ Βοιωτίας για τη νέα αντιπυρική περίοδο    Οι 11άδες για τον ημιτελικό της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ (pics)      

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

10 προϊόντα που τρώγονται μετά τη λήξη τους

10 προϊόντα που τρώγονται μετά τη λήξη τους

Κάθε χρόνο πετιούνται στα σκουπίδια περίπου 1,3 τρισ. τόνοι φαγητού παγκοσμίως, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του...


 Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η σπατάλη δεν επιβαρύνει μόνο την οικονομία αλλά και το περιβάλλον αφού γίνεται μεγάλη σπατάλη νερού, γης και ενέργειας. Τα τρόφιμα όμως που καταλήγουν στα σκουπίδια δεν είναι κατ’ ανάγκη χαλασμένα καθώς υπάρχουν τροφές, τυποποιημένες και μη, τις οποίες μπορούμε να τις καταναλώσουμε ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης. 

Δείτε λοιπόν στη συνέχεια τη λίστα…

1. Σοκολάτα, αφού η ζάχαρη που περιέχει λειτουργεί ως συντηρητικό.
2. Κέτσαπ, αφού διατηρείται μέχρι και έναν χρόνο μέσα στο ψυγείο ή, αν είναι κλειστή, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
3. Γιαούρτι, που διαρκεί μέχρι και 6 εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Αν υπάρχει αλλοίωση στην επιφάνεια, αυτή αφαιρείται και καταναλώνεται το υπόλοιπο.
4. Σκληρά τυριά, αν δεν μυρίζουν είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Αν έχουν αλλοίωση στην επιφάνεια, αφαιρείται και καταναλώνεται.
5. Γάλα, αν δεν μυρίζει περίεργα και δεν έχει πήξει, τότε είναι εντάξει προς κατανάλωση.
6. Αυγά, τα ελέγχουμε με ένα μπολ με νερό. Αν βυθίζονται, είναι εντάξει. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν αλλοιωθεί.
7. Ψωμί,  αν δεν έχει μούχλα, το ζεσταίνουμε και το καταναλώνουμε.
8. Ρύζι και μακαρόνια, ελέγχουμε το προϊόν και το μαγειρεύουμε με ασφάλεια.
9. Μέλι, διατηρείται για χρόνια και αν έχει κρυσταλλώσει το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί και το καταναλώνουμε.
10. Ξηροί καρποί, διατηρούνται σε υφασμάτινη σακούλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου