Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Λάθη, αστοχία και ήττα για Ολυμπιακό από την ΤΣΣΚΑ



Ο Ολυμπιακός έχασε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ στη φετινή Ευρολίγκα,με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επικρατεί των «ερυθρόλευκων»...



 με 81-75 και να παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση ύστερα από πέντε αγωνιστικές.

Τα λάθη και η αστοχία στην εκκίνηση εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι φιλοξενούμενοι για να προηγηθούν 6-0, ενώ ο ρυθμός που βρήκαν από την περιφέρεια και η ευστοχία από τα 6,75μ. με Τζάκσον, Βοροντσέβιτςκαι Τεόντοσιτς έκαναν το σκορ 23-13 λίγο αργότερα, όμως στο τελευταίο δίλεπτο ο εκπληκτικόςΠρίντεζης, που πέτυχε τους 13 από τους 26 πόντους του στην πρώτη περίοδο, έφερε το 21-25 στο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός κράτησε χωρίς πόντο τους Μοσχοβίτες στο πρώτο δίλεπτο της β΄ περιόδου, το ίδιο όμως συνέβη και με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να τρέξουν σερί 8-0, να προηγηθούν 33-21 και να πάνε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +16 (44-28), αφού ο αντίπαλός τους για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν αμυντικά κάκιστος, απόψε δε και επιθετικά.

Οι φωνές του Σφαιρόπουλου στην ανάπαυλα έπιασαν τόπο, ο Ολυμπιακός έτρεξε και βρήκε πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση και έριξε τη διαφορά στο -10 (43-53) στο 25΄. Ενώ όμως το παιχνίδι απαιτούσε ψυχραιμία και υπομονή, οι γηπεδούχοι ξαναθυμήθηκαν τον κακό εαυτό τους, εκνευρίστηκαν και από κάποια σφυρίγματα και στο 30΄ το ταμπλό έγραφε 51-66.

Η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε διψήφια διαφορά και στην τελευταία περίοδο, όμως (70-58, 77-66) όμως με προσπάθειες των Γκριν και Πρίντεζη έφεραν το σκορ στο 73-77, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη. Στην επόμενη επίθεση η ΤΣΣΚΑ αστόχησε, όμως ο Χάινς πήρε το ριμπάουντ και με 2/2 βολές έγραψε το 79-73 και «σκότωσε» τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου