Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ με έπαθλο την πρωτιά

Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ με έπαθλο την πρωτιά

Μετά τις πρόσφατες μονομαχίες τους για την Euroleague και το Κύπελλο Ελλάδας ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα τεθούν αντιμέτωποι εκ νέου απόψε στις 21.00...



(Novasports 2) αυτή τη φορά για την 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Οι δύο «αιώνιοι» οι οποίοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για 5η φορά από την έναρξη της περιόδου, θα παλέψουν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με διακύβευμα αυτή τη φορά την πρωτιά της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, που ως γνωστόν δίνει το πλεονέκτημα έδρας.

Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν στο αποψινό παιχνίδι με ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αυτό δεν είναι άλλο από την εμφατική νίκη με 88-63 που είχαν πετύχει στο ΣΕΦ και το +25 του πρώτου γύρου.

Όπερ σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι εκτός από τη νίκη που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το αήττητο στη φετινή Α1 αν ηττηθούν με λιγότερους από 25 πόντους δεν θα… ξεβολευτούν από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι πράσινοι που κατάφεραν προ ημερών να «αλώσουν| το ΣΕΦ και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να έχουν διαθέσιμα όλα τα όπλα στη «φαρέτρα» τους, εξαιρουμένου φυσικά του Γκιστ, που είναι εδώ και καιρό στα… πιτς λόγω τραυματισμού.

Αντίθετα η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετωπίζει ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς τέσσερις κομβικοί παίκτες των Πειραιωτών είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το σημερινό ντέρμπι.

Πιο συγκεκριμένα οι Γιώργος Πρίντεζης (μυϊκός σπασμός στη μέση), Βαγγέλης Μάντζαρης (αιμάτωμα), Ματ Λοτζέσκι (μυϊκός σπασμός στους προσαγωγούς) και Πάτρικ Γιανγκ (ενοχλήσεις στο γόνατο) δεν προπονήθηκαν την Κυριακή και η συμμετοχή τους στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι
οι Σχινάς, Πηλοΐδης και Ψαριανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου