Μπάσκετ: Καλύτερος νέος και πιο βελτιωμένος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος ο Αβδάλας    Πανσέληνος Ιουλίου 2025: Πότε είναι το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»    Ελληνική Αστυνομία: Ενισχύει την επιχειρησιακή ισχύ της με τεχνολογικά εργαλεία της Europol    Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τις υπερωρίες και ποιοι κλάδοι είναι πρωταθλητές    MotoGP: Η Liberty Media με 4,3 δισ. ευρώ πήρε το 84% των μετοχών της Dorna    Ηράκλειο: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία – Συνελήφθη 27χρονος    Παναθηναϊκός: H Σπόρτινγκ Λισαβώνας ετοιμάζει πρόταση για τον Βαγιαννίδη    Νεκρός 48χρονος αστυνομικός σε τροχαίο στην Καλλιθέα – Η μηχανή του «καρφώθηκε» κάτω από σταθμευμένο φορτηγό    Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα    Καιρός: «Σιγοβράζει» σήμερα η χώρα με τον καύσωνα να κλιμακώνεται – Ποιες περιοχές θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου      

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

10 τρόφιμα που καταναλώνονται και μετά τη λήξη τους

10 τρόφιμα που καταναλώνονται και μετά τη λήξη τους

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά τρόφιμα τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης τους; 

Δείτε ποιά είναι αυτά:

1. Σοκολάτα, αφού η ζάχαρη που περιέχει λειτουργεί ως συντηρητικό.
2. Κέτσαπ, αφού διατηρείται μέχρι και έναν χρόνο μέσα στο ψυγείο ή, αν είναι κλειστή, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
3. Γιαούρτι, που διαρκεί μέχρι και 6 εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Αν υπάρχει αλλοίωση στην επιφάνεια, αυτή αφαιρείται και καταναλώνεται το υπόλοιπο.
4. Σκληρά τυριά, αν δεν μυρίζουν είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Αν έχουν αλλοίωση στην επιφάνεια, αφαιρείται και καταναλώνεται.
5. Γάλα, αν δεν μυρίζει περίεργα και δεν έχει πήξει, τότε είναι εντάξει προς κατανάλωση.
6. Αυγά, τα ελέγχουμε με ένα μπολ με νερό. Αν βυθίζονται, είναι εντάξει. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν αλλοιωθεί.
7. Ψωμί,  αν δεν έχει μούχλα, το ζεσταίνουμε και το καταναλώνουμε.
8. Ρύζι και μακαρόνια, ελέγχουμε το προϊόν και το μαγειρεύουμε με ασφάλεια.
9. Μέλι, διατηρείται για χρόνια και αν έχει κρυσταλλώσει το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί και το καταναλώνουμε.
10. Ξηροί καρποί, διατηρούνται σε υφασμάτινη σακούλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου