Ελληνική Αστυνομία: Ενισχύει την επιχειρησιακή ισχύ της με τεχνολογικά εργαλεία της Europol    Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τις υπερωρίες και ποιοι κλάδοι είναι πρωταθλητές    MotoGP: Η Liberty Media με 4,3 δισ. ευρώ πήρε το 84% των μετοχών της Dorna    Ηράκλειο: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία – Συνελήφθη 27χρονος    Παναθηναϊκός: H Σπόρτινγκ Λισαβώνας ετοιμάζει πρόταση για τον Βαγιαννίδη    Νεκρός 48χρονος αστυνομικός σε τροχαίο στην Καλλιθέα – Η μηχανή του «καρφώθηκε» κάτω από σταθμευμένο φορτηγό    Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα    Καιρός: «Σιγοβράζει» σήμερα η χώρα με τον καύσωνα να κλιμακώνεται – Ποιες περιοχές θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου    Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας    Πανελλήνιες 2025: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού – Τα 6 βασικά βήματα      

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Τα 5 λαχανικά που περιέχουν δηλητήριο

Τα 5 λαχανικά που περιέχουν δηλητήριο

Είναι φρούτα και λαχανικά που όλοι τα καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Επίσης, είναι γνωστά για τη διατροφική τους αξία. Αυτό που ωστόσο δεν γνωρίζετε είναι ότι...


 περιέχουν τοξικές ουσίες και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο. Δείτε ποια είναι τα 5 φρούτα και λαχανικά που «περιέχουν» δηλητήριο:

Ντομάτα

Μεγαλώνει σε ένα δηλητηριώδες φυτό, το οποίο περιέχει μια ιδιαιτέρως τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία «glycoalkaloid» και ευθύνεται για στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, ευτυχώς, ο καρπός δεν επηρεάζεται από την εν λόγω ουσία, που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στον βλαστό και τα φύλλα.

Μήλο

Η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο! Βέβαια, αν κάποιος φάει ένα ολόκληρο μήλο, σίγουρα δεν κινδυνεύει!

Κόκκινες πιπεριές

Περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που τους προσδίδει την «πικάντικη» γεύση τους. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, ωστόσο μεγάλες δόσεις καψαϊκίνης μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.

Κεράσια

Σίγουρα δεν γνωρίζατε ότι στο εσωτερικό του πυρήνα τους υπάρχει αρκετό υδροκυάνιο. Η επικίνδυνη αυτή ουσία απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται.

Πατάτα

Όταν η πατάτα αρχίζει να αποκτά πρασινωπό χρώμα ή να φυτρώνει, τότε είναι πλέον επικίνδυνη. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά της χημικής ουσίας «glycoalkaloid» που περιέχει αυξάνονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έτσι, καλό θα ήταν να απορρίπτονται όταν πια «φυτρώνουν». Μην μπαίνετε καν στον κόπο να τις καθαρίζετε πιο βαθιά, για το καλό σας.



Πηγή metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου