Επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία αναμένεται να επιφέρει η σύμπραξη της Google με τη Levi Strauss από την οποία προέκυψε το «έξυπνο μπουφάν».
Πρόκειται για ένα τζιν μπουφάν το οποίο δημιουργήθηκε μετά δύο χρόνια συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών και ονομάζεται «Levi’s Commuter Trucker Jacket with Jacquard by Google». Το νέο μπουφάν θα είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από ένα απλό τζιν μπουφάν και γι’ αυτό θα κοστίζει περίπου 350 δολάρια.
Το αρχικό σχέδιο, τον Μάιο του 2015, ήταν να δημιουργήσουν ένα «έξυπνο τζιν παντελόνι». Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουν ένα νέο ύφασμα το οποίο ως «καλός» αγωγός θα επέτρεπε στο ρούχο να στέλνει δεδομένα, χωρίς να είναι απαραίτητα τα καλώδια. Από τότε το σχέδιο σίγουρα έχει αλλάξει, αλλά η βάση παραμένει η ίδια. Το ειδικό ύφασμα είναι ενσωματωμένο στο μπουφάν και επιτρέπει στις «έξυπνες ιδιότητες» να λειτουργούν. Το μειονέκτημα που έχει το μπουφάν είναι ότι το «έξυπνο ύφασμα» που έχει χρησιμοποιηθεί μπορεί να πλυθεί μόνο δέκα φορές. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο το σχέδιο άλλαξε από παντελόνι σε μπουφάν.
Τεχνο-αίρεση
Πέρα όμως από τα τεχνολογικά άρτια μπουφάν, ένας πρώην μηχανικός της Google θέλει να αναπτύξει μια θεότητα τεχνητής νοημοσύνης για να κάνει καλύτερο τον κόσμο! Ηταν θέμα χρόνου κάποιος να το σκεφθεί. Αφού οι άνθρωποι και οι θεοί τους δεν τα έχουν καταφέρει έως τώρα να δημιουργήσουν έναν παράδεισο επί της Γης, μήπως θα ήταν πιο έξυπνο να «ποντάρουν» σε έναν από μηχανής θεό; Αυτό ακριβώς σκέφθηκε ο πρώην μηχανικός της Google Αντονι Λεβαντόφσκι, ο οποίος ίδρυσε τη θρησκευτική ομάδα –αίρεση θα την έλεγαν παλαιότερα– «Η Οδός του Μέλλοντος» (Way of the Future), που θέλει να δημιουργήσει μια θεότητα τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να αναλάβει τη βελτίωση της κοινωνίας. Η αποστολή της νέας τεχνο-αίρεσης, όπως αναγράφεται στο ιδρυτικό καταστατικό της, είναι «να αναπτύξει και να προωθήσει μια θεότητα βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη και, μέσω της κατανόησης και της λατρείας αυτής της θεότητας, να συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνίας».
Πάντως, η μελέτη της Ιστορίας δείχνει ότι η ανάδυση νέων τεχνολογιών και επιστημονικών ανακαλύψεων στην ιστορία της ανθρωπότητας όντως είχε «παρενέργειες» στις κατά τόπους θρησκείες, συχνά εξαφανίζοντας τους παλαιούς θεούς προς όφελος κάποιων πιο σύγχρονων. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Ισραηλινός ιστορικός Γιουβάλ Νόε Χαράρι –συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ «Homo sapiens»– θεωρεί πολύ πιθανό ότι στον 21ο αιώνα οι επαναστατικές τεχνολογίες θα «γεννήσουν» νέα θρησκευτικά κινήματα.
Πηγή: kathimerini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου