Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Προχωράει το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροκίνηση - Διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές των σταθμών φόρτισης



Με ταχείς ρυθμούς προχωράει ο ΔΕΔΔΗΕ στην υλοποίηση του σχεδιασμού του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, βασικό σκέλος του οποίου αποτελεί η ανάπτυξη...



 ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ανάπτυξη υποδομών δημόσιας φόρτισης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, όμως, μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Το γεγονός αυτό αποτελεί τροχοπέδη για τον εξηλεκτρισμό του τομέα των μεταφορών, με τον ΔΕΔΔΗΕ να έχει εντάξει την αντιμετώπισή του στις προτεραιότητές του.

Το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την επικράτεια, τόσο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός του αστικού ιστού, όσο και σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Αναλυτικά, το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης σε δημόσιους χώρους εκτείνεται σε δυο φάσεις.

Η πρώτη φάση, διάρκειας 2 ετών, αφορά την πιλοτική εγκατάσταση 100-150 σταθμών φόρτισης Mode 3 στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, με το σχετικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στις 700 χιλ. ευρώ.

Στη συνέχεια, η δεύτερη φάση του σχεδίου προβλέπει την εγκατάσταση 1000-1500 σταθμών φόρτισης Mode 3 και Mode 4 (1%) στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε ένα χρονικό εύρος 3 ετών, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ.

Έχοντας προχωρήσει τις απαιτούμενες προεργασίες, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε Δημόσια Διαβούλευση για τις Τεχνικές Προδιαγραφές των Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους έως 23 Φεβρουαρίου 2018.




Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου