Ηράκλειο: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία – Συνελήφθη 27χρονος    Παναθηναϊκός: H Σπόρτινγκ Λισαβώνας ετοιμάζει πρόταση για τον Βαγιαννίδη    Νεκρός 48χρονος αστυνομικός σε τροχαίο στην Καλλιθέα – Η μηχανή του «καρφώθηκε» κάτω από σταθμευμένο φορτηγό    Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα    Καιρός: «Σιγοβράζει» σήμερα η χώρα με τον καύσωνα να κλιμακώνεται – Ποιες περιοχές θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου    Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας    Πανελλήνιες 2025: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού – Τα 6 βασικά βήματα    Τι είναι η ηλίαση και τι η θερμοπληξία; – Πότε είναι αυξημένος ο κίνδυνος στον καύσωνα;    Πανελλαδικές 2025: Οι κατάλληλοι για τις Στρατιωτικές-Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Ε.Ν., Λ.Σ., Πυροσβεστική    Τον Σεπτέμβριο διαγράφονται οι πρώτοι αιώνιοι φοιτητές      

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Τα σχέδια για την "επανάσταση" του 5G και στην Ελλάδα"

internet.jpg

Με αιχμή του δόρατος τον μικρό χρόνο καθυστέρησης στη μεταφορά της πληροφορίας, το 5G αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση καθώς θεωρείται ότι αποτελεί...



την ιδανική τεχνολογία για σχεδόν τα πάντα: από τη διαχείριση της κυκλοφορίας και τα αυτόνομα οχήματα, μέχρι την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων από απόσταση.
Το 5G θα είναι η βάση για να αναπτυχθεί εκθετικά το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (γνωστό και ως Internet of Things) ενώ σύμφωνα με έκθεση του GSMA, του διεθνούς οργανισμού που εκπροσωπεί τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 25,2 δισ. συνδέσεις στα δίκτυα 5G

Τι θα γίνει για την αδειοδότηση στην Ελλάδα? Η διαδικασία της δημοπρασίας είναι κάτι που μάλλον αυτή τη φορά θα αποτελέσει την εξαίρεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΤΤ επεξεργάζεται διάφορες εναλλακτικές για τη διαδικασία αδειοδότησης.
Μία πρόταση προβλέπει ότι οι εταιρείες (Cosmote, Vodafone, Wind) θα δώσουν ένα μικρό ποσό για να έχουν δικαίωμα χρήσης των απαραίτητων συχνοτήτων και όσο θα αναπτύσσουν το δίκτυό τους θα ανεβαίνει αναλογικά και το τίμημα.
Μία άλλη λύση είναι περισσότερο ρηξικέλευθη, καθώς προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου από έναν πάροχο που με την ιδιότητα του χονδρεμπόρου θα προσφέρει υπηρεσίες πρόσβασης σε όλους τους άλλους παρόχους. Το μοντέλο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη, ωστόσο φαίνεται πως συζητείται τουλάχιστον σε άλλη μία χώρα, το Βέλγιο.
Η λογική του παρόχου-χονδρεμπόρου έχει μία βάση δεδομένου ότι η 5η γενιά απαιτεί πυκνά δίκτυα με σταθμούς βάσης που δεν βρίσκονται σε διαρκή λειτουργία αλλά «ξυπνούν» όταν υπάρχει αίτημα επικοινωνίας από μία συσκευή.
Λέμε «συσκευή» και όχι «smartphone», αφού -πάντα σύμφωνα με τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί- το 5G θα είναι η βάση για να αναπτυχθεί εκθετικά το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (γνωστό και ως Internet of Things). Σύμφωνα με έκθεση του GSMA, του διεθνούς οργανισμού που εκπροσωπεί τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 25,2 δισ. συνδέσεις στα δίκτυα 5G και σε αυτόν τον πληθυσμό οι άνθρωποι θα αποτελούν... μειονότητα.
Οχήματα, σπίτια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιομηχανικές μονάδες, σηματοδότες, συστήματα δημόσιου φωτισμού και πλοία θα επικοινωνούν μέσω των δικτύων 5G, υποστηρίζοντας 14 εκατ. θέσεις εργασίας. Ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας τονίζει επίσης πως το 2025 σχεδόν 5 δισ. άνθρωποι θα έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω 5G και κινητών συσκευών.


Πηγή: economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου