Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Στην Τιφλίδα αντιπροσωπεία της ΡΑΕ για το twinning project για τους έξυπνους μετρητές



Στην Τιφλίδα της Γεωργίας θα βρεθεί από σήμερα ως και τις 29 Μαρτίου πολυμελής αντιπροσωπεία της ΡΑΕ, προκειμένου να λάβει μέρος σε συναντήσεις...

στο πλαίσιο υλοποίησης του twinning project (πρόγραμμα διδυμοποίησης) «Development ofIncentive Based Regulation for Service Quality and Regulatory strategy to Support Roll-out of Smart Metering”, που πραγματοποιείται στην Γεωργία.

Η αντιπροσωπεία της ΡΑΕ αποτελείται από τα στελέχη της Αρχής κ. Απόστολος Γκίζας, κα. Ευαγελία Γαζή, κα. Ειρήνη Ιακωβίδου, και κα. Έλλη Σπερδόκλη.

Ο γενικός στόχος του συγκεκριμένου twinning project είναι να βοηθήσει τη Γεωργία να εναρμονίσει σταδιακά το ρυθμιστικό της πλαίσιο με το ενεργειακό κεκτημένο της ΕΕ και να προωθήσει την αποτελεσματική, ασφαλή, σύγχρονη και ασφαλή λειτουργία ενεργειακής υποδομής στη Γεωργία. Στο επίκεντρο του προγράμματος, όπως έχει γράψει το energypress, βρίσκεται η ανάπτυξη ρυθμιστικού πλαισίου για τους έξυπνους μετρητές.

Η ΡΑΕ συμμετέχει στο πρόγραμμα ως μέλος κοινοπραξίας, μαζί με την αυστριακή E-Control, που αποτελεί και τον Project Leader, και τη γαλλική CRE.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 και ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει εξ ολοκλήρου από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου