Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Η Ρεάλ φόρεσε το στέμμα μέσα στο άντρο της Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ φόρεσε το στέμμα μέσα στο άντρο της Μπαρτσελόνα | in.gr

Μέσα στο σπίτι της αιώνιας αντιπάλου της πανηγύρισε το πρωτάθλημα η Ρεάλ Μαδρίτης! Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο με μία επιβλητική εμφάνιση επικράτησε...



στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» της Μπαρτσελόνα με 74-68, έκανε το 3-1 στη σειρά των τελικών και κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί σεζόν και 5η τα τελευταία 7 χρόνια!

Οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην ομάδα του Σβέτισβλαβ Πέσιτς και παίζοντας εξαιρετική άμυνα έφτασαν στην νίκη, με την οποία πρόσθεσαν ακόμα τρόπαιο στην πλούσια τροπαιοθήκη τους. Το… πάθημα του Game 3 έγινε μάθημα για τους Μαδριλένους, οι οποίοι αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά και με πρωταγωνιστές τους Ρούντι, Καμπάτσο και Ράντολφ έφτασε γρήγορα στο +11 (19-8). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έριξαν τη διαφορά στους 3 (21-24). Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τη Ρεάλ στο +4 (37-33). Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο πάτησε… γκάζι και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Το 55-47 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε στη Ρεάλ την ώθηση που χρειαζόταν για να φύγει με το διπλό από το «Παλαού Μπλαουγκράνα» και με το βαρύτιμο τρόπαιο στις αποσκευές της. Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά μάταια. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στον ρόλο του οδηγού και στο τέλος πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Φακούντο Καμπάτσο με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Έντι Ταβάρες 10 πόντους και 13 ριμπάουντ. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης ο Ρούντι Φερνάντεθ με 12 και ο Άντονι Ράντολφ με 10 πόντους. Για την Μπαρτσελόνα, ο Κέβιν Πάνγκος είχε 16 πόντους και ο Κρις Σίνγκλετον τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 21-24, 33-37, 47-55, 68-74

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου