Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

«Εξαφανίστηκε» στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (81-92)



Σε ένα ακόμη ματς της Euroleague, ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας.


Για τρεις περιόδους οι «πράσινοι» έκαναν τα πάντα άριστα στο παρκέ του ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ξέφυγαν ακόμη και με 11 πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου 10λεπτου, αλλά στην τελευταία περίοδο εξαφανίστηκαν από το γήπεδο με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 81-92 από την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Οι Νίκολα Μίροτιτς (20π., 9ρ.) και Κόρεϊ Χίγκινς (17π.) ήταν αυτοί που κρατούσαν τους Καταλανούς στη διεκδίκηση της νίκης, όταν οι «πράσινοι» με κορυφαίους τους Παπαγιάννη (14π.) και Φριντέτ (13π.) διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα, ενώ οι Μπράντον Ντέιβις (7π.) και Μάλκολμ Ντιλέινι (15π.) έκαναν τη διαφορά στην 4η περίοδο, όταν και κρίθηκε το ματς.

Τα τρία στα πέντε τρίποντα του Άλεξ Αμπρίνες (13π.) σε κρίσιμα σημεία «πλήγωσαν» τον Παναθηναϊκό που πλέον μετρά 14 νίκες - 11 ήττες. Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την 6η διαδοχική νίκη της, έφτασε τις 19 νίκες - 6 ήττες και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά την ήττα τους οι «πράσινοι» δεν κινδυνεύουν προς το παρόν για να χάσουν την έκτη θέση, αρκεί να σοβαρευτούν στη συνέχεια. Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς, αρχής γενομένης από αυτό της Δευτέρας (24/02) με την Ρεάλ στην Μαδρίτη, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι της 3ης Μαρτίου με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» φανέρωσαν όλα τα αγωνιστικά... ελαττώματα τους στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 15 λάθη, έχοντας χάσει τη μάχη των ριμπάουντ και δίνοντας ρεσιτάλ αστοχίας από τα 6.75 (6/28 τρίποντα).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου