Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Οικογένεια Σουτζή: Από μικρά παιδιά με μια μπάλα στα…πόδια!


Μεγάλες στιγμές έχουν ζήσει μαζί τα αδέρφια Σουτζή.

Όσο θυμούνται τον εαυτό τους από τα παιδικά τους χρόνια ήταν με μια μπάλα στα..πόδια και ακολουθώντας και έχοντας ως πρότυπο τον μεγάλο αδερφό λάτρεψαν το ποδόσφαιρο.

Δεν είναι συνηθισμένο σε μια οικογένεια τρία αδέρφια να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Στην περίπτωση όμως της οικογένειας Σουτζή, ο Μάνος, ο Νίκος και ο Χάρης μεγάλωσαν σε ένα σπίτι που σχεδόν όλοι ασχολούνταν με τον βασιλιά των σπορ.Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου μπήκε μέσα τους από την παιδική ηλικία με οδηγούς αρχικά τον μπαμπά και τον θείο.

Η πορεία τους γνωστή μέχρι σήμερα που έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους και συνεχίζουν από τα πόστα του προπονητή και του παράγοντα.

Μόνο ευλογημένοι μπορούν να νιώθουν αφού κατάφεραν και να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα, με την οποία πανηγύρισαν τον τίτλο! Με τον Μάνο προπονητή και τους Νίκο και Χάρη ποδοσφαιριστές σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή στον Ζαρό!

Δεν υπήρξε άλλη ομάδα που να συμπορεύτηκαν και οι τρεις, ωστόσο ο Μάνος και ο Νίκος συνεργάστηκαν και στη Δόξα Γ. και στον Ερμή Ζωνιανών.

Τα αδέρφια Σουτζή είναι η δεύτερη γενιά στην οικογένεια που έκανε το ποδόσφαιρο τρόπο ζωής. Ο πατέρας τους, ο Θανάσης Σουτζής ήταν ποδοσφαιριστής στον ΠΟΑ με συμπαίκτες εκείνη την εποχή τους Παπαδάκη, Γεωργιάδη! Επίσης ο θείος τους, ο Μανόλης Ροβίθης ήταν επίσης ποδοσφαιριστής στον Άρη Πατελών και στον Ποσειδώνα.

Ο Μανόλης Σουτζής, ο μεγαλύτερος γιος άνοιξε τον δρόμο… και ακολούθησαν και τα δύο αδέρφια του. Έχει διανύσει σπουδαία πορεία στο ποδόσφαιρο και έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο στην Α΄Εθνική με τον Εργοτέλη. Επίσης έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΟΑ, του Ηροδότου και της ΕΑΡ. Μετά την επιτυχημένη διαδρομή ως παίκτης ακολούθησε την προπονητική με επίσης μεγάλη επιτυχία. Κάθισε στον πάγκο του Ζαρού, της Μινωικής, του Ερμή Ζ., της Δαμάστας, του ΠΟΑ και του Πόρου. Με τον Ζαρό κατέκτησε τον τίτλο στην Α1 ΕΠΣΗ, όπως και με τον Ερμή Ζωνιανών στην Α΄ κατηγορία Ρεθύμνου και το κύπελλο, ενώ με τη Δαμάστα πέτυχαν την άνοδο στην Α1 ΕΠΣΗ.

Σήμερα έχει πραγματοποιήσει και το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, καθώς εργάζεται ως βοηθός προπονητή στον Εργοτέλη.



Την παράδοση δείχνει να ακολουθεί και ο τζούνιορ της οικογένειας, ο Θανάσης Σουτζής, γιος του Μάνου. Ο μικρός Θανάσης έχει κάνει ήδη τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες του Παναθηναικού και φαίνεται ότι βαδίζει στα χνάρια της οικογένειας!

Ο Νίκος Σουτζής αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στα τοπικά πρωταθλήματα και στο περιφερειακό, καθώς πολλές ομάδες τον εμπιστεύτηκαν και τον είχαν προσθέσει στο ρόστερ τους.
Έχει αγωνιστεί στον Ποσειδώνα, στις Ακαδημίες του Ηροδότου, στον Ηρόδοτο, στον ΑΟΤ, στον Ζαρό, στη Δόξα Γαλιάς, στον Ερμή Ζωνιανών, στον Κόροιβο, στον ΟΦΑ, στον Πόρο, στον Ηρακλή Ν., και στη Χερσόνησο.



Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προπονητική. Για τέσσερα χρόνια στις Ακαδημίες του Παναθηναικού και φέτος έκανε το μεγάλο βήμα και ανέλαβε την ομάδα του Ποσειδώνα στον πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ.

Ο Χάρης Σουτζής ξεκίνησε λίγο πιο αργά από τα αδέρφια του να παίζει επίσημα ποδόσφαιρο σε ομάδα σε ηλικία 18 ετών. Το γεγονός όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στα τοπικά δρώμενα.



Αγωνίστηκε στον Ποσειδώνα, στον Ζαρό, στη Δόξα Γαλιάς, στον ΠΑΝΟΜ και στην Ομόνοια.

Η προπονητική δεν ήταν στις επιλογές του, ωστόσο υπηρετεί τον Ποσειδώνα από το πόστο του παράγοντα ως γενικός αρχηγός. Ο Χάρης Σουτζής και οι συνεργάτες του στην ομάδα των ανατολικών προαστίων έχουν καταφέρει να «ζωντανέψουν» ξανά την ιστορική ομάδα και σιγά, σιγά να αποκτά ξανά την παλιά της αίγλη.

Στην οικογένεια Σουτζή υπάρχει άλλο ένα μέλος που ασχολείται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Και είναι θηλυκού γένους! Η αδερφή του Μάνου, του Νίκου και του Χάρη, η εκλεκτή συνάδελφος, Όλγα Σουτζή, η οποία ακολουθεί αξιόλογη πορεία ως δημοσιογράφος στο αθλητικό ρεπορτάζ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη στο γραφείο γραφείου τύπου του Εργοτέλη.



Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου