Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Ίντερνετ: Νέα συμπεριληπτικά emojis



Eνας άνδρας έγκυος, μια χειραψία με διαφορετικά χρώματα δέρματος και ένα πρόσωπο που διστάζει να κοιτάξει, είναι μερικά από τα νέα emojis...

που θα διατεθούν στις συσκευές μας το επόμενο έτος, σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιεύθηκε από την Unicode Consortium.

Τα νέα emojis, που εικονογραφήθηκαν από την Emojipedia για τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Emoji, ολοκληρώνουν την προσπάθεια συμπεριληπτικής ψηφιακής απεικόνισης: Ετσι οι φιγούρες είναι αρσενικές, γυναικείες και μη δυαδικές, ενώ υπάρχει μια ευρεία επιλογή αποχρώσεων του δέρματος. Οι τρανς και οι μη δυαδικές εγκυμοσύνες θα εκπροσωπούνται πλέον στη νέα συλλογή των emojis, χάρη σε δύο νέες επιλογές φύλου για το emoji «έγκυος».

Οι προσθήκες ακολουθούν μια παρόμοια ενημέρωση με το emoji «γενειοφόρος άνθρωπος» που επέτρεψε στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ ενός αρσενικού και θηλυκού γενειοφόρου προσώπου. Ετσι θα αποδειχθεί ότι σχεδόν όλα τα emojis μπορούν να έχουν μια ουδέτερη ως προς το φύλο επιλογή, εξήγησε ο επικεφαλής της ιστοσελίδας Emojipedia Τζέρεμι Μπερτζ.

Στη λίστα περιέχονται επίσης επιλογές για χειραψίες μεταξύ δύο χεριών με διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος, χέρια που σχηματίζουν σχήμα καρδιάς και επιπλέον πρόσωπα, όπως ένα που κρυφοκοιτάζει και ένα που συγκρατεί τα δάκρυά του. Υπάρχουν επίσης 20 νέα εικονίδια, όπως κοράλλια, μια τσουλήθρα παιδικής χαράς, μια ακτινογραφία και μια άδεια μπαταρία. Η διαδικασία της Unicode περιλαμβάνει την ανοικτή δημοσίευση των πρόχειρων σχεδίων των εικονιδίων για σχολιασμό πριν εγκριθούν για χρήση τον Σεπτέμβριο κάθε έτους. Από εκεί, εναπόκειται στους κατασκευαστές συσκευών να αποφασίσουν πότε θα κάνουν τα emojis διαθέσιμα στους χρήστες. Η Apple, για παράδειγμα, παρουσίασε τα πιο πρόσφατα emojis σε μια ενημέρωση λογισμικού τον Φεβρουάριο, τροποποιώντας το emoji «σύριγγα», σχεδιάζοντάς το να αφαιρεί αίμα για τον εορτασμό της διάθεσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου