Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Στον τελικό της Οστράβα η Σάκκαρη



Η Μαρία Σάκκαρη «εξολόθρευσε» στον ημιτελικό του Οστράβα Όπεν και την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε...

στον αυριανό (26/9) τελικό της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπαιξε για ακόμη ένα παιχνίδι σε πολύ υψηλό επίπεδο κι επιβλήθηκε στα δύο σετ (6-4, 7-5) μιας πολύ δυνατής αντιπάλου.

Ταυτόχρονα, μετά από εννέα συνεχείς χαμένους ημιτελικούς, εκ των οποίων οι πέντε φέτος, η Σάκκαρη επιστρέφει σε τελικό WTA ύστερα από περίπου δύο χρόνια.

Αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός της και πρώτος μετά τον Μάιο του 2019, όταν είχε χάσει από την Τζοάνα Κόντα στο Grand Prix του Ραμπάτ.

Έπειτα από 4 μήνες και τον προημιτελικό του Roland Garros η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε για 2η φορά της Ίγκα Σφιόντεκ και με 6-4, 7-5 εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό της Κυριακής (26/9).

Η Σάκκαρη θα περιμένει τον άλλο ημιτελικό, ανάμεσα στις Πέτρα Κβίτοβα και Ανέτ Κόνταβεϊτ, όχι μόνο για να μάθει τον αντίπαλό της αλλά και για να ξέρει αν θα είναι από σήμερα στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτό θα συμβεί άμεσα αν ηττηθεί η Κβίτοβα. Αν όχι, τότε θα πρέπει να περιμένει τον τελικό όπου με νίκη θα βρεθεί στις δέκα κορυφαίες τενίστριες του πλανήτη, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Το σερβίς ήταν και σήμερα το όπλο της Σάκκαρη, καθώς σε τόσα παιγμένα σετ δέχθηκε μόλις ένα break. Η Σπαρτιάτισσα πρωταθλήτρια είχε συνέπεια, συγκέντρωση, υπομονή κι έτρεξε πολύ καλά στο court.

Μετά το 1-0 σετ η Σφιόντεκ, μην έχοντας πια να χάσει τίποτα κι ευρισκόμενη πίσω με 2-4 στο δεύτερο σετ, κατόρθωσε να σπάσει το σερβίς της Σάκκαρη και με σερί 3-0 games να προηγηθεί εκείνη με 5-4.

Η Ελληνίδα ισοφάρισε και στο καθοριστικό 11ο game πίεσε αφόρητα το σερβίς της Πολωνής και το πήρε ύστερα από τρία break-points (6-5), τελειώνοντας το παιχνίδι στο δικό της σερβίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου