Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Γνώρισε τους αθλητές του AMA Supercross 2023



Ξεκινώντας από μια χρονιά που είδε τους riders με υποστήριξη Monster Energy να συγκεντρώνουν 22 νίκες στην περιοδεία της σειράς...

Monster Energy AMA Supercross (15 από τους 17 αγώνες στα 450cc και 7 νίκες στα 250cc ). Όλα ξεκινούν με μια εμβληματική επιστροφή στο Anaheim της Καλιφόρνια με έναν μόνο στόχο στο μυαλό. Πρωταθλήματα!

Ο υπερασπιζόμενος πρωταθλητής των 450cc Eli Tomac (Monster Energy/Star Racing/Yamaha) ηγείται ακόμα μίας ομάδας all-star που της Yamaha που υποστηρίζεται από το Monster Energy, η οποία περιλαμβάνει τον Dylan Ferrandis (τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του '22 SX) και τον rookie της κατηγορίας 450, Justin Cooper. Και στο πίσω φτερό του Tomac στην καταδίωξη για το πρώταθλημα των 450cc θα είναι ένας άλλος rider M-claw logo, ο Jason Anderson της Monster Energy/Kawasaki, ο δεύτερος της κατηγορίας Monster Energy AMA Supercross 450 του ’22. Μαζί με τον Αnderson στη Kawasaki θα είναι και πάλι ο απίστευτος γρήγορος Adam Cianciarulo, ο οποίος τραυματίστηκε για μεγάλο μέρος της σεζόν του 2022 και αναμφίβολα ανυπόμονος να επιστρέψει. Στη συνέχεια έχουμε τον Chase Sexton με την υποστήριξη του Monster Energy με την Team Honda. Και ολοκληρώνοντας την κατηγορία 450 για το Monster Energy θα είναι το ενδιαφέρον αδερφικό combo του Josh και του Justin Hill με το Team Tedder/Monster Energy/Mountain Motorsports/KTM Racing.


Monster Energy 450cc SX roster


· Eli Tomac (Monster Energy/Star Racing/Yamaha)

· Dylan Ferrandis (Monster Energy/Star Racing/Yamaha)

· Justin Cooper (Monster Energy/Star Racing/Yamaha

· Jason Anderson (Monster Energy/Kawasaki)

· Adam Cianciarulo (Monster Energy/Kawasaki)

· Josh Hill (Team Tedder/Monster Energy)

· Justin Hill (Team Tedder/Monster Energy)

Στην κατηγορία 250cc, το Monster Energy θα υπερηφανεύεται και πάλι για εντυπωσιακούς αριθμούς σε όλα τα επίπεδα με τις ισχυρές ομάδες Monster Energy/Pro Circuit Kawasaki και Monster Energy/Star Racing/Yamaha.

Ξεκινώντας με την ομάδα Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki, ανοίγοντας το σόου για την ομάδα στον εναρκτήριο γύρο Anaheim 1 250SX West Region, ήταν ο Cameron McAdoo και ο Austin Forkner. Και οι δύο τοποθετήθηκαν στην πρώτη δεκάδα στο 250 ESX πέρυσι, αλλά η σεζόν τους κόπηκε λόγω τραυματισμών. Στη συνέχεια, ο Payton θα πάει μαζί με τους Jo Shimoda και Seth Hammaker στο 250SX East Region. Ο Shimoda, ο οποίος έρχεται από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν (2η κατηγορία 250), κατέλαβε την 4η θέση συνολικά σε 250 WSX την περασμένη σεζόν με την ομάδα Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki με την υψηλότερη θέση. Ο Hammaker, ο οποίος συνετρίβη, εξαιρετικά σκληρά, ενώ έκανε προπόνηση για τον Γύρο 3 του ’22 Monster Energy AMA Supercross στο Σαν Ντιέγκο, αναζητά επίσης σταθερούς αριθμούς SX το ’23. Άλλοι δρομείς Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki στο ρόστερ της ομάδας του 2023 περιλαμβάνουν τους Ryder DiFrancesco και Jett Reynolds, οι οποίοι μπορεί να δουν κάποια περιορισμένη δράση 250 SX κάποια στιγμή στη σεζόν.

Στην ομάδα της Yamaha, η ομάδα Monster Energy/Star Racing του Jensen Hendler έχει μερικά νέα πρόσωπα που θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την ήδη συσσωρευμένη σύνθεση για το ’23. Ο Stilez Robertson, ο οποίος κέρδισε σχεδόν τα πάντα με μια χωμάτινη μοτοσυκλέτα ως παιδί, έρχεται από την Rockstar/Husqvarna στο Monster Energy/Star Racing/Yamaha, μαζί με τον Jordon Smith. Ο Robertson και ο Smith εντάσσονται στον ήδη σταθερό πυρήνα της ομάδας του βετεράνου Nate Thrasher και των δευτεροετών επαγγελματιών δρομέων Levi Kitchen και Nick Romano.


Monster Energy 250cc SX class roster

· Cameron McAdoo (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki)

· Austin Forkner (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki)

· Jo Shimoda (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki)

· Seth Hammaker (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki)

· Nate Thrasher (Monster Energy/Star Racing/Yamaha)

· Levi Kitchen (Monster Energy/Star Racing/Yamaha)

· Nick Romano (Monster Energy/Star Racing/Yamaha)

· Stilez Robertson (Monster Energy/Star Racing/Yamaha)

· Jordon Smith (Monster Energy/Star Racing/Yamaha)


Monster Energy racers 2022 Monster Energy AMA Supercross – Αποτελέσματα

Νίκες: 15 (450cc), 7 (250cc)

Συνδυασμένες νίκες: 22

Τερματισμοί στο βάθρο: 30 (450cc), 21 (250cc)

Συνδυασμένοι τερματισμοί στο βάθρο: 51


THE BIG LEAGUES: TOMAC, ANDERSON, SEXTON


Ο πρωταθλητής: Eli Tomac

Γεννημένος από το ανταγωνιστικό απόθεμα αγώνων Grade-A και καθοδηγούμενος επαγγελματικά στις ερασιτεχνικές τάξεις, ο μακροχρόνια υποστηριζόμενος από το Monster Energy, Eli Tomac στέκεται ψηλά ως απόδειξη του μεγαλείου του αμερικανικού motocross. Προχωρήστε γρήγορα στο σήμερα όπου ο Tomac κατέκτησε τα πάντα, σε μία χρονιά που θα μείνει στη μνήμη ως ένα από τα καλύτερα χρόνια στην ιστορία των επαγγελματικών αγώνων motocross. Κέρδισε το πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross Series και συνέχισε κερδίζοντας το Lucas Oil AMA Championship Motocross Series (σε επική μάχη με τον Chase Sexton του Monster Energy). Τέλος βοήθησε την ομάδα των ΗΠΑ να κατακτήσει τον τίτλο του Motocross Des National και για κερασάκι στη τούρτα, κυριάρχησε στον εναρκτήριο γύρο του εναρκτήριου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross FIM.

El
Hombre: Jason Anderson

«El Hombre» τον λένε. Ο ταχύτερος μοχλός συμπλέκτη στη Δύση. Άγριο σαν mustang πριν τον αναλάβει ο διάσημος εκπαιδευτής του MX, Aldon Baker. Τον βοήθησε με αυτή την αχαλίνωτη ταχύτητα και επιθετικότητα να κατακτήσει δύο τίτλους Monster Energy AMA Supercross. Έχοντας το λογότυπο M-claw για τη ομάδα Monster Energy/Kawasaki αυτές τις μέρες, θα το χαρακτήριζαν κάποιοι, επιθετικό, με έναν ελαφρύ υπαινιγμό εκδικητικότητας. Ο Anderson οδηγεί με μια σκόπιμη ταχύτητα που τον χωρίζει εύκολα από τους υπόλοιπους. Εκείνοι που επιλέγουν να πολεμήσουν μαζί του είναι αναμφίβολα επιφυλακτικοί.


Chase Sexton

Ο Keir Sexton, ο πατέρας του Chase, ήξερε ότι είχε έναν dirt bike race από νωρίς. Ένας μεγάλος λάτρης του dirty bike, αν και όχι πολύ racer, ο Kier έφερε ένα mini bike 100cc στο σπίτι για τη μαμά του Chase (Kelly) και το έβαλε στο γκαράζ στο σπίτι τους στο Ιλινόις. Και προτού προλάβει να πει «Ο μελλοντικός πρωταθλητής της Loretta Lynn κα ο εργοστασιακός racer της Honda», ο ντυμένος με πάνες/το ενός έτους Chase είχε δραπετεύσει από την κούνια του, ανέβηκε στο mini bike και προσπαθούσε να το ξεκινήσει.

Οι Sexton είχαν έναν πρωταθλητή ακριβώς εκεί.



Πηγή: coremag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου