Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Δύσκολη νίκη-πρόκριση για τον Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός, 3-1 σετ τον Βέσελι!



O Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στον Γίρι Βέσελι στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός, πήρε τη νίκη...

με 3-1 σετ (7-5, 6-3, 4-6, 7-6) του Τσέχου (Νο 452) στο «Philippe-Chatrier» και προκρίθηκε στον β' γύρο του φημισμένου γαλλικού grand slam.

Αντίπαλος του κορυφαίου Έλληνα τενίστα (Νο 5) στην επόμενη φάση του γαλλικού Όπεν θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ισπανό Ρομπέρτο Καμπάγες Μπαένα (Νο 58) και τον Αμερικανό Εμίλιο Νάβα (Νο 238).

Ο Τσιτσιπάς τα βρήκε... σκούρα απέναντι στον Βέσελι και χρειάστηκε να «σβήσει» τετραπλό σετ πόιντ του αντιπάλου του στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ (από το εις βάρος του 6-3 και 7-6, επικράτησε με 9-7), έτσι ώστε να φτάσει στη νίκη.

Η είσοδος του Τσιτσιπά στο κορτ:

Mουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του «Στεφ» στο παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλό του κάνει break μόλις στο τρίτο game (1-2).

Έτσι, ο «Στεφ» αναγκάστηκε με το… καλημέρα να κυνηγάει το σκορ, με τον αντίπαλό του, όμως να κρατά με ευκολία το προβάδισμά του, υπερασπιζόμενος το σερβίς του.

Πάντως ο Τσιτσιπάς ευτυχώς αφυπνίστηκε στο κατάλληλο σημείο. Τη στιγμή που ο Βέσελι είχε κάνει το 5-4 και απείχε ένα game από την κατάκτηση του πρώτου σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ανέβασε στροφές και έκανε την ολική ανατροπή.

Αυξάνοντας την πίεσή του προς τον Τσέχο ο «Στεφ» έσπασε δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του και, κερδίζοντας τρία συνεχόμενα games, έκανε δικό του το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα για τον «Tsitsifast».

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας με όπλο το πρώτο σερβίς του προηγήθηκε με 4-2, άνοντας break στο έκτος game.

To Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του (5-2) για να κατακτήσει στο σερβίς του το σετ με 6-3.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε όπως το δεύτερο αλλά είχε άλλον νικητή. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4 υπερασπιζόμενοι αμφότεροι το σερβίς τους, με τις προσπάθειες του «Στεφ» για break να μην αποδίδουν καρπούς.

Έτσι φτάσαμε στο ένατο game, όταν και ο Τσέχος έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 5-4, καταφέρνοντας να κάνει δικό του το σετ με 6-4.
Το τέταρτο σετ ήταν σαφώς πιο συναρπαστικό, με τον «Στεφ» να φτάνει πρώτος στο break, παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 games. Εντούτοις ο Βέσελι πήρε άμεσα πίσω το σερβίς του και έδειξε για ακόμη μία φορά διατεθειμένος να παλέψει μέχρις εσχάτων.

Στο όγδοο game ο Τσέχος δημιούργησε διπλό break point, ωστόσο ο Τσιτσιπάς ανέτρεψε την κατάσταση και κράτησε το σερβίς του (4-4), ενώ το ίδιο συνέβη και στη συνέχεια όταν ο «Tsitsifast» είχε τριπλή ευκαιρία για break, βλέποντας όμως τον Τσέχο να αντέχει στην πίεση.

Έτσι οι δύο αντίπαλοι κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Βέσελι προηγήθηκε με 6-3, ωστόσο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «έσβησε» τετραπλό σετ πόιντ του αντιπάλου του και κατέκτησε το τέταρτο σετ, παίρνοντας τη νίκη με 3-1.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου