Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Μάχη μέχρι τέλους στο Γερμανικό Grand Prix των MotoGP



Ήταν ένας επεισοδιακός αγώνας την Κυριακή στο Sachsenring για το Γερμανικό Grand Prix του 2023.

Πρώτος έστριψε ο Jack Miller, με τους Francesco Bagnaia, Luca Marini, Jorge Martin και Brad Binder να ακολουθούν. Ο Miller, στην προσπάθειά του να κρατηθεί μπροστά, έκανε ένα λάθος, ο πίσω τροχός του γλίστρησε και βρέθηκε πίσω στην 4η θέση, με τους Bagnaia, Marini και Martin να περνάνε μπροστά.

Ο Bagnaia ανέβασε το ρυθμό του στον 2ο γύρο, αλλά ο Martin τον πέρασε στην 12η στροφή του 3ου γύρου άνοιξε διαφορά 6 δεκάτων στον επόμενο γύρο. Οι 3 πρώτοι άρχισαν να ανοίγουν διαφορά από τον Miller στην 4η θέση.

Στον 9ο γύρο, ο Maverick Vinales αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικού προβλήματος, καθώς καπνοί έβγαιναν από την RS - GP του. Πιο πίσω, ο Binder πέρασε τον Marini για την 3η θέση στον 10ο γύρο, στη 12η στροφή. Ο επόμενος που ακολούθησε, ήταν ο Zarco στον 12ο γύρο στην 11η στροφή, αφήνοντας τον Marini στην 5η θέση.

Οι θέσεις έμειναν έτσι για τους επόμενους γύρους, με τον Bagnaia να προσπαθήσει να κλείσει τη διαφορά από τον Martin, ενώ o Binder κρατούσε σε απόσταση τον Zarco. Αυτό συνέβαινε μέχρι τον 19ο γύρο, όταν ο Binder έκανε λάθος και έπεσε, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Αυτό έφερε τον Zarco σε μια μοναχική τρίτη θέση, καθώς είχε μεγάλη διαφορά από τον Bezzecchi στην 4η.

Μπροστά, ο Bagnaia έκλεισε τη διαφορά και έκανε την κίνησή του στον 21ο γύρο για να περάσει στην πρώτη θέση, γνωρίζοντας ότι δεν πρέπει να αφήσει τον Μartin να κλείσει πολύ τη βαθμολογική διαφορά.

Ο Martin διατήρησε την ψυχραιμία του και, στον 24ο γύρο, πέρασε τον Bagnaia στο ίδιο σημείο (ανάμεσα στην 11η και 12η στροφή).

Ο Bagnaia δεν πτοήθηκε και ακολούθησε κατά πόδας τον Martin, ψάχνοντας για το οποιοδήποτε λάθος του Ισπανού.

Βγαίνοντας από τη 13η στροφή του προτελευταίου γύρου, ο Bagnaia ακούμπησε τον πίσω τροχό του Martin και ήταν αυτή η επαφή που έδωσε μια ανάσα στον Martin. O Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 όμως έφτασε και πάλι στην ουρά του Ισπανού στον τελευταίο γύρο και στην έξοδο της 13ης έφτασε πιο κοντά από ποτέ. Τελικά πέρασε όμως τη γραμμή 64 χιλιοστά πίσω από τον Martin, ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη για το 2023 και μείωσε περαιτέρω τη βαθμολογική διαφορά από την κορυφή.

Ο Zarco πήρε τελικά την 3η θέση, παρά ένα λάθος στον τελευταίο γύρο που έφερε πιο κοντά τον Bezzecchi, ο οποίος τερμάτισε 4ος.

Ο Luca Marini έκλεισε την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Jack Miller που ήταν η πρώτη μη Ducati. Έβδομος ήταν ο Alex Marquez, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Enea Bastianini.

Tην δεκάδα έκλεισαν οι Fabio Di Giannantonio και Miguel Oliveira.


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου