Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ξυλοφόρτωσαν" τους διαρρήκτες πριν φθάσει η αστυνομία


Στα "πράσα" τρία άτομα, στη Ρογδιά - Τα σκάγια από την καραμπίνα καρφώθηκαν στα οπίσθια του ενός κλέφτη

Ενημερώθηκε: 18.11.2011 // 23:14

"Ξυλοφόρτωσαν" τους διαρρήκτες πριν φθάσει η αστυνομία
Του Θάνου Περβολαράκη

Με τα σκάγια της κυνηγετικής καραμπίνας καρφωμένα στον πισινό του ως ενθύμιο της πράξης του μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε κλέψει μίνι μάρκετ στην περιοχή της Ρογδιάς.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο συνεργοί του, «πιάστηκαν στα πράσα» από τον ιδιοκτήτη και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους ξυλοφόρτωσαν πριν προλάβει να έρθει η Αστυνομία και τους περάσει χειροπέδες.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην προσπάθειά του να εκφοβίσει τους κλέφτες που του άδειαζαν το μαγαζί, πυροβόλησε για εκφοβισμό, όπως ειπώθηκε, όμως τα σκάγια διαγράφοντας ... τρελή πορεία κατέληξαν στα οπίσθια του ενός εκ των δραστών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Ρογδιάς. Οι δράστες, τρία άτομα από το Ηράκλειο ηλικίας 31 ετών, 34 ετών και 37 ετών διέρρηξαν αρχικά ένα καφενείο ενός 24χρονου, από όπου έκλεψαν 94 ευρώ, όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτά.

Στη συνέχεια οι τρεις άνδρες έβαλαν στο «μάτι» το μίνι μάρκετ ενός 40χρονου κατοίκου από τη Ροδιά.

Για κακή τύχη των δραστών ο 40χρονος είχε τοποθετήσει συναγερμό στην επιχείρησή του, φοβούμενος τις διαρρήξεις.

Οι τρεις φίλοι οι οποίοι κατοικούν στο Ηράκλειο και δεν έχουν σύμφωνα με πληροφορίες απασχολήσει κατά το παρελθόν την Αστυνομία, παραβίασαν την είσοδο του μίνι μάρκετ και μπήκαν στο εσωτερικό του. Χωρίς όμως να το αντιληφθούν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, δίνοντας ηχητικό σήμα στο σπίτι του ιδιοκτήτη το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην επιχείρηση του.

Ο τελευταίος πετάχτηκε από το κρεβάτι του για να δει τι συμβαίνει, ενημέρωσε φίλους και συγγενείς του και με την κυνηγετική καραμπίνα που κατέχει νόμιμα, πήγε στην επιχείρησή του για να δει τι συμβαίνει.

Φτάνοντας εκεί ο ιδιοκτήτης μαζί με τους φίλους και συγγενείς του διαπίστωσαν ότι οι «ποντικοί» αλώνιζαν μέσα στο μίνι μάρκετ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε προς τη τζαμαρία με την κυνηγετική καραμπίνα με σκοπό, όπως ειπώθηκε, να τρομοκρατήσει τους κλέφτες κι όχι να τους τραυματίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαρρήκτες τρομοκρατήθηκαν και πάγωσαν βλέποντας μπροστά τους μία ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων να τους κυνηγά μέσα στο μαγαζί.

Τελικά μετά από μία μικρή συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών και αφού παρενέβη η αστυνομία όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Περιφέρειας το οποίο εποπτεύει την περιοχή της Ρογδιάς. Οι τρεις επίδοξοι διαρρήκτες συνελήφθησαν για κλοπή, ενώ ο 40χρονος ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ για σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία.

Στο Αστυνομικό Τμήμα αφού ολοκληρώθηκε η προανάκριση και ελήφθησαν οι καταθέσεις, οι ιδιοκτήτες του μίνι μάρκετ και του καφενείου ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των συλληφθέντων.

Να σημειωθεί ότι ο λαβωμένος κλέφτης δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού τα τραύματα που προκλήθηκαν στο σώμα του από τα κυνηγετικά σκάγια ήταν επιφανειακά.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου