Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η νέα γενιά κινητών απαιτεί μια νέα γενιά μπαταριών


Οι επιστήμονες ψάχνουν εναγωνίως νέους τρόπους ενεργειακής φόρτισης μπαταριών Οι επιστήμονες ψάχνουν εναγωνίως νέους τρόπους ενεργειακής φόρτισης μπαταριών
Μια νέα μέθοδος με τη χρήση λιθίου σε μπαταρίες μπορεί να οδηγήσουν στην κατασκευή μικρότερων και ελαφρύτερων μπαταριών που μπορεί να φορτιστούν μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. 
 Αυτό αναφέρουν οι επιστήμονες, που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της γρήγορης αποφόρτισης των μπαταριών σε smartphones, που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τα συμβατικά κινητά. 
 Με δεδομένο τον ερχομό της νέας γενιάς κινητών 4G σύντομα, το θέμα της μπαταρίας κινητών τίθεται επειγόντως στο τραπέζι.
 Δεν νομίζω ότι είμαστε μακριά από την εποχή όπου οι μπαταρίες, αν δεν εξελιχθούν γρήγορα, θα αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα που θα αποτρέπει τους καταναλωτές να απολαύσουν τις υπηρεσίες των smartphones, αναφέρει η Νατάσα Στόουκς από το περιοδικό Mobile Choice. Αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, με τα νέα κινητά θα έχουμε μπαταρία μόλις για... 6 ώρες! 
 Μεταξύ των μεθόδων που εξετάζουν τώρα οι ειδικοί για να λύσουν το πρόβλημα είναι η αξιοποίηση της κινητικής ενέργειας από το βάδισμα του καταναλωτή, με τρόπο ώστε να φορτίζει το κινητό του, ενώ περπατάει. Ακόμη, στα εργαστήρια αναζητούν χημικά στοιχεία που θα επέτρεπαν την αύξηση της αντοχής της μπαταρίας.
 Παρόλα αυτά θεωρείται ότι αυτές είναι λύσεις παροδικές και μια τελείως καινούρια γενιά μπαταριών είναι απαραίτητη. 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου