Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Norton επιστρέφει στο Isle of Man TT με κινητήρα της Aprilia RSV4

Η Norton επιστρέφει στο Isle of Man TT με κινητήρα της Aprilia RSV4Μετρά ήδη δυο-τρεις αποτυχημένες (βλ. ακυρωμένες) «επιστροφές» στο Νησί η Norton, αλλά φέτος πιστεύει ότι θα μπορέσει τελικά να πάρει μέρος. Μοτοσυκλέτα της ένα πρωτότυπο που φορά τον κινητήρα του Aprilia RSV4 και πλαίσιο - ιδιοκατασκευή.
Με χορηγία της Monster Energy και αναβάτη τον κορυφαίο ιδιώτη αγωνιζόμενο στο TT Ian Mackman –θα αγωνιστεί στο Seniors TT στις 8 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Norton στο TT από  
to 1992

Η μοτοσυκλέτα της απέχει παρασάγγας από την τελευταία αγωνιστική κατασκευή της βρετανικής εταιρείας, την NRV588 με τον περιστροφικό κινητήρα (Wankel). Η ακόμη δίχως επίσημο όνομα μοτοσυκλέτα προέκυψε σαν καρπός της έντονα φημολογούμενης προσπάθειας της εταιρείας να συμμετάσχει στα MotoGP σύμφωνα με τους κανόνες των ομάδων CRT.

Το πλαίσιο της Norton TT προέρχεται από την Spondon, και οι αναρτήσεις της από την Öhlins, σε αμφότερα τα άκρα. Τα φρένα είναι της Brembo με δαγκάνες monobloc και φυσικά ο κινητήρας έρχεται από την RSV4. 

Όλα τα υπόλοιπα μέρη, από τους τροχούς ως τις πεταλούδες των σωμάτων του ψεκασμού και τα πλαστικά, κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία, ιδιαίτερα ασυνήθιστο για την εποχή μας. 
Πρόκειται για μια αληθινά μοναδική μοτοσυκλέτα. Η Norton έχει ήδη συμφωνήσει με την Active Technologies Limited για το σύστημα τροφοδοσίας με καύσιμο και το πακέτο των ηλεκτρονικών για τον κινητήρα. Η ομάδα θα λειτουργήσει πάντως με το παραδοσιακό ρεζερβουάρ από αλουμίνιο.

«Είναι μεγάλη τιμή η οδήγηση μιας Norton στους Αγώνες TT του Isle of Man, όπου έχουν συμμετάσχει τόσα θρυλικά ονόματα», δήλωσε ο Ian Mackman. «Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδώσουμε φόρο τιμής στην παλιά πόλη».



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου