Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

iPad mini προ των πυλών με τους προμηθευτές της Apple να ζεσταίνουν τις μηχανές

Αυτή είναι η εκδοχή του σχεδιαστή προϊόντων Justin Quinn για το φημολογούμενο mini iPad με οθόνη 7 ιντσών.
Οι προμηθευτές εξαρτημάτων της Apple στην Ασία προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μαζική παραγωγή ενός tablet τον Σεπτέμβριο, με οθόνη μικρότερη από αυτή του iPad, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal στον δικτυακό της τόπο, υπονοώντας ότι το ντεμπούτο του μικρότερου iPad πλησιάζει. Φήμες για την κατασκευή ενός iPad mini κυκλοφορούν από τον Φεβρουάριο.


Δύο από τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, κάνουν λόγο για iPad με οθόνη μικρότερη από 8 ίντσες, όταν το iPad από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο το 2010 παραμένει στις 9,7 ίντσες.

Άλλη πηγή αναφέρει ότι οι επικεφαλής των εργοστασίων μετέφεραν την εντολή της Apple να προετοιμαστούν για την μαζική παραγωγή του mini iPad. Μεταξύ των προμηθευτών είναι η LG Display και η AU Optronics.

Τζομπς: «Κλινικά νεκρά τα tablet 7 ιντσών»

Εάν οι πληροφορίες της εφημερίδας επιβεβαιωθούν θα σημάνουν μια σημαντική μεταστροφή στην πολιτική της Apple, αφού ο ίδιος ο Στηβ Τζομπς το 2010 είχε πει ότι τα tablet 7 ιντσών είναι πολύ μεγάλα για να τα βάλουν με τα smartphone και πολύ μικρά για το iPad. Είχε μάλιστα αποδώσει την επιλογή των ανταγωνιστών του -όπως η Samsung- στην αδυναμία τους να ανταγωνιστούν το iPad των 9,7 ιντσών στα 500 δολάρια. Για αυτό αυτή τα τρέχοντα tablet 7 ιντσών είναι «κλινικά νεκρά», είχε πει (συγκεκριμένα είναι DOA, Dead on Arrival).

Apple mini iPad κόντρα στο Nexus 7 της Google

Από την άλλη, οι συνθήκες έχουν αλλάξει στην αγορά των tablet από το 2010. Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε το Nexus 7, ένα tablet σε τιμή Kindle Fire (199 δολάρια), η Microsoft στρέφει τα βλέμματα πάνω της και προετοιμάζεται για μπαράζ ανακοινώσεων το φθινόπωρο με νέο λειτουργικό σύστημα για κάθε λογής πλατφόρμα (smartphone με Windows Phone 8, tablet με Windows RT και Windows 8 και PC) και μπαίνει στην αγορά των tablet με την δική της ανταγωνιστική πρόταση, το Surface. Σε αντίθεση με το Nexus 7, το Surface θα είναι μεγαλύτερο από το iPad στις 10,6 ίντσες.

Πως θα είναι το iPad mini;

Δείτε πως φαντάζεται το iPad mini ο σχεδιαστής Justin Quinn (με τη χρήση του 3Ds Max και rendering σε V-Ray). Ο J. Quinn του αποδίδει τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά: οθόνη 7 ιντσών OLED (1280x720) 16:9, μνήμη 16GB flash (4GB δωρεάν στο cloud), επεξεργαστή A5X (dual core 1GHz), εμπρόσθια κάμερα 2Mpixel, πίσω 5Mpixel (η κάμερα του νέου iPad) και αυτονομία για 12 ώρες, με  Bluetooth 4.0 & WiFi και τιμή 299 δολάρια. 

Πάντως, το iPad σχεδιάστηκε από τον Τζόναθαν Άιβι, ο οποίος χρίστηκε Ιππότης για τα επιτεύγματά του.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου