Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

1.051 χασισόδεντρα ξερίζωσαν οι αστυνομικοί – Αναζητούνται οι «κηπουροί»



Μεγάλη χασισοφυτεία ανακάλυψε η ΕΛΑΣ σε δύσβατη περιοχή


Χασισοφυτεία με 1.051 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους 0,50 - 1,5 μέτρων, εντόπισαν και ξερίζωσαν οι αστυνομικοί στα Χανιά.

Η χασισοφυτεία βρισκόταν στη δύσβατη περιοχή «Κυπάρισσος», του δήμου Πλατανιά και ήταν ήταν οργανωμένη, με αυτόματο ποτιστικό σύστημα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν σκηνές και στρώματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι η χασισοφυτεία φυλασσόταν συστηματικά.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ παρακολουθούσαν από καιρό τη χασισοφυτεία, περιμένοντας να πιάσουν επ' αυτοφώρω τους καλλιεργητές.

Ωστόσο, οι δράστες δεν εμφανίζονταν και σήμερα αποφασίστηκε να ξεριζωθούν τα δενδρύλλια.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Εντοπίστηκε, σήμερα (22.05.2013) τα ξημερώματα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κυπάρισσου του Δήμου Πλατανιά, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια πενήντα ένα (1051) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχές του παραπάνω Δήμου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (T.A.E.) Χανίων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή του παραπάνω Δημοτικού Διαμερίσματος, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, χίλια πενήντα ένα (1.051) δενδρύλλια κάνναβης, (ύψους έως 40 εκατοστά), τα οποία ευρίσκοντο στο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με διάφορα πειστήρια που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ έρευνες διεξάγονται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών".




cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου