Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ριζικές αλλαγές στην ασφάλιση των αυτοκινήτων



Αλλαγές στη διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτων φέρνει νέα εγκύκλιος της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία τα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν θα ανανεώνονται αυτόματα.



Με την απόφαση της ΤτΕ, εφαρμόζεται το πλαίσιο που ισχύει στις χώρες της Ευρωζώνης και προβλέπει τον τερματισμό της περιόδου χάριτος ενός μήνα που ίσχυε μέχρι πρότινος για την πληρωμή του νέου ασφαλιστηρίου.

Με την εγκύκλιο, που ήδη έχουν λάβει οι ασφαλιστικές, τα συμβόλαια θα ακυρώνονται, στην περίπτωση που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι τη λήξη τους και αφού πρώτα έχει υπάρξει ενημέρωση από την ασφαλιστική.

Η ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να ειδοποιεί εγγράφως τον ασφαλισμένο για την ανανέωση της ασφάλισης, ενώ για να τεθεί σε ισχύ το νέο συμβόλαιο θα πρέπει να προκαταβληθεί το ασφάλιστρο.

Μέχρι σήμερα η πάγια τακτική των ασφαλιστικών ήταν να δίνουν στους ασφαλισμένους περιθώριο ενός μήνα -αρχικά με την έκδοση προσωρινού σήματος. Ορισμένες, ωστόσο, ασφαλιστικές απλώς ανανέωναν το συμβόλαιο αν δεν μεσολαβούσε αίτηση ακύρωσης και χρέωναν το ανάλογο ποσό στις περιπτώσεις που υπηρχε εντολή αυτόματης εξόφλησης.


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου