Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Οι «τσιγαράδες» προειδοποιούν…

Οι «τσιγαράδες» προειδοποιούν...

Πώς σχολιάζουν στη Voria.gr στελέχη της καπνοβιομηχανίας την απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το «25ευρω» με την αύξηση της τιμής στα πακέτα τσιγάρων και καπνού


Για ταφόπλακα στις ήδη σκληρά δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις τους, κάνουν λόγο τα στελέχη της καπνοβιομηχανίας, μετά την γνωστή απόφαση για την αύξηση πέντε λεπτών ανά συσκευασία στην τιμή πώλησης των τσιγάρων, που θα αντικαταστήσει το περίφημο «25ευρω» εισιτήριο για τα νοσοκομεία.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη Voria.gr από παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς, μετά το μεγάλο χτύπημα που έχουν δεχθεί οι πωλήσεις τους, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των λαθραίων τσιγάρων στην ελληνική αγορά, έρχεται τώρα αυτή η νέα, αναγκαστική, αύξηση στις τιμές των νόμιμων πακέτων, για να τους δώσει το τελικό χτύπημα.

Οι καπνοβιομηχανίες διαμαρτύρονται γιατί, όπως πληροφορούνται, αυτή η λύση επελέγη μεταξύ τριών που είχαν γίνει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

«Τελικώς, επέλεξαν την ευκολότερη, όπως φαίνεται, για μια ακόμα φορά» επισημαίνεται και προειδοποιείται: «Δεν αποκλείεται να δείτε κι αυτές τις βιομηχανίες που απέμειναν ζωντανές, να βάζουν λουκέτο, σε ένα βάθος χρόνου, καθώς τα όποια περιθώρια τους έχουν στενέψει απελπιστικά». Ακόμα και εκείνων που στο πρόσφατο παρελθόν έκαναν εξαιρετικές οικονομικές ανακοινώσεις.


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου