Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πάνω από 200 εκατ. χρήστες έχουν τα νέα Windows 8!



Σε μόλις 15 μήνες κυκλοφορίας τα Windows 8 κατάφεραν να πουλήσουν 200εκατ. κομμάτια ενώ τους πριν από 9 μήνες είχαν καταφέρει να πουλήσουν 100 εκατομμύρια.



Το νούμερο αυτό που ανακοίνωσε η Microsoft αφορά μόνο τις άδειες που πούλησε η εταιρία σε ιδιώτες που αναβάθμισαν το μηχάνημα τους ή σε κατασκευαστές οι οποίοι προεγκατέστησαν το λειτουργικό σε νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην αγορά οπότε δεν περιλαμβάνει τις άδειες που αγόρασαν μεγάλες εταιρείες για τα υπολογιστικά τους δίκτυα.

Αν σκεφτεί κανείς οτι τα Windows 7, σε διάστημα 15 μηνών είχαν φτάσει τα 300 εκατομμύρια πωλήσεις τότε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε οτι η εμπορική πορεία των Windows 8 θυμίζει αυτή των Vista, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2005 για να αντικαταστήσουν τα Windows XP, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους χρήστες.

Με τα Windows 8 η MIcrosoft προσπαθεί να δημιουργήσει ένα λειτουργικό που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ταμπλέτες, μέσω οθονών αφής όμως όπως φαίνεται οι χρήστες δεν είναι ιδιαίτερα θερμοί σε αυτό το σενάριο και γι' αυτό κυκλοφόρησε τα Windows 8.1 ενώ ήδη ετοιμάζει και νέα αναβάθμιση των Windows 8.1, που αναμένεται να ανακοινώσει τον Μάρτιο,

Τέλος σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, ανεξάρτητα από την έκδοση τους, τα Windows χρησιμοποιούνται σήμερα από 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ενώ και τα Windows 8.1 έχουν σημειώσει μικρή αύξηση στις πωλήσεις.


Πηγή:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου