Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Συναγερμός» για το δίδυμο με τις... κοτρόνες!

«Συναγερμός» για το δίδυμο με τις... κοτρόνες!

Σε «πονοκέφαλο» για τις διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου εξελίσσεται η δράση του «δίδυμου» με τις ...κοτρόνες! Πρόκειται για τους δράστες, οι οποίοι...


 «λεηλατούν» καταστήματα σε διάφορες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου δια της μεθόδου ρίψης πετρών στις τζαμαρίες των μαγαζιών.

Μετά την διάρρηξη σε κομμωτήριο στην περιοχή της Κηπούπολης τα ξημερώματα της Κυριακής, ακολούθησε με την ίδια μέθοδο μία ακόμα διάρρηξη κλοπή σε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Μασταμπά.

Οι δράστες πετούν μία κοτρόνα στην τζαμαρία, γίνεται θρύψαλα και στην συνέχεια με ταχύτατες κινήσεις κλέβουν τα χρήματα από τις ταμειακές μηχανές αλλά και είδη εξοπλισμού.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για άτομα αποφασισμένα να ...τελειώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν και ας ξέρουν ότι τους παρακολουθούν γείτονες. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι αν και κάποιοι περίοικοι τους φώναξαν ότι έρχεται η Αστυνομία, εκείνοι ειρωνεύονταν και συνέχισαν απτόητοι το έργο τους.

Πρόκειται για δύο νεαρά άτομα, λεπτοκαμωμένα, τα οποία καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες ενσωματωμένες στα μπουφάν. Συνήθως κυκλοφορούν με μαύρο μηχανάκι, πιθανότατα παπάκι.

Ο ένας φυλάει «τσίλιες» και ο συνεργός του μπαίνει στο κατάστημα και αρχίζει να μαζεύει τα κλοπιμαία και μάλιστα επιλεκτικά. Στην περίπτωση της Κηπούπολης, οι μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι το άτομο που φύλαγε «τσίλιες», ειδοποίησε σφυρίζοντας τον συνεργό του προκειμένου να συντομεύει ώστε να φύγουν. Περίοικοι ανέφεραν ότι από την στιγμή που ενημέρωσαν την Αστυνομία, το περιπολικό βρισκόταν στο σημείο περίπου εντός πέντε λεπτών, όμως οι δράστες είχαν γίνει ...καπνός!

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλος τρόπος παραβίασης του καταστήματος, οι δράστες χρησιμοποιούν την μέθοδο της κοτρόνας, σίγουροι για το αποτέλεσμα αν και παρακινδυνευμένο λόγω του εκκωφαντικού θορύβου από την θραύση της τζαμαρίας.

Οι Αρχές εξετάζουν κάποια στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους και εκτιμούν ότι σύντομα θα βρουν την άκρη καθώς είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για σεσημασμένα άτομα.

Εκτός από την αξία των κλοπιμαίων, χρήματα, είδη εξοπλισμού και προϊόντα, οι συγκεκριμένοι δράστες προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημία στους ιδιοκτήτες λόγω και των φθορών καθώς οι παθόντες πρέπει να αντικαταστήσουν τις σπασμένες τζαμαρίες ή αναγκάζονται ακόμα και να τοποθετήσουν προστατευτικά ρολά, τα οποία κοστίζουν.



Πηγή:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου