Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Επιτήδειοι κλέβουν τις ελιές και τα σύνεργα αγροτών



Οργιάζουν σε όλη τη χώρα οι επιτήδειοι που εισβάλλουν στα λιοστάσια και κλέβουν την παραγωγή των αγροτών που μόλις έχουν κάνει συγκομιδή. Δεν αρκούνται, όμως, μόνο στις ελιές, αλλά κλέβουν και τα σύνεργα συλλογής του καρπού,…



ενώ δεν διστάζουν ακόμη και να μετατρέψουν τα ελαιόδεντρα σε… κούτσουρα!

Στην περιοχή Ρουπακιάς του Αγρινίου, άγνωστοι εισέβαλαν σε δυο κοντινά περιφραγμένα λιοστάσια και άρπαξαν από το ένα τα ελαιόπανα, τα τελάρα, τα πριόνια και ό,τι άλλα εργαλεία βρήκαν, ενώ από το άλλο άρπαξαν ένδεκα άδεια τελάρα, άλλο ένα τελάρο μισογεμάτο με ελιές και δυο πριόνια χειρός.

*** Στην Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας, άγνωστοι άρπαξαν όλη την παραγωγή ενός 71χρονου από τον ελαιώνα του. Οι δράστες «σήκωσαν» 14 σακιά με τις ελιές που είχε μαζέψει, άρπαξαν και δυο ελαιόπανα που είχε αφήσει στο χώρο για τη συλλογή των ελιών και έγιναν καπνός.

*** Στη Μιράκα, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο 44χρονος ιδιοκτήτης ενός ελαιώνα στη θέση «Βορρός» διαπίστωσε έκπληκτος ότι είχε κάνει φτερά η ραβδιστική τέμπλα αξίας 280 ευρώ με την οποία θα μάζευε την παραγωγή του.

*** Σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Φαιστού, στόχος δεν ήταν η παραγωγή με τις ελιές αλλά τα ίδια τα ελαιόδεντρα ενός παραγωγού. Ο δράστης, μάλιστα, δεν πήγε ο ίδιος, αλλά ναύλωσε τον χειριστή ενός μηχανήματος για να ξεριζώσει τα δέντρα από το χωράφι και να τα μεταφέρει σε σημείο από το οποίο τα παρέλαβε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου