Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οι ιερόσυλοι ήταν και… τσαντάκηδες!



Αρκετά πλούσια ήταν η λεία δυο νεαρών ιερόσυλων που «χτυπούσαν» εκκλησίες στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, αλλά δεν τους αρκούσε και το έριξαν στις… αρπαγές τσαντών! Η δράση τους εξιχνιάστηκε πλήρως από τους αστυνομικούς…



του τοπικού τμήματος, μετά την τελευταία επίθεση.

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 25 και 29 χρόνων πλησίασαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μια 56χρονη γυναίκα, άρπαξαν την τσάντα της που είχε μέσα μόνο προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και τράπηκαν σε φυγή. Όμως, το θύμα συγκράτησε τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να τους βρουν και να τους συλλάβουν.

Αρχικά, στο τμήμα Χερσονήσου προέκυψε ότι από τις 19 Απριλίου του 2013 ως και πριν από λίγες ημέρες, οι δυο τους είχαν λεηλατήσει οκτώ εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή και είχαν κλέψει διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα αξίας άνω των 10.000 ευρώ! Όταν, όμως, παραδόθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι τους τελευταίους δυο μήνες είχαν διαπράξει και άλλες τρείς αρπαγές τσαντών. Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου τους άσκησε δίωξη για κλοπή και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ερευνάται αν εμπλέκονται και σε άλλες παρανομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου