Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς αυτοκίνητο στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου...αν δε τα χαλάσει ο καιρός!



"Δεν κινείται φύλλο" στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου ,σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο με απόφαση του δήμου Ηρακλείου που επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα στους Ηρακλειώτες να περπατούν περισσότερο στο κέντρο.





Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο "σταυρός" της πόλης εάν το επιτρέψει ο καιρός καθώς η Ε.Μ.Υ έχει προβλέψει έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, από τις 7.00 σήμερα το πρωί και μέχρι τις 21.00 απαγορεύεται η είσοδος των αυτοκινήτων και δικύκλων , από το ύψος του ξενοδοχείου Αστόρια, στη Δικαιοσύνης, στη λεωφόρο Καλοκαιρινού μέχρι και το ύψος της Αγ. Μηνά.

Ακομα, κλείνει και η μικρή Έβανς αλλά και η 1821. Oι κλειστοί δρόμοι έχουν προκαλέσει ωστόσο μποτιλιάρισμα στους περιφερειακούς δρόμους. Αυτή την ώρα σχεδόν ακίνητα είναι τα αυτοκίνητα από το ύψος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας έως και τον Κούλε.

Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης μίλησε στο cretalive και εξήγησε πως η σημερινή δράση αποτελεί στόιχημα για το πως θα δεχτούν αυτή την αλλαγή οι Ηρακλειώτες.

Συγκεκριμένα, είπε: " Σήμερα επικρατεί μία διαφορετική ατμόσφαιρα στο κέντρο καθώς οι δρόμοι ανήκουν στους πεζούς. Καλώ όλους του πολίτες να πάνε έναν περίπατο στο κέντρο του Ηρακλείου και ελπίζω να μη μας τα χαλάσει ο καιρός."

Όπως ανέφερε ο κ. Ινιωτάκης οι ιδιοκτήτες των ΙΧ έχουν μετακινήσει τα αυτοκίνητα τους από το κέντρο και φαίνεται πως έχουν "αγκαλιάσει" αυτή τη προσπάθεια.

Αν ο καιρός το επιτρέψει, θα λάβει χώρα δράση δημιουργίας εικονικού ποδηλατόδρομου προκειμένου να καταλάβουν όλοι πόσο απαραίτητος είναι.

Στη σημερινή δράση αρωγοί στέκονται και οι καταστηματάρχες που έχουν δεχτεί να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τους καταναλωτές που σήμερα θα βρουν ευκαιρία να επισκεφτουν τα μαγαζιά.






Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου