Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τέλος ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές



Επιβολή ειδικού τέλους ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει μειώσεις συντάξεων, σύμφωνα...





με τα Νέα, καθώς οι Θεσμοί δεν δέχονται αύξηση 1% στιςασφαλιστικές εισφορές.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το σενάριο κάνει λόγο για επιβολή της παραπάνω κράτησης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ.

Πρόκειται δηλαδή για επιχειρηματικές συναλλαγές, ωστόσο δεν είναι σαφές αν περιλάβει κινήσεις όπως τη μισθοδοσία ή την καταβολή συντάξεων.

Σύμφωνα με τα Νέα το σενάριο εξετάζει ομάδα μελέτης στο ΥΠΟΙΚ.

Θεωρείται πως ένας τέτοιος μικρός “φόρος” δεν θα έχει υφεσιακές επιπτώσεις.

Επίσης, η επιβολή του τέλους αυτού εξετάζεται ως τελευταία λύση στη διαπραγμάτευση, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία και με στόχο να μη χρειαστεί η μείωση των κύριων συντάξεων.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση δεν δέχεται νέα περικοπή κύριων συντάξεων, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης έως και 20% στις επικουρικές.

Δήλωση Γεροβασίλη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προχώρησε σε έμμεση επιβεβαίωση της επιβολής φόρου ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές, προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση κύριων συντάξεων.

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις», υπογράμμισε.

«Θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των Θεσμών, με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές», πρόσθεσε.

Δηλώσεις Ρήγα

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ασφαλιστικό, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις περικοπές συντάξεων και τόνισε: «εμείς θα δώσουμε λύση στο ασφαλιστικό, παρόλο που δεν ευθυνόμαστε για τα προβλήματά του, γιατί θεωρούμε ευθύνη μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα τους δίνει ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου