Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Νεκρώνει η Κρήτη για το ασφαλιστικό - Κοινό "μπλόκο" από αγρότες, επιστήμονες και εργαζόμενους όλων των τάξεωv

Νεκρώνει η Κρήτη για το ασφαλιστικό - Κοινό

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί η πόλη του Ηρακλείου αλλά και οι υπόλοιπες πόλεις του νησιού...

 με τους αγρότες να συναντούν τους εκπροσώπους του κινήματος της ... γραβάτας αλλά και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και των τάξεων στους δρόμους της διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο !

Αγροτική ... πολιορκία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή την ώρα έχουν ήδη ξεκινήσει οι αγροτικές πορείες. Περισσότερα από 2000 αγροτικά αυτοκίνητα και 200 τρακτερ έχουν φτάνουν στο Ηράκλεο από την πλευρά των Αρχανών του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου ενώ χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν ξεκινήσει από τη Μεσαρά και προσεγγίζουν την πόλη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν μπει στην πόλη τα τελευταία βρίσκονται ακόμα στις Αρχάνες !

Μεγάλο είναι και το κομβόι της Ιεράπετρας και της Σητείας που επίσης βρίσκεται καθοδόν. Η πολη του Ηρακλείου αναμένεται να ... περικυκλωθεί και να αποκλειστεί από τα χιλιάδες οχήματα που πλησιάζουν με το κυκλοφοριακό μπλακ άουτ να βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών ...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αγροτική κινητοποιήση των τελευταίων χρόνων που παραπέμπει στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της δεκαετίας του 80 με τις εκτιμησεις να αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο !

Σε εξέλιξη και οι κινητοποιήσεις μέσα στην πόλη

Παράλληλα στο κέντρο του Ηρακλείου τα πάντα έχουν νεκρώσει, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά ενώ εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και έμποροι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο απ όπου ξεκίνησε η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την ίδια ώρα με έντονη συμμετοχή πραγματοποιείται και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας ενώ έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δικαστικοί υπάλληλοι αλλά και δικηγόροι αναρτώντας πανό κατά του ασφαλιστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου