Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δηλαδή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ ζητούν...



από το Συμβούλιο της Επικρατείας 154 κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης όπως και το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με νόμους που ψηφίστηκαν πρόσφατα οι μετοχές των δύο εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης οι οποίες ανήκουν ουσιαστικά στο Δημόσιο διαβιβάστηκαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών».

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι οι εταιρείες αυτές πρέπει να διατηρήσουν το ιδιοκτησιακό και πραγματικό έλεγχο των επιχειρήσεων τους προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικές ανατιμήσεις στη χρήση του νερού και για να διασφαλιστεί η κρατική εγγύηση της ποιοτικής ασφαλούς, συνεχούς, αδιάλειπτης και καθολικής πρόσβασης σε αυτές.

Επιπλέον, επικαλούνται τη νομολογία της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχει αποφανθεί πρόσφατα ότι οι επιχειρήσεις που παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, όπως είναι η ύδρευση και η αποχέτευση, πρέπει πάντοτε να λειτουργούν υπό τη νομική εγγύηση και εποπτεία του κράτους.





Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου