Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σύνθημα νίκης με Λιθουανία από τους Μίσσα, Μπουρούση και Μάντζαρη



Σύνθημα νίκης ενόψει του αυριανού αγώνα των «16» του Eurobasket με την Λιθουανία έδωσαν οι Κώστας Μίσσας, Γιάννης Μπουρούσης και Βαγγέλης Μάντζαρης.


Το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι εξαιρετικό μετά την εμφάνιση επί της Πολωνίας και η αισιοδοξία για πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης μεγάλη.

Τα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Μίσσα, στη συνέντευξη Τύπου είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής: «Παίζουμε με μία αρκετά καλή ομάδα, που έχει ταλέντο και αδυναμίες. Έχουμε αντιληφθεί τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι. Η άμυνά μας έχει πολλά πάνω-κάτω και πρέπει να ολοκληρώνεται με ριμπάουντ, γιατί η Λιθουανία είναι δεύτερη στα επιθετικά ριμπάουντ στην πρώτη φάση» είπε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:

«Χρειάζεται προσοχή στις επιστροφές μας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσήλωση και συγκέντρωση, με διάφορες μορφές τακτικής. Αν δούμε ένα στατιστικό που είναι πολύ σημαντικό, η Λιθουανία έχει 37% στα τρίποντα και εμείς 39%. Πολλές φορές τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια στο κομμάτι της στατιστικής. Συχνά υπάρχουν κάποια απρόβλεπτα πράγματα σε ένα παιχνίδι. Στόχος είναι να αρχίσουμε και να τελειώσουμε το νοκ άουτ όπως εμείς θέλουμε.

Δοκιμαστήκαμε σε ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στην Πολωνία. Ψυχικά τα παιδιά έβγαλαν δύναμη και περάσαμε κάνοντας το αυτονόητο. Αυτήν τη στιγμή πρέπει πάλι να λειτουργήσουμε με μια μορφή πίεσης. Δεν σημαίνει ότι περάσαμε και ανακουφιστήκαμε. Πρέπει να υπάρχει και πάλι πίεση. Δεν πρέπει να νιώσεις ανακούφιση ή άνεση πριν από ένα χιαστί ματς. Όταν έρχεται το τζάμπολ, πρέπει να παίζεις μπάσκετ. Μιλάμε για ένα παιχνίδι με συγκεκριμένα πράγματα. Φυσικά, όταν έχεις πολύ μεγάλη πίεση, δεν μπορείς να τρέξεις και να πηδήξεις. Όταν μπαίνεις στο παιχνίδι πρέπει, όμως, να παίζεις ελεύθερα και συγκεντρωμένα, όχι να σκέφτεσαι ''αν''. Οι παίκτες μας έχουν εμπειρία, είναι υψηλού επιπέδου και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουν».

Μπουρούσης: «Δεν υπάρχω στο γήπεδο»


Την αυτοκριτική του και, μάλιστα, με αρκετά σκληρό τρόπο έκανε ο Γιάννης Μπορούσης. Ο σέντερ της «γαλανόλευκης» παραδέχθηκε με τρομερή ατάκα ότι δεν έχει βοηθήσει καθόλου μέχρι τώρα την ελληνική ομάδα, ενώ υποστήριξε ότι ο τρόπος που η εθνική αντιμετώπισε την Πολωνία θα είναι... οδηγός και στην αναμέτρηση με τους Λιθουανούς.

«Το ματς με την Πολωνία για μας ήταν τελικός, δεν θέλαμε να παίξουμε τελικό τόσο νωρίς, αλλά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, ο προπονητής έκανε αυτά που έπρεπε και κερδίσαμε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το ψυχολογικό βάρος ήταν μεγάλο. Θα ήταν βαρύ να αποκλειστεί η Εθνική και για μας, αλλά και για τους Έλληνες φιλάθλους, που θέλουν η ομάδα να πετύχει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι ένα νοκ άουτ ματς και πάμε να το κερδίσουμε».

Πρόσθεσε ακόμη: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι το αυριανό ματς. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω βοηθήσει καθόλου την ομάδα, παίζω σα να μην υπάρχω μέσα στο γήπεδο. Θα προσπαθήσω, σε ένα δύσκολο ματς, να βγάλω όλη την εμπειρία μου. Σπασμένο χέρι, σπασμένο πλευρό… Το θέμα είναι τι θα γίνει αύριο. Μπορεί να είμαι 13 χρόνια στην ομάδα, αλλά, αν βάλετε κάμερα στα αποδυτήρια, δεν υπάρχει κανένας τσακωμός, αν εξαιρέσεις το περιστατικό με τον Παππά, που δεν έχει σχέση με την ομάδα. Το κλίμα είναι καλό, κάνουμε πολύ χαβαλέ στην ομάδα.

Θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, αυτή είναι η γενιά που πρέπει να οδηγήσει την ομάδα στο μέλλον. Ο Παπαγιάννης έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, ο Αγραβάνης προσπαθεί πάρα πολύ και θεωρώ πως είναι πολύ ομαδική δουλειά. Το ματς αυτό θα καθορίσει αν θα βγούμε ξανά στην ελίτ ή όχι».

Μάντζαρης: «Για μας τώρα ξεκινά το Eurobasket»


Ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα της εθνικής ομάδας αποτελεί το ματς με την Λιθουανία, όπως παραδέχθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης: «Για μας είναι σα να ξεκινά τώρα η διοργάνωση/. Υπάρχει μια σχετική ανησυχία για τις εμφανίσεις στους ομίλους, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Θέλουμε τη νίκη ή τις νίκες για να συνεχίσουμε στο τουρνουά. Στο χέρι μας είναι ξεκινώντας από τη Λιθουανία να αλλάξουμε τις εμφανίσεις μας και να κάνουμε μια νέα αρχή», δήλωσε ο γκαρντ του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Πιστεύω πως μετά από τέτοια πίεση που περνάς σε ένα ματς όπως με την Πολωνία που δεν είχε τίποτα να χάσει, αυτό βοηθά. Εμείς κάναμε το αυτονόητο. Το να περάσουμε δεν ήταν επιτυχία, αλλά κάτι που έπρεπε να γίνει. Είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές. Έχουμε πίεση, έχουμε άγχος. Πολύς κόσμος στενοχωρήθηκε με τις εμφανίσεις μας, αλλά κι εμείς δεν κοιμόμασταν. Χρειάζονται οι νίκες για να ανέβει η ψυχολογία. Συζητήσαμε, μιλήσαμε και όλοι είμαστε καλά μεταξύ μας, σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε. Απλά αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Πιστεύουμε πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου