Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση

Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση

Την περασμένη Τρίτη, παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα «e-drive Academy», μία συνέργεια των υπουργείων Υποδομών και Παιδείας, που στοχεύει να μάθει... 



τρόπους -οδηγικής συμπεριφοράς- σε μικρούς και μεγάλους. Από πλευράς υπουργείου Παιδείας, έχει επισημανθεί ιδιαίτερα η σημασία της ένταξης της θεματικής ενότητας της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας στο δημοτικό. Όχι άδικα, αν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρωπίνων ζωών που χάνονται από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα σημειώνεται στις ηλικίες 15-29.

«Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθηθεί», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου, τονίζοντας παράλληλα ότι η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στο δημοτικό αποτελεί την καλύτερη πρόληψη ατυχημάτων. «Στις ηλικίες 15-18, έχουν ήδη παγιωθεί συμπεριφορές και αντιλήψεις, οι οποίες είναι δύσκολο να αντιστραφούν», εξήγησε και πρόσθεσε ότι η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία, έχει μεγαλύτερη απόδοση.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου