Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν πραγματικό ηγέτη»

Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν πραγματικό ηγέτη»

Το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη έπλεξε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στις δηλώσεις του, ενόψει της αυριανής (6/4, 19:00) αναμέτρησης της Ζαλγκίρις Κάουνας...



με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Euroleague.

«Ο Ολυμπιακός επιτρέπει τους λιγότερους πόντους στους αντιπάλους του κι έτσι πρέπει να παίξουμε γρήγορα και να βρούμε χώρους, στους οποίους μπορούμε να επιτεθούμε» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των Λιθουανών στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και συνέχισε: «Έχει έναν πραγματικό ηγέτη, τον Βασίλη Σπανούλη, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Πρέπει να τον περιορίσουμε, γιατί όλα ξεκινούν από αυτόν. Θέλουμε να τελειώσουμε την κανονική περίοδο όσο ψηλότερα γίνεται. Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο στα πλέι οφ, γιατί οι πρώτες ομάδες έχουν αποδείξει σε σύνολο 30 αγώνων πως είναι οι καλύτερες».

Από την πλευρά του, ο Αρτούρας Μιλάκνις είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν θρυλικό ηγέτη, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά υπάρχουν κι άλλα "όπλα", που μπορεί να χρησιμοποιήσει στο παρκέ. Οι γκαρντ τους και οι ψηλοί τους γνωρίζουν τους ρόλους τους στην ομάδα και εκτελούν πολύ καλά το πλάνο τους φέτος. Πρέπει να περιορίσουμε τον Σπανούλη όσο μπορούμε, αλλά να μην ξεχάσουμε πως θα πρέπει να σταματήσουμε συνολικά την αντίπαλη ομάδα. Όλα ξεκινούν από την άμυνα. Την προηγούμενη εβδομάδα κρατήσαμε την ΤΣΣΚΑ κάτω από τους 80 πόντους και αυτό ήταν το "κλειδί" για τη νίκη μας. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε στον Πειραιά, αλλά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, αφού θα παίζουμε εκτός έδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου