Τρίτη 8 Μαΐου 2018

56 χρόνια μετά: To Honda Monkey ξαναγεννήθηκε



Το εμβληματικό mini-bike της Honda επιστρέφει πλήρως ανανεωμένο, με χαρακτηριστικά σύγχρονης εποχής. Βασισμένο στο ρετρό στιλ του πρώτου μοντέλου, πλαισιώνεται από...



μοντέρνες, ποιοτικές πινελιές, όπως ανεστραμμένο πιρούνι USD, διπλά πίσω αμορτισέρ, όργανα LCD, ABS βασισμένο σε IMU (Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας) και full φώτα LED.

Ο αερόψυκτος κινητήρας των 125cc αποδίδει ισχύ 6,9kW, με κατανάλωση 67 χλμ./λτ., ενώ το βάρος με τα υγρά (wet weight) είναι μόλις 107 κιλά. Το Honda Monkey -περισσότερο γνωστό ως ένα θρυλικό δίτροχο που άφησε εποχή τη δεκαετία του 1970- παρουσιάστηκε το 1961. Σχεδιασμένο αρχικά με προδιαγραφές παιδικού παιχνιδιού 49cc για το Tama Tech, ένα ψυχαγωγικό πάρκο στο Τόκιο, σύντομα έγινε τόσο δημοφιλές, ώστε η εταιρεία δημιούργησε μία έκδοση δρόμου, που άρχισε να εξάγεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη το 1963, με εντυπωσιακό χρωμιωμένο ρεζερβουάρ, σπαστό τιμόνι και τροχούς διαμέτρου πέντε ιντσών, χωρίς αναρτήσεις. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε μία χαριτωμένη, αξιαγάπητη σχεδίαση, στις λιλιπούτειες διαστάσεις, καθώς και στο πολύ χαμηλό βάρος που το έκανε άκρως απολαυστικό στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου