Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Super League: Μετ΄ εμποδίων, αλλά ξεκινά το πρωτάθλημα

Superleague: Στις 30 Ιουλίου η κλήρωση του πρωταθλήματος! | Newsit.gr

Η ώρα της έναρξης για το πρωτάθλημα της περιόδου 2018-19 έφτασε, κι ας πέρασε από «40 κύματα» ώσπου να οριστεί και να προγραμματιστεί, αφού...

 κυριολεκτικά ως την τελευταία στιγμή, μέχρι χθες το απόγευμα, υπήρχε κίνδυνος αναβολής της πρεμιέρας!

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ψήφισε υπέρ του υποβιβασμού τριών ομάδων από την ανώτατη Λίγκα (14ος-15ος-16ος), απευθείας άνοδο του πρωταθλητή της Football League και διεξαγωγή μπαράζ ανάμεσα στη 13η ομάδα της κατάταξης στη Λίγκα με τη δεύτερη της Β΄ Εθνικής, για να μειωθούν οι σύλλογοι της Λίγκας σε 14 από τη νέα περίοδο.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά της Super League καθώς έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προκήρυξη που είχε κατατεθεί. Υπήρξαν σκέψεις ακόμη και για αναβολή της πρεμιέρας, όμως το Δ.Σ. της Λίγκας αποφάσισε να ξεκινήσει η διοργάνωση σύμφωνα με τον προγραμματισμό της.

Παρά τις όποιες ανακοινώσεις κάποιων ΠΑΕ οι οποίες προηγήθηκαν και ζητούσαν αναβολή, οι εκπρόσωποι των συλλόγων έκριναν ότι δεν μπορεί να αναβληθεί η έναρξη.

Πάντως, ο συνεταιρισμός δεν αποδέχεται την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, διατήρησε την προκήρυξη που είχε συμφωνηθεί και έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό εναντίον της Ομοσπονδίας, για την τροποποίηση που έγινε από την Ε.Ε.

Κατά τα λοιπά, σε Αγρίνιο και Τούμπα θα ακουστούν ταυτόχρονα (19:15) τα πρώτα σφυρίγματα για το νέο πρωτάθλημα, που αναμένεται να είναι εξίσου συναρπαστικό με τον περσινό, αρκεί από τη φετινή σεζόν να εκλείψουν οι περυσινές παθογένειες και τα γεγονότα που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Οι τρεις βασικοί διεκδικητές του τίτλου, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός εκκινούν από την ίδια αφετηρία και τα όποια προγνωστικά δεν θα ήταν ασφαλή. Ντεζαβαντάζ για τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα ξεκινήσει με -2 βαθμούς, ποινή από το περασμένο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, σε δυσχερή θέση είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς εκτός από μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς και με αποδυναμωμένο ρόστερ. Στα αξιοσημείωτα του νέου πρωταθλήματος η επιστροφή δύο μεγάλων ομάδων, του Άρη και του ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:


Σάββατο 25/8:
Παναιτωλικός-Ατρόμητος (19:15, ΕΡΤ), ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης (19:15, NOVA), Απόλλων Σμύρνης-Λάρισα (21:30, ΕΡΤ), ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (21:30, NOVA)

Κυριακή 26/8:
Ξάνθη-Παναθηναϊκός (19:15, ΕΡΤ), Πανιώνιος-ΟΦΗ (19:15, NOVA), Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (21:30, NOVA)

Δευτέρα 27/8:
Λαμία-Άρης (21:30, ΕΡΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου