Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Αληθινό ή πλαστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μύθοι και αλήθειες

Αληθινό ή πλαστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μύθοι και αλήθειες

Κάποιοι προτιμούν την αίσθηση ενός αληθινού δέντρου, ενώ άλλοι προτιμούν την πιο εύκολη επιλογή ενός πλαστικού δέντρου. Σε άρθρο των New York Times, παρουσιάζονται...



 κάποιες βασικές παρανοήσεις, αλλά και η αλήθεια σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Πιο πολύ ενδιαφέρουν τους καταναλωτές τα ταξίδια και τα ψώνια και λιγότερο η επιλογή αληθινού ή πλαστικού δέντρου. Μπορείτε να αγοράσετε αληθινό δέντρο και να μην «πληγώσετε» το περιβάλλον. Κι αυτό διότι τα περισσότερα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα καλλιεργούνται γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν αρκετοί. Να γιατί η αγορά ενός αληθινού δέντρου δεν είναι απαραίτητα κακή για το περιβάλλον.
Αυτό είναι το πιο «αληθινό» δέντρο: εκείνο που που αγοράζεται τοπικά (δηλαδή εκεί που καλλιεργείται ακριβώς γι' αυτό το σκοπό) και ανακυκλώνεται. Οπως είναι αναμενόμενο, οι νεότεροι ηλικιακά αμερικάνοι καταναλωτές είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας της Αμερικανικής Εταιρίας Χριστουγεννιάτικων Δέντρων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στρέφονται, ολοένα και περισσότερο, στα αληθινά δέντρα. Ολοένα και περισσότερες οικογένειες αρέσκονται να επισκέπτονται φάρμες όπου μπορούν να διαλέξουν το δέντρο που θα στολίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου