Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Οι πιο καλοπληρωτές του αθλητισμού



Η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι διαθέτει τους πιο υψηλά αμειβόμενους αθλητές παγκοσμίως για το 2018, σύμφωνα με έρευνα του Sporting Intelligence που μελέτησε...

τα 8 πιο βασικά σπορ που παίζονται στον κόσμο. Ο μέσος μισθός των ποδοσφαιριστών σε ετήσια βάση ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ και φέρνει την πρωταθλήτρια Ισπανίας στην κορυφή της λίστας για πρώτη φορά μετά το 2012. Ο κάθε ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κοστίζει στον σύλλογο κατά μέσον όρο 11,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρεάλ Μαδρίτης με 8,9 εκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του ΝΒΑ με 8,6 εκατομμύρια και στην τέταρτη οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 8,5. Στην πρώτη δεκάδα της σχετικής λίστας βρίσκονται αποκλειστικά ομάδες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το αμερικανικό μπάσκετ, καθώς Τορόντο Ράπτορς, Χιούστον Ρόκετς, Μαϊάμι Χιτ, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμπληρώνουν τον κατάλογο με ποσά που είναι χαμηλότερα μεν από την Μπαρτσελόνα, χωρίς όμως να απέχουν αναλογικά πάρα πολύ.

Τα χρήματα αυτά είναι οι βασικές απολαβές των αθλητών, χωρίς να υπολογίζονται μπόνους επίτευξης συγκεκριμένων στόχων όπως η κατάκτηση κάποιου τίτλου, μια μεμονωμένη νίκη ή μια πρόκριση, συνεπώς δεδομένων των επιτυχιών που έχουν οι ομάδες το τελικό ποσό είναι ουσιαστικά ακόμη πιο υψηλό. Επιπροσθέτως, οι συγκεκριμένες τιμές αφορούν τις απολαβές των ποδοσφαιριστών αποκλειστικά μέσω χρημάτων από τους συλλόγους, χωρίς να υπολογίζονται τα προσωπικά συμβόλαια με διάφορες εταιρείες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 349 ομάδες από όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν σε 18 διαφορετικά πρωταθλήματα 13 χωρών και πέραν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, ερευνήθηκαν μεταξύ άλλων το μπέιζμπολ, το κρίκετ και το χόκεϊ επί πάγου. Οσον αφορά τα πιο ακριβά πρωταθλήματα βάσει μέσου όρου συμβολαίων για το 2018, στην κορυφή βρίσκεται το ΝΒΑ, δεύτερο το πρωτάθλημα κρίκετ της Ινδίας, τρίτο το πρωτάθλημα μπέιζμπολ των Ηνωμένων Πολιτειών, τέταρτη η Πρέμιερ Λιγκ, πέμπτο το πρωτάθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, έκτη η Λίγκα της Ισπανίας, έβδομο το πρωτάθλημα χόκεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, ένατη η Σέριε Α της Ιταλίας και στη δέκατη θέση η Μπουντεσλίγκα της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου