Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Τον εκσυγχρονισμό του υποσταθμού Χαλκηδόνας σχεδιάζει ο ΑΔΜΗΕ - H CSEEC έχει αναλάβει να μελετήσει τις τεχνικές προδιαγραφές



Τις προσπάθειες αναβάθμισης των υποδομών του δικτύου μεταφοράς συνεχίζει ο ΑΔΜΗΕ, με τον υποσταθμό Χαλκηδόνας να παίρνει σειρά.


Το σχέδιο που προκρίνει η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ προβλέπει τη μετατροπή του συγκεκριμένου υποσταθμού σε κλειστού τύπου, τεχνολογίας GIS.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προκρίνεται, καθώς εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο θα διευρυνθούν οι δυνατότητες του υποσταθμού και ο εκσυγχρονισμός του θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που καλείται να υποστηρίξει.

Με κινέζικη υποστήριξη το έργο
Για την αναβάθμιση του υποσταθμού θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που μπορεί να εισφέρουν οι Κινέζοι «συμπαίκτες» του ΑΔΜΗΕ, καθώς τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ολοκλήρωση του έργου (σε επίπεδο μελετών και προεργασίας του σχετικού διαγωνισμού) έχει αναλάβει η κινεζική CSEEC (China Sinogy Electric Engineering Co Ltd), του Ομίλου της Shanghai Electric.

Συγκεκριμένα, η CSEEC έχει αναλάβει να μελετήσει τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και να προετοιμάσει έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό για τις απαιτούμενες εργασίες, ούτως ώστε να προετοιμαστεί στη συνέχεια η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

H CSEEC έχει μέχρι στιγμής αναλάβει να υποστηρίξει και να προωθήσει πάνω από 600 ενεργειακά έργα μεγάλης κλίμακας στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.




Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου